پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲
دبیر شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه:محققان حوزه به نیازهای علوم انسانی پاسخ دهند

حجت الاسلام والمسلمین حقی گفت: محققان حوزه‌های علمیه باید با شتاب و دقت بیشتری به نیازهای علوم انسانی پاسخ دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم حجت‌الاسلام والمسلمین حقی امروز پنجشنبه دوم بهمن در شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) قم  برگزار شد، بیان کرد: در این همایش از 37 اثر در سه بخش آثار برگزیده، شایسته تقدیر و شایسته تحسین با اهدای لوح تقدیر تجلیل می‌شود، ضمن این‌که یک اثر برتر متعلق به بانوان و یک اثر برتر نیز از پژوهشگر خارجی قدردانی خواهد شد.

وی عنوان کرد: بیشترین آثار دریافت شده در حوزه‌های «تاریخ و سیره»، «اخلاق و عرفان» و «فقه و اصول» است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حقی افزود: با نگاهی به ارزیابی آثار همایش، فقدان نگاه راهبردی و کلان آثار مکتوب پژوهشی و ترویجی حوزه به شکل آزاردهنده ای خودنمایی می‌کند و عملکرد جزیره ای و سلیقه ای نویسندگان، ناشران و مراکز پژوهشی و عدم برنامه ریزی و همفکری مشترک راهبردی به منظور حل مشکلات و نیازهای حال و آینده علمی، دینی جامعه از تهدیدهای قابل توجه در فعالیت‌های علمی مکتوب حوزه‌های علمیه است.

وی با بیان این که اگرچه آثار نگارش یافته در حوزه علوم انسانی جمعاً 80 درصد را به خود اختصاص داده است و رشد قابل توجهی دارند، اما آثار تألیفی امتیاز بالاتری را در همایش به دست آورده‌اند و حوزویان در نگارش آثار مرتبط با علوم انسانی از روش مندی ادغام و مستند نویسی بیشتری بهره برده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حقی افزود: محققان حوزه باید با شتاب و دقت بیشتری به نیازهای علوم انسانی پاسخ دهند.

وی همچنین گفت: فقدان نگاه راهبردی و کلان در آثار ترویجی به شکل آزار دهنده ای خودنمایی می‌کند، ناشران و نویسندگان نیز سلیقه‌ای عمل می‌کنند.

دبیر شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه عنوان کرد: آثار در 16 گروه علمی ارزیابی شد و سپس به داوران متخصص سپرده شد تا به مرحله تصمیم گیری رسید و هیات داوران با دقت فراوان تلاش کردند، وزنه علمی آثار، فصل الخطاب باشد.

حجت الاسلام والمسلمین حقی افزود: هفت اثر برگزیده،12 اثر شایسته تقدیر و 17 اثر نیز مورد تحسین داوران قرار گرفتند.

وی بیان کرد: نگارش بیش از 100 پایان نامه سطح چهار حوزه که 75 پایان نامه در همایش شرکت کرده‌اند نیز ظرفیت دیگری است که توجه جدی برنامه ریزان حوزه را می‌طلبد.

وی افزود: به منظور نگارش و تدوین پایان نامه‌ها سرمایه‌های مادی و معنوی فراوانی صرف می‌شود و انتظار آن است که پایان نامه‌های سطح چهار با رویکرد پژوهشی و در راستای حل مسائل مهم علمی به نگارش درآید و به پیشرفت دانش مربوط کمک کند.

حقی افزود: در این همایش ضمن تجلیل از آیت‌الله مکارم شیرازی با سوابق 70 سال علمی و تألیف حدود 200 کتاب و مجموعه تفسیر نمونه، از علامه محقق سید محمد رضا جلالی حایری با سوابق 50 سال در تحصیل و تحقیق در زمینه مباحث حدیث، رجال و احیای تراث شیعه نیز قدردانی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها