دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز»منتشر شد

کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» از سوی انتشارت مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارت مرکز اسناد انقلاب اسلامی، این مرکز در دومین روز از دهه مبارک فجر کتاب انقلاب اسلامی در شیراز را منتشر کرد که در اين اثر تلاش شده تا در كنار معدود كتاب‌ها و بررسي‌هاي منتشرشده، ركن اصلي پژوهش برپايه‌ي اسناد و مداركي استوار شود كه بيشتر در سال‌هاي اخير در دسترس پژوهشگران قرار گرفته‌اند. در زمينه‌ي اسناد و مدارك، به اسناد و گزارش‌هاي دولتي در ارتباط با اين تحولات مي‌توان اشاره كرد كه بخش اصلي آنها در قالب گزارش‌هاي سري و محرمانه‌ي ساواك در مورد فعاليت‌هاي مخالفان و رويدادها و وقايع شيراز در دوران مزبور، در مركز اسناد انقلاب اسلامي نگهداري مي‌شود. همچنين از اسناد و گزارش‌هاي مضبوط در مراكزي چون سازمان اسناد ملي ايران، مركز اسناد و تاريخ ديپلماسي وزارت امور خارجه، اداره‌ي كل آرشيو، موزه و اسناد رياست‌جمهوري، مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي و مؤسسه‌ي مطالعات تاريخ معاصر ايران نيز در اين بررسي استفاده شده است.

در اين اثر كه از پانزده فصل تشكيل شده است، از فصل نخست تا فصل ششم علاوه بر كلياتي درباره‌ی موقعيت طبيعي و اوضاع جغرافيايي شيراز در مسيري گذرا به پيشينه‌ي تاريخي شيراز از آغاز تا دهه‌ي 1340 شمسي پرداخته شده است. در فصل هفتم، ضمن بررسي چگونگي اجراي قانون اصلاحات ارضي در فارس، شورش‌هاي ايلات قشقايي، سرخي، ممسني و بويراحمد مورد بررسي قرار گرفته است.

در فصل هشتم رويدادهاي شيراز و جهت‌گيري علما و روحانيون در قبال درگذشت آيت‌الله بروجردي، لايحه‌ي انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي، واقعه‌ي فيضيه‌ي قم و قيام مردم شيراز در 15 خرداد و دستگيري علما و روحانيون مؤثر در قيام و پيامدهاي آن مورد توجه قرار گرفته است.

در فصل نهم فعاليت رژيم پهلوي در فاصله‌ي سال‌هاي 1343 تا 1356 بررسي شده است. برگزاري يازده دوره جشن هنر شيراز (1346ـ 1356)؛ برگزاري جشن‌هاي 2500 ساله در پاسارگاد، تخت‌جمشيد و شيراز، تأسيس دانشگاه پهلوي در سال 1341 و توسعه‌ي سريع آن با توجه ويژه‌ي شاه به آن، فعاليت و نفوذ تشكيلات فراماسونري در شيراز از جمله‌ي اين فعاليت‌ها مي‌باشد.

 فصل دهم کتاب نیز ضمن معرفي علما و روحانيون شيراز به نقش آنان در مبارزه عليه رژيم شاه پرداخته شده است. سپس فعاليت گروه‌ها و احزاب سياسي و جنبش دانشجويي در شيراز مورد بررسي قرار گرفته است.

در فصل يازدهم پس از بررسي اوضاع سياسي ـ اجتماعي شيراز، واكنش‌هاي مردم شيراز در قبال وقايعي چون درگذشت دكتر شريعتي، درگذشت سيدمصطفي خميني، انتشار مقاله‌ي توهين‌آميز روزنامه‌ي اطلاعات، قيام 19 دي قم و 29 بهمن تبريز مورد توجه قرار گرفته است.

اوج‌گيري حركت مردم شيراز در سال 1357 و وقايع و رويدادهاي پيش‌آمده در جريان اعتصابات و تظاهرات و درگيري‌هاي به‌وجودآمده بين مردم و نيروهاي نظامي و انتظامي و چگونگي پيروزي مردم در روز 22 بهمن در فصل‌هاي دوازدهم، سيزدهم و چهاردهم مورد بررسي قرار گرفته است.

سرانجام در فصل پانزدهم تحولات سياسي ـ اجتماعي شيراز در سال‌هاي اوليه‌ي پيروزي انقلاب مورد مطالعه قرار گرفته است. مهم‌ترين اين رويدادها شامل بازگشايي سازمان‌ها و ادارات دولتي و انتصابات جديد، تشكيل نهادهاي انقلابي در شيراز، دستگيري و محاكمه‌ي مقامات امنيتي و نظامي سابق، برگزاري همه‌پرسي و انتخابات خبرگان قانون اساسي، رياست­جمهوري و مجلس شوراي اسلامي و فعاليت و درگيري جريان‌هاي سياسي و رويدادهاي شيراز پس از بركناري بني‌صدر از رياست‌جمهوري و در دوران رياست جمهوري شهيد رجايي مي‌باشد.

کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» در1200 صفحه با قیمت 450.000 ريال از سوی انتشارت مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها