دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
چند سالی است از مخاطب عقب‌تر هستیم/ رشد 20 درصدی کانون در تولید کتاب‌های بریل

محمدعلی شامانی، مشاور عالی مدیرعامل کانون، در مراسم رونمایی از کتاب‌های الکترونیک و بریل برای کودکان و نوجوانان گفت: متأسفانه چند سالی است از مخاطب عقب‌تر هستیم در حالی که باید به روز و طبق سلیقه مخاطب حرکت کنیم؛ از این‌رو تولیدات کانون از سالیانه باید به صورت فصلی صورت گیرد و در هر فصل شاهد تولید و رونمایی کتاب‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف باشیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم رونمایی از کتاب های الکترونیک و بریل برای کودکان و نوجوانان صبح امروز دوشنبه ۲۰ بهمن با حضور مهدی باقری، مدیر تولید کانون، محمدعلی شامانی، مشاور عالی مدیرعامل کانون، نورا حق پرست، مدیر انتشارات کانون و سعید لواسانی رئیس مجتمع آموزشی نابینایان شهید محبی تهران در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
 
مدیر تولید کانون پرورش فکری در این مراسم گفت: آینده پژوهی از ضرورت‌های کانون است و ما به یک آینده پژوهی در تولیدات کانون نیاز داریم. در این راستا ما تاکنون نزدیک به ۴۰ عنوان کتاب الکترونیک تولید کرده‌ایم.
 
مهدی باقری افزود: ویژگی این کتاب‌ها این است که متناسب با واژگان کودک و نوآورانه است همچنین معادل لغت‌هایی که در آن وجود دارد سبب زبان آموزی کودکان می‌شود و با این روش کودکان می توانند عربی و انگلیسی را هم فرا بگیرند.
 
وی عنوان کرد: دنیای کودکان با بازی معنی پیدا می‌کند و بر این اساس بازی از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب‌های الکترونیک کانون است.
 
وی ادامه داد: همچنین با توجه به نیاز کودکان کم بینا و نابینا به کتاب خواندن، کانون به تولید کتاب‌هایی برای این کودکان اقدام و از ۱۰ سال پیش تاکنون کتاب‌هایی را به خط بریل منتشر کرده است که در این مراسم ۱۲ عنوان از آنها رونمایی می‌شود.
 
باقری گفت: ما بچه‌هایی که معلولیت های جسمی و ذهنی دارند در مراکز فراگیر در کنار بچه های عادی کتاب می‌خوانند و ما از این کتاب‌ها در این مراکز فراگیر استفاده می‌کنیم.
 
مدیر تولید کانون در پایان اظهار امیدواری کرد: تلاش داریم تا سال آینده تولیدات کانون را افزایش دهیم به همین منظور در بخش کتاب الکترونیک با رشد 50 درصدی و در بخش تولید کتاب بریل با رشد 20 الی 30 درصدی مواجه خواهیم بود.
 
 به‌روز و طبق سلیقه مخاطب حرکت کنیم
مشاور عالی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این مراسم گفت: تولید سالیانه 12 کتاب به خط بریل برای کودکان و نوجوانان نابینا کار ساده‌ای نیست اما باید تلاش کنیم تولید این کتاب‌ها را افزایش دهیم.
 
محمدعلی شامانی افزود: اتفاق تازه‌ای که در حوزه کتاب‌های الکترونیک رخ داده اتفاق مبارکی است اما متأسفانه چند سالی است از مخاطب عقب‌تر هستیم به گونه‌ای که باید به روز و طبق سلیقه مخاطب حرکت کنیم. همچنین تولیدات کانون از سالیانه باید فصل به فصل صورت گیرد و هر فصل شاهد تولید و رونمایی کتاب‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف باشیم.
 
نورا حق پرست مدیر انتشارات کانون نیز در این مراسم گفت: تا به حال ۱۱۰ عنوان کتاب بریل از سوی کانون پرورش فکری منتشر شده است. ما از سعید لواسانی تشکر می کنیم چراکه این ۱۲ عنوان کتاب بریل را در یک مدت زمان بسیار کوتاه آماده کرد.
 
سعید لواسانی، رئیس مجتمع آموزشی نابینایان شهید محبی تهران نیز در این مراسم گفت: چند سال پیش کانون پرورش فکری تصمیم گرفت تا کتاب هایی به خط بریل منتشر کند بنابراین متون کهن و بخشی از کتاب های تازه خوانده شده و حتی کتابی مانند «قلب زیبای بابر» به صورت نمایشی در آمد و استقبال خوبی هم از این کتاب شد.

وی عنوان کرد: بر این اساس تاکنون کتاب‌هایی از متون کهن، کتاب‌های خارجی و ایرانی را برای مخاطبان کودک و نوجوان نابینا و کم‌بینا به صورت سی‌دی منتشر کرده‌ایم و چند عنوان را نیز به صورت کادر نمایش رادیو به صورت سی‌دی گویا تبدیل کرده‌ایم.
 
لواسانی افزود: نابینایان به صورت متنوع از کتاب برخوردار نیستند و تنها کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که به این روشندلان توجه بسیاری دارد و کتاب‌هایی را برای آنها منتشر کرده است.
 
جلال وزیری نیز در ادامه این مراسم با اشاره به  تولید کتاب الکترونیک در طول سال‌های گذشته از سوی کانون گفت:  چند سال پیش پیشنهاد تولید کتاب الکترونیک«کاغذبازی» را به کانون دادم و منتشر شد. گفت‌وگوی رنگها، بابا برفی، دعای موش کوچولو و هفت عنوان دیگر آثاری بود که یکی دو سال بعد از سوی کانون منتشر شد و پنج  عنوان از این کتاب‌ها توسط یک ناشر ژاپنی خریداری شد و به صورت اپلیکیشن در آمد.
 
وی افزود: باید در نمایشگاه‌های کتاب به ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بخش یا غرفه‌ای را به ارائه کتاب‌های الکترونیک کودک و نوجوان اختصاص دهند چرا که مخاطبان از این نوع کتاب‌ها استقبال خوبی داشتند.
 
این طراح و کارگردان ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 10 عنوان اپلیکیشن برای مخاطبان کودک و نوجوان طراحی و تولید کرده است که به 5 زبان فارسی، انگلیسی، عربی، اردو و کردی بوده که کپی این کار اصلا در بازار موجود نیست.
 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها