معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: تاکنون 20 عنوان کتاب پژوهشی در این مرکز به چاپ رسیده و 29 طرح پژوهشی نیز در دست اقدام است.
وی از فعالیت هشت گروه فعال در زمینههای فقه سیاسی، پزشکی، اجتماعی، اصول زنان، قواعد فقه و فقه ثقلین یاد کرد و گفت: امروز هشت گروه در بخشهای مختلف فقهی فعالیت دارند و در آینده این گروهها افزایش داده خواهند شد.
مقدادی با اشاره به برخی دستاوردهای مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: تاکنون 20 عنوان کتاب پژوهشی به چاپ رسیده و 29 طرح پژوهشی نیز در دست اقدام است.
وی افزود: بررسی راههای محرمیت در فقه اسلام درباره محرمیت فرزندپذیری از سازمان بهزیستی یکی از فعالیتهای پژوهشی بوده است که میتواند از آن به عنوان یک موضوع مهم در جامعه اسلامی یاد کرد.
معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) از فقه درمان و سلامت با تاکید بر حقوق بیمار و رازداری فقه در بحث ایمان به عنوان یکی از مباحث اصلی مرکز فقهی مذکور نام برد و افزود: با توجه به شبهاتی که اکنون مطرح است از راه مسائل فقهی اقدام به مقابله با شبههافکنی دشمن کردهایم.
وی بررسی فقه ورزش را نیز یکی دیگر از فعالیتهای این مرکز عنوان کرد و گفت: یکی از طرحهای پژوهشی این مرکز تدوین دانشنامههای فقهی است و از جمله دانشنامههای حائز اهمیت میتوان به احکام و حقوق کودکان نیز اشاره کرد.
مقدادی با اشاره به برخی فعالیتهای فقهی این مرکز درباره مباحث پزشکی عنوان کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به یک قطب پزشکی کشور تبدیل شده و به بسیاری از حکمهای فقهی مسائل پزشکی آگاهی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه برخی کتابهای پژوهشی این مرکز به زبان انگلیسی ارائه خواهد شد، گفت: دانشنامه فقه پزشکی نیز به پایان رسیده است و در ماههای آینده به انتشار خواهد رسید.
معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تهیه نخستین شماره مجله فقه و اجتهاد، برگزاری ۹ همایش فقهی و دو کارگاه علمی تخصصی درباره مباحث نوین و مستحدثه را از دیگر فعالیتهای این مرکز ذکر عنوان کرد و گفت: همایش و کارگاه علمی «حقوق بشردوستانه در اسلام و مقررات بینالمللی؛ چالشها و چشم اندازها» اسفندماه امسال در این مرکز برگزار میشود.
مقدادی از برگزاری ۴۳ کرسی نظریهپردازی در این مرکز خبر داد و گفت: یکی از این کرسیها، فقه و حقوق بشر بود که تاکنون محتوای این نشستها در چهار جلد منتشر شده و چهار جلد دیگر در دست انتشار است.
معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) توضیح داد: دانشنامه اعتکاف و محیط زیست در اسلام که بیش از پنج سال روی آن کار شده از جمله دانشنامههایی بوده که در این مرکز مورد توجه قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه برنامههای مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) به محققان و پژوهشگران این مرکز محدود نمیشود، عنوان کرد: مجله تخصصی این مرکز با عنوان فقه و اجتهاد با تاکید بر فقه و اخلاق تهیه و به چاپ رسیده است.
مقدادی حمایت از طرحهای پژوهشی استادان و پژوهشگران را از برنامههای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار جایی نیست که فقط یک سری محققان خاص در این مرکز فعال باشند بلکه درهای این مرکز به روی همه پژوهشگران باز است.
وی تاکید کرد: این مرکز دارای یکی از بهترین کتابخانه فقهی به صورت قفسه باز است که از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 22برای بهرهمندی پژوهشگران فعالیت دارد.
مقدادی نقش رسانه و اطلاع رسانی را در امر پژوهش مهم دانست و افزود: ممکن است تحقیقات بهروز و کارآمدی انجام شود ولی به دلیل اینکه به خوبی معرفی نمیشوند، استفاده لازم از آنها نمیشود و عقیم میماند.
نظر شما