دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳
آیا «کتاب‌خوان الکترونیکی»/e-Reader همان تبلت است؟

تصور عامه بر این است که فرق زیادی بین کتاب‌خوان الکترونیکی/e-Reader و تبلت/ Tablet نیست. استدلالی هم که آورده می‌شد این است که با تبلت هم می‌توان کتاب الکترونیکی/e-Book خواند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) واقعیت این است که سردرگمی عجیبی بین روزنامه‌نگاران و محققان دنیای آی تی در بکار گرفتن واژه کتاب‌خوان الکترونیکی دیده می‌شود و برخی خیال می‌کنند کتاب‌خوان الکترونیکی همان تبلت است و هنگام انتشار گزارش کاربرد کتاب‌خوان الکترونیکی و تبلت را یکسان در نظر گرفته و از آی پد و تبلت‌های اندرویدی همان‌گونه صحبت می‌کنند که از کتاب‌خوان الکترونیکی یا e-Reader.

حتی رسانه‌های بزرگی مانند بی‌بی‌سی و رویترز اخبار کتاب‌خوان الکترونیکی و تبلت را مشابه هم منتشر کرده و شبیه هم فرش می‌کنند و دلیل این کارشان نیز خواندن کتاب الکترونیکی توسط هر دو دستگاه است.

اما از لحاظ فنی میان این دو فرق‌های بزرگی دیده می‌شود: مبنای فناوری کتاب‌خوان الکترونیکی جوهر الکترونیکی/ e-Ink است. جوهر الکترونیکی نوعی کاغذ به شکل الکترونیکی است که در سال 1997 توسط جوزف یاکوبسن و بارت کامیسکی در لابراتوار ام.آی.تی ایجاد شد. از طریق جوهر الکترونیکی مذکور خواننده به کاغذ واقعی نزدیک می‌شود و به اصطلاح آینه کاغذ واقعی در دنیای مجازی محسوب می‌شود.

همچنین صفحه کتاب‌خوان الکترونیکی رفرش / refresh نمی‌شود درحالی‌که نمایشگر تبلت‌ها از پشت نور را به سوی چشمان خواننده منعکس می‌کنند و این کار را از منبع انرژی (باطری) می‌گیرد درحالی‌که عمل رفرش کردن صفحه‌ای که کاربر می‌بیند توسط کتاب‌خوان الکترونیکی به‌ندرت صورت می‌گیرد و به همین دلیل است که گفته می‌شود عمر باطری کتاب‌خوان الکترونیکی مثلاً یک ماه یا دو ماه است درحالی‌که عمر باطری تبلت 5 الی 10 ساعت بیشتر نیست.(به دلیل استفاده مداوم از منبع انرژی).

جوهر الکترونیکی هم به صورت سیاه و سفید و هم‌رنگی در بازار موجود است که در ساخت موبایل و ساعت هوشمند نیز از آن استفاده می‌شود.

از سوی دیگر نمایشگر تبلت نور را تا حدود 60 هرتز به سوی چشم انسان ساتع می‌کند و چشمک زدن‌های نمایشگر به حدی سریع است که چشم متوجه آن نمی‌شود. گاهی اوقات در تلویزیون دیده‌اید که فردی در حال حرف زدن است و تلویزیون پشت سرش بافاصله تصاویر را منتقل می‌کند و شما فکر می‌کنید تصاویر در حال پریدن است، این درواقع همان چشمک زدن‌های سریع است که به دلیل اختلاف دوربین و صفحه نمایش قابل‌مشاهده توسط چشم سوم می‌شود.

همچنین نمایشگر تبلت برای کتاب‌خوانی در مقایسه با کتاب‌خوان الکترونیکی مناسب نیست و به دلیل پرتاب نور زیاد، به خصوص در شب، باعث اذیت چشم‌ها می‌شود. پرتاب نور در تبلت باعث سرکوب ماده‌ای بنام ملاتونین می‌شود. این ماده در خوابیدن نقش داشته و تبلت با پرتاب نور اجازه خوابیدن نمی‌دهد. اما این پرتاب در کتاب‌خوان الکترونیکی بسیار اندک بوده و مشکل چندانی برای چشمان خواننده در شب ایجاد نمی‌کند.

 
 شمایی از فناوری جوهر الکترونیکی

1- لایه فوقانی
2- لایه الکترود شفاف
3- میکرو-کپسول‌های شفاف
4- رنگ‌دانه‌های سفید نشان‌دهنده شارژ مثبت
5- رنگ‌دانه‌های سیاه  نشان‌دهنده شارژ منفی
6- ماده روغنی شفاف
7- لایه پیکسل الکترود
8- لایه پشتیبان
9- نور
10- سفید
11- سیاه
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها