اما خبر درگذشت استاد مشفق کاشانی، با اظهار نظرها و پیامهای تسلیت فراوانی از سوی جامعه فرهنگی و مسئولان کشوری همراه بود. آنچه می خوانید مطالب منتشر شده درباره این چهره برجسته ادبیات ایران است
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت شاعر برجسته آقای مشفق کاشانی را تسلیت گفتند.
پیکر مشفق کاشانی، شاعر پیشکسوت انقلاب، صبح امروز با حضور چهرههای فرهنگی و سیاسی از تالار وحدت به سوی بهشت زهرا تشییع شد. احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم، شعر مشفق کاشانی را نماد ایران و انقلاب دانست.
محمدعلی گودینی، نویسنده گفت: مشفق کاشانی یکی از شاعرانی است که میشود گفت شعر انقلاب و خون شهیدان و همینطور هنرمندان وطن دوست در اثرش دیده میشود.
علیرضا قزوه در مراسم تشییع پیکر شاعر تازه درگذشته گفت: شخصیت بزرگ استاد مشفق کاشانی بر کسی پوشیده نیست و از همه آن خصوصیتهای بارزی که داشتند، اخلاق حسنه ایشان بیهمتا بود.
موسی بیدج، شاعر، مترجم با تاکید بر این که شعر مشفق ادامه دهنده آثار بزرگان ادبیات کشورماست، گفت: مشفق از آغاز زندگی تا پایان زندگیاش دیگران را تشویق میکرد و اگر میتوانست کمکشان میکرد برای اینکه راه را در ادبیات کوتاهتر کنند.
فاضل نظری، شاعر درباره مشفق کاشانی گفت: استاد مشفق حلقه وصلی بین مجموعه مختلفی از شاعران این روزگار بود و همه ایشان را دوست میداشتند و زیرا با شاعران این روزگار پدرانه تعامل میکرد.
بیوک ملکی، شاعر و نویسنده که صبح امروز در مراسم تشییع پیکر مشفق کاشانی در تالار وحدت حضور داشت درباره وی گفت: صحبت کردن درباره زندگی و آثار استاد مشفق بحث مفصلی را میطلبد و از طرف دیگر همه، حرفها را زدهاند اما آنچه میخواهم درباره مشفق بگویم این است که هر چه شعر به ما مخاطبان خودش میخواهد بگوید ...
پرویز بیگی حبیبآبادی، نویسنده کتاب «سرگذشت یادها: مشفق کاشانی در آراء، یادها، خاطرهها» با اشاره به تاثیر بسیار اشعار زندهیاد مشفق کاشانی بر شاعران جوان گفت که حشر و نشر زندهیاد سهراب سپهری با مشفق کاشانی و همچنین تاکید مدام استاد به جوهره شعری در سهراب، باعث شد که سپهری قدم به وادی شعر بگذارد.
اکبر اکسیر گفت: نخستین باری که نام عباس کیمنش(مشفق کاشانی) را شنیدیم در ارتباط با مقدمهنویسی بر کتاب سهراب سپهری بود. به همین خاطر میتوانیم تیزهوشی او را درباره معرفی یک شاعر خارقالعاده ببینیم.
حمیدرضا شکارسری، شاعر و منتقد ادبی درباره آثار زندهیاد مشفق کاشانی گفت که نوآوریهای سنجیده شاعران امروز در فرم و محتوای قالب کلاسیک غزل، با پشتوانه غزلهای استاد مشفق کاشانی بهدست آمده است.
غلامحسین عمرانی گفت: شاعرانی از دهه 30 غزل سنتی شعر فارسی را به بهترین وجه در مطبوعات و رسانههایی از قبیل رادیو و تلویزیون به نسل جوان امروز و مردم معرفی کردند که در این میان اگر نام زندهیاد مشفق کاشانی را در صدر آنان به زبان نیاوریم بیانصافی کردهایم.
سید محمود سجادی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده است، در وصف مشفق کاشانی مینویسد: مشفق کاشانی، شاعر روز نبود. او شاعر همیشه است. شاعری که نامش میماند و نسلهای بعد نام او را در ادبیات فارسی خواهند خواند.
رضا اسماعیلی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) قرار داده است، مینویسد: بسیاری از بزرگان ادب، مانند استاد گرمارودی، اخوان ثالث و سهراب سپهری، برای استاد مشفق کاشانی اخوانیه سروده و شأن والای او را ستودهاند و به بزرگی از او یاد کردهاند. تمام این موارد بیانگر جایگاه بلند استاد است...
مرحوم مشفق کاشانی چند ماه پیش از پرواز ابدیاش در گفتوگویی منتشر نشده، درباره چگونگی آشنایی خود با رهبر انقلاب گفته بود. او در بخشی از این گفتوگو تأکید کرده است: بنده دو درس از مقام معظم رهبری یاد گرفتم، یکی موضوع «اتحاد و همبستگی» و دوم هشدار ایشان نسبت به بیداری همیشگی و «دشمن» که این دو را در ...
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم مشفق کاشانی، شاعر برجسته را تسلیت گفت.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت «مهدی مشفق کاشانی» شاعر پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.
سیدمحمد خاتمی: مشفق کاشانی حماسه سرای انسان، عشق، انقلاب و آیین بود
حجتالاسلام سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت هفتم و هشتم جمهوری اسلامی ایران در پیامی درگذشت استاد مشفق کاشانی، شاعر پیشکسوت را به خانواده و جامعه فرهنگی ایران تسلیت گفت.
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی و علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامهای جداگانهای درگذشت استاد مشفق کاشانی را تسلیت گفتند.
علیرضا مختارپور در پیامی درگذشت مشفق کاشانی را به کتابداران و اهالی فرهنگ و ادب تسلیت گفت.
نظر شما