شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
معاون فرهنگی وزیر ارشاد: سیاست دولت‌های نهم و دهم در حوزه کاغذ متناسب با نیازهای این بخش نبود

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هم‌اندیشی اهالی فرهنگ بوشهر با اشاره به موضوع حذف سوبسید کاغذ در دولت‌های نهم و دهم گفت: منابع حمایتی که قرار بود در قالب خرید کتاب از ناشران انجام شود در این فاصله زمانی 10 ساله متناسب با نیازهای این بخش نبوده است، به گونه‌ای که چتر حمایتی و قدرت خرید کتاب وزارت ارشاد به شدت کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  دکتر سید عباس صالحی در این نشست با اشاره به قدمت استان بوشهر در صنعت چاپ و نشر گفت: سند توسعه صنعت چاپ باید در استان بوشهر تدوین شود و اهالی فرهنگ و ناشران این استان در این زمینه باید مشارکت جدی داشته باشند.

وی افزود:  وجود چاپخانه علوی در بوشهر به عنوان نخستین محل صنعت چاپ در کشور برای بوشهر یک تابلوی فرهنگی است و امیدواریم با وجود این ظرفیت‌ها، فعالان حوزه چاپ از چتر حمایتی برخوردار شوند.
 

صالحی اضافه کرد: صنعت چاپ به عنوان یک صنعت با ارزش افزوده نیازمند این است که مزیت‌های نسبی را تعریف کند، ضمن اینکه صنعت چاپ ترکیبی از اقتصاد و فرهنگ است.
 
وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر باید مقدمات سند توسعه صنعت چاپ در بوشهر را فراهم کند و این کار باید با همفکری ناشران و چاپخانه‌داران استان انجام شود.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای خرید کتاب ناشران استانی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغی را برای خرید کتاب از ناشران استانی اختصاص داده و قرار شده است ادارات کل استانی خرید کتاب ناشران استانی را انجام دهند.
 
صالحی اضافه کرد: به همین منظور برای استان‌های مختلف رقمی اختصاص یافته و امیدواریم این مبلغ در سال‎‌های آینده افزایش یابد.
 
وی با اشاره به محدودیت مالی موسسات فرهنگی در کشور گفت: استان بوشهر فرصت‌های مالی خوبی برای حمایت از صنعت چاپ و بخش فرهنگ دارد که باید زمینه برای جذب این اعتبارات را فراهم کنیم.
 
وی افزود: در راستای اجرایی شدن این سیاست، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت نفت تفاهم نامه امضا کرده تا منابع مالی برای فرصت سازی کارهای فرهنگی تامین شود.
 
وی یادآورشد: این مهم باید توسط اصحاب فرهنگ و هنر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها با شناسایی فرصت‌ها و قابلیت‌های منطقه‌ای در قالب ایده ارایه و پیگیری مستمر شود.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مناطق تجاری و گمرکات از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی برای بستر سازی فعالیت‌های فرهنگی هستند که باید تفاهم‌نامه به سمت آنها نیز سوق داده شود.
 
صالحی ادامه داد: بهره گیری از فرصت‌های بخش خصوصی نیز می‌تواند به توسعه فعالیت‌های فرهنگی شتاب بخشد.
 
این مقام مسئول افزود: بزودی با حضور مدیرکل چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان بوشهر مشکلات این بخش شناسایی و برای برون رفت از وضعیت موجود تدبیر خواهد شد.
 
وی یادآورشد: همه حوزه‌های فرهنگی از جمله صنعت چاپ و نشر باید سند توسعه آینده نگر داشته باشند تا براساس چشم انداز آن نگاه‌های حمایتی و برنامه ریزی انجام شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها