کتاب «شرح رمز» که به نشانهشناسی وصایای شهیدان میپردازد، از سوی انتشارات هزاره ققنوس منتشر شد.
در بخشی از مقدمه «شرح رمز» میخوانیم: «این پژوهش به آخرین وصیتنامهای اختصاص یافته که به قلم فرماندهان لشگر و در زمان جنگ نوشته شده است. جامعه آماری این پژوهش تنها 19 وصیتنامه را تشکیل میدهد؛ زیرا از 31 فرمانده شهید لشگر و مقامهای همتراز (فرماندهان تیپهای مستقل، فرماندهان قرارگاهها و فرماندهان نیرو) تنها 19 نفر وصیتنامهای از خود به جا گذاشتهاند...»
بنا بر آنچه در مقدمه کتاب آمده است، وصیتنامه شهیدان ولیالله فلاحی، ناصر کاظمی، مجید بقایی، محمد بروجردی، علیرضا موحد دانش، ذبیحالله عاصیزاده اردکانی، محمدابراهیم همت، محسن صفوی، مهدی زینالدین، ابراهیم جعفرزاده، عباس کریمی، مهدی باکری، کاظم نجفی رستگار، محمد کاوه، اسماعیل دقایقی، یدالله کلهر، حسین خرازی دهکردی، عباس بابایی و محمود شهبازی در «شرح رمز» بررسی شدهاند.
این کتاب در سه فصل «پیشینه بررسی وصایای شهدا»، «دانش نشانهشناسی» و «تحلیل نشانهشناسی» نوشته شده است و نگارنده در صفحههای آغازین، وصایای شهیدان را به ترتیب درج وصایا بر مبنای تاریخ شهادتشان آورده است.
در بخشی از صفحه 108 کتاب «شرح رمز» میخوانیم: «فرماندهان شهید جنگ نزدیکترین و همراهترین افراد نسبت به امام خمینی بودند و لذا در مرکز این گفتمان قرار داشتند. شاید بتوان این گروه را مبارزترین عوامل برای تثبیت معنا در گفتمان زبان انقلاب و جنگ دانست. از سوی دیگر، اگر شرط حاکمیت و تثبیت یک گفتمان را مشروعیت و مقبولیت آن نزد مردم (به مثابه سوژهها) بدانیم؛ میتوان این نتیجه را به دست دادکه فرماندهان جنگ وصایای خود را برای تثبیت معانی ذهنی و گفتمان اسلامی در جامعه نگاشته و از این طرق رفتار و گفتار سایر اقشار جامعه را نیز تحت اختیار و اراده خود میگرفتند...»
«شرح رمز» را انتشارات هزاره ققنوس با شمارگان 220 نسخه، قطع رقعی، 144 صفحه و به بهای 92هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما