شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۵
«نقش انگلیس در فتنه 88»به چاپ سوم رسید

چاپ سوم کتاب «نقش انگلیس در فتنه 88» از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، این مركز در راستاي تدوين تاريخي انقلاب اسلامي و دوران حاكميت نظام اسلامي و برای روشن كردن ماهيت فتنه سال 1388 به ويژه عملكرد بيگانگان در آن اقدام به چاپ کتاب «نقش انگلیس در فتنه 88» كرده است. در اين پژوهش سعي شده تا با استناد به وقايع‌نگاري موجود و قابل دسترس، دخالت انگليس را در انتخابات دهم رياست جمهوري و مسائل پس از آن مورد بررسي قرار دهيم و با مستندنگاري، مجموعه‌اي از مواضع مقامات رسمي انگليس در سطوح مختلف و عملكرد رسانه‌هاي گروهي اين كشور اعم از مطبوعات، راديو و تلويزيون بي. بي. سي و وب‌سايت وزارت امورخارجه و سفارت آن كشور در تهران، به اين سؤال اساسي پاسخ دهيم که «شواهد و مدارک دخالت رسمي و غيررسمي انگليس در انتخابات دهم و مسائل پس از آن کدام‌اند؟» به‌نظر مي‌رسد پاسخ به اين سؤال اساسي و چرايي مداخله‌ي دولت انگليس در امور داخلي ايران را مي‌توان در قالب ديپلماسي كلي بريتانيا در ايران جستجو كرد.

نگارنده کتاب سعي دارد از اين حيث روند مداخله‌ي بريتانيا در ايران به‌ويژه در انتخابات که جزئي لاينفک از امور داخلي كشور است و مسائل مربوط به آن را به‌صورت مستند بررسي كند.

در قسمت هایی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
« بي‌شك دهمين انتخابات رياست‌جمهوري در کشورمان حماسه‌ي بزرگي بود که قريب 40 ميليون ايراني در پاي صندوق‌هاي رأي حاضر شده و با مشارکت 85 درصدي خود رکورد جديدي در جهان آفريدند که بي‌شک برنده‌ي نهايي آن ملت ايران بود. اين حماسه بازتاب گوناگوني در جهان از جمله انگليس داشت. در اين ميان دخالت آشکار مقامات رسمي و غيررسمي اين كشور در سطوح عالي نظير نخست‌وزير، وزير امورخارجه، پارلمان، سرويس امنيتي اين كشور، سفارت انگليس در تهران و رسانه‌هاي تحت امر دولت انگليس مانند سرويس جهاني بي. بي. سي در قبال اين حماسه‌ي بزرگ از جوانب مختلف قابل تحليل و ارزيابي است؛ به‌نحوي که کارکرد تلويزيون فارسي بي. بي. سي در قبال ايران از يک رسانه‌ي مستقل و يا نيمه‌مستقل که ادعا مي‌کند، به‌عنوان يک رسانه‌ي صرفاً معارض و مخالف عمل کرده و مي‌کند. لذا دولت ايران از ابتداي حضور تلويزيون فارسي بي. بي. سي هيچ‌گونه همکاري با آن نداشته و هرگونه همکاري اشخاص و افراد با اين رسانه‌ي معارض را ممنوع کرده‌است.

بي‌ترديد اين انتخابات و مسائل مربوط به آن به امور داخلي ايران مربوط بوده و همچنان‌که نامزدهاي رياست‌جمهوري، نمايندگان احزاب و گروه‌هاي سياسي و آحاد مردم ايران بارها و به‌صراحت اعلام کرده‌اند، مخالف هرگونه مداخله‌ي خارجي هستند.

حجم مداخله‌ي مقامات ارشد بريتانيا در انتخابات دهم كشورمان بسيار سنگين بود، به‌نحوي كه براي نمونه طي هفده روز اوليه (از تاريخ 23 خرداد تا 9 تير 1388) مجموعاً سيزده بار گوردون براون نخست‌وزير و ديويد ميليبند وزيرامورخارجه‌ي وقت آن كشور در خصوص اين موضوع داخلي ايران اظهارنظر و دخالت کرده‌اند. اين امر بسيار غيرمعمول است که مقامات کشورهاي خارجي به‌ويژه رئيس دولت و وزير امورخارجه‌ي يک کشور اين‌چنين در مسائل داخلي کشور مستقل ديگري تقريباً به‌طور روزانه اظهارنظر نمايند. در عرف بين‌الملل اين‌گونه اظهارنظرها مداخله در امور داخلي تلقي مي‌شود. ميليبند وزيرامور خارجه‌ي متعصب يهودي بريتانيا و نخست‌وزير اين کشور در خانه‌ي شماره‌ي 10 داونينگ استريت وارد عرصه‌ي داخلي كشورمان شدند و خصومت خود را با انتخاب مستقل مردم ايران پنهان نکردند و كينه‌ي در سينه‌ نگه‌داشته‌شده‌ي خود را بارها ابراز مي‌داشتند.

رفتار سياسي خصمانه‌ي دولت انگليس در قبال اين انتخابات و مسائل پس از آن از هر حيث قابل ارزيابي است. يكي از موارد قابل تأمل آن بود كه چرا دولت انگليس اين‌قدر که از دستگيري کارمندان ايراني سفارتش در تهران به‌ويژه حسين رسام به تكاپو افتاد، از اخراج ديپلمات‌هايش از ايران وحشت‌زده و هراسان نشد؟ پاسخ به اين سؤال معنادار خواهد بود، لذا بايد از فرصت در دام افتادن جاسوسان ايراني انگليس كاملاً استفاده كرد. ضمن آنکه سياست فرار به‌جلو توسط انگليس سياستي تکراري در قبال ايران بوده‌است.»

چاپ سوم کتاب «نقش انگلیس در فتنه 88» در 600 صفحه، شمارگان1000 نسخه و بهای 25000 تومان روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها