جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
قنبری: وقف کتاب‌های دینی و غیردینی توأمان صورت بگیرد/ واقفان به اثربخشی وقف توجه کنند

اکبر قنبری، مدیر انتشارات «نگاه معاصر» معتقد است با توجه به کمبود سرانه مطالعه در کشور که بخشی از آن به گرانی کتاب و وضعیت اقتصادی مردم برمی‌گردد وقف کتاب و کتابخانه ضروری است. علاوه بر این وقف کتاب‌های دینی و غیردینی توأمان باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر انتشارات «نگاه معاصر» درباره ضرورت وقف کتاب و کتابخانه به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: واقفان همواره به ماندگاری یک اثر در طول زمان بیشتری توجه دارند یعنی وقتی یک اثر، یک مکان و یا یک منبع در آمد مالی را برای کاری وقف می‌کنید معمولاً نگاهتان به دراز مدت بودن اثربخشی آن است، در حالی که برخی از وقف‌ها نیز می‌تواند اثر کوتاه‌تری داشته باشد و اثر بخشی آن به مثابه اثر یک وقف درازمدت نباشد.
 
وی ادامه داد: نگاه واقفان تنها نباید به انسان‌های چندین نسل بعد باشد بلکه باید فکر و فرهنگ انسان‌های کنونی هم در نظر گرفته شود. من معتقدم وقف کتاب و کتابخانه علاوه بر این‌که امری ضروری است، از نوع دوم وقف است؛ بدین معنی که اثربخشی کوتاه مدت آن بیشتر است و نتایج آن را می‌توان شاهد بود.

این ناشر با بیان این‌که ضرورت وقف کتاب و کتابخانه امروز کاملاً مشهود است، گفت: متاسفانه امروز می‌بینید که شمارگان کتاب‌ها گاهی به پایین هزار نسخه سقوط می‌کند و این نشان می‌دهد که مردم ما کتاب نمی‌خوانند.

به گفته قنبری، بخشی از این موضوع به دلیل این است که شرایط اقتصادی مردم اجازه خرید کتاب را نمی‌دهد، بنابراین اگر وقف کتاب و کتابخانه بیشتر شود، دسترسی مردم نیز به کتاب افزایش می‌یابد. اگر عدم مطالعه کتاب ادامه داشته باشد تصویری که برای جامعه آینده متصور است، خطرناک خواهد بود. در نظر داشته باشد که واقفان جدی در فرهنگی والا پرورش یافته‌اند که متفکران و عالمان آن را ساخته‌اند.

وی درباره این‌که چرا بیشتر در حوزه دین وقف کتاب و کتابخانه اتفاق می‌افتد، گفت: البته جدای از محسنات این کار باید بگویم وقف کتاب‌های دینی در صورتی که به کتاب‌های عمومی پرداخته نشود می‌تواند یک آسیب فرهنگی باشد.

مدیر انتشارات نگاه معاصر اضافه کرد: همانگونه که دینداران کتاب‌های دینی را وقف می‌کنند خوب است که به کتاب‌های عمومی نیز توجه شود چون تنها در صورت ترکیب کتاب‌های دینی و غیر دینی است که فرهنگ به وجود می‌آید.

وی یادآور شد: از سوی دیگر بزرگترین وقف‌های ما هم ضرورتاً دینی نبوده‌اند اما عرق دینی واقفان منجر به انجام این عمل شده است. بنابراین امیدوارم که وقف کتاب‌های دینی و غیردینی توأمان مورد توجه قرار گیرد.

در این باره بخوانید:
 
حسینی‌اشکوری: سنت وقف کتاب‌ می‌تواند از خاک‌خوردن میلیون‌ها کتاب در کتابخانه‌ها جلوگیری کند/ وقف کتاب و جهانشمول بودن آن
۱۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۰
حسینی‌اشکوری: سنت وقف کتاب‌ می‌تواند از خاک‌خوردن میلیون‌ها کتاب در کتابخانه‌ها جلوگیری کند/ وقف کتاب و جهانشمول بودن آن
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها