یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳
باصفا: ارائه «فیپای مختصر» بار مضاعفی بر دوش کتابخانه‌ها می‌گذارد/ حذف فهرست نویسی تحلیلی عقب‌گرد در ارائه خدمات است

مهتا باصفا، رئيس اداره كتابخانه موسسه ملك در واکنش به ارائه طرح «فیپای مختصر» گفت: این طرح باعث می‌شود تا به جای یک حرکت متمرکز، کتاب‌ها توسط هزاران کتابدار در هزاران کتابخانه سطح کشور فهرست‌نویسی شود که علاوه بر صرف هزینه و نیروی انسانی بسیار، روند فهرست نویسی را طولانی می‌کند منجر به عدم یکپارچگی در اختصاص موضوع کتاب‌ها خواهد شد.

مهتا باصفا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره ارائه طرح «فیپای مختصر» از سوی کتابخانه ملی، اظهار کرد: ما ابتدا باید به فلسفه و هدف ارائه فیپا که کتابخانه ملی موظف به ارائه آن است، توجه کنیم؛ کتابخانه ملی موظف است که سرمایه‌گذاری کند و برای هر کتاب تنها یک بار فهرست نویسی بنیادی انجام دهد.

وی افزود: این اقدام از سوی کتابخانه ملی علاوه بر صرفه اقتصادی، به لحاظ زمانی و نیروی انسانی هم به صرفه است؛ چراکه تمام کتابخانه‌های موجود در کشور و حتی کتابخانه‌ای دور افتاده می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

رئيس اداره كتابخانه موسسه ملك با اشاره به ویژگی‌های «فیپای مختصر» گفت: وقتی  فهرست تحلیلی از فیپا حذف شود و کتاب‌ها بدون موضوع و رده بندی دیویی به کتابخانه‌ها برسد، به جای پیشرفت در فعالیت کتابخانه‌ها، چند گام به عقب برداشته‌ایم و هزینه‌هایی که «فیپای مختصر» در قبال تسریع در ارائه فیپا به کتابخانه‌ها منتقل می‌کند، بسیار زیاد است.

با صفا در ادامه درباره هزینه‌هایی که در پی ارائه «فیپای مختصر» متوجه کتابخانه‌ها می‌شود، گفت: این طرح باعث می‌شود تا به جای یک حرکت متمرکز، کتاب‌ها توسط هزاران کتابدار در هزاران کتابخانه سطح کشور فهرست‌نویسی شود که علاوه بر صرف هزینه و نیروی انسانی بسیار، روند فهرست نویسی را بسیار طولانی می‌کند.

وی مهم‌ترین مشکل این طرح را عدم یکپارچگی در اختصاص موضوع کتاب‌ها عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به بهره‌مند نبودن بسیاری از کتابخانه‌ها به ویژه در مناطق روستایی و دور افتاده، اختصاص موضوع برای کتاب‌ها دچار عدم یکپارچگی خواهد شد، که این امر با هدف کتابخانه‌ها که ارائه بیشترین خدمات در کمتریم زمان است، مغایر خواهد بود.

رئیس اداره كتابخانه موسسه ملك عنوان کرد: اگر در حوزه کتاب قرار است طرحی ارائه شود، باید به نفع تمام حوزه‌های مرتبط با کتاب باشد و تسریع در انتشار کتاب، نباید بار مضاعفی بر دوش کتابخانه‌ها بگذارد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها