در این مجموعه ابتدا شادی را تعریف می کنیم و سپس به ضرورت و شرایط و معیارهای این بحث در چهار چوب اسلام، همچنین به عوامل و آثار شادی اسلامی می پردازیم.
اصولا اسلام در مورد شادی و نشاط چه تدابیری اندیشیده است؟ درحال حاضر آنچه شبهه ایجاد کرده؛ این است که شخص دیندار عزادار و گریان است و در جامعه گوشه گیر است.
شادی در دین اسلام چگونه تعریف می شود؟ در جامعه دینی خودمان آنچه به عنوان شادی به کارمی رود همواره با گناه است.
در بخش های زیر شما مخاطبان محترم را با گزیده ای از کتاب های شادی آشنا می کنیم:
کتاب «الگوی شادی از نگاه قرآن و حدیث» نوشته حجتالاسلاموالمسلمین محمدمحمدی ریشهری به دو زبان عربی و فارسی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحدیث منتشر شد.
کتاب«شادی و نشاط در منابع و متون اسلامی» اثر حجتالاسلام شکرالله دانش، با مقدمه ای از بهاءالدین خرمشاهی، شادی و نشاط را در متون دینی و از نظر علما و حکما واکاوی میکند.
«راز شاد زیستن در غزلیات شمس» که توسط فرامرز نورمحمدزادهتوده و بهروز بابایی تالیف شده است به تحلیل و بررسی موضوع شادی در آثار مولانا پرداخته است.
«شادي براي احمقها» کتابی است که در موضوع خوشبختي و شادی توسط جان.اف. شوميكر نوشته شده و مريم تاجزاد آن را ترجمه کرده است.
کتاب «نشاط و شادی» جلد چهارم از مجموعه سیره پیامبر اکرم (ص) تالیف حبیبالله فرحزاد، موضوع شادی و نشاط را از دیدگاه آیات و روایات بررسی و راههای شادی و نشاط و فرار از غمها و غصههای بیجا را برای رسیدن جامعه به شادی و سلامت معرفی میکند.
کتاب «شادمانی» تالیف سید محسن موسوی از مجموعه کتابهای فرهنگ و شهر کوششی برای بازشناسی مفهوم شادمانی است. این کتاب رویکردهای نظری و دیدگاههای متفکران و پژوهشگران این حوزه را مرور کرده است.
کتاب شادی و شادکامی از دیدگاه اسلام درآمدی بر شادی از دیدگاه اسلام با رویکرد روانشناسی مثبت گرا است تا جایگاه فرح و سرور از دیدگاه اسلام و اثر آنها بر شادکامی و نیز عوامل آنها روشن شود.
«آداب مراسم عزاداری و شادی بر روش کتاب الله و سنت رسولالله» تالیف محمدصدیق مرتضوی توسط نشر احمدجام منتشر شده به موضوع آداب و رسوم عزاداری و شادی در اسلام می پردازد.
نظر شما