عبدالجبار کاکایی گفت: برای آخر هفته، کتاب «شرح زندگانی من» عبدالله مستوفی را به مخاطبانتان پیشنهاد میکنم. مؤلف این کتاب بدون اینکه از جریان و شخصیت خاصی دفاع کند حرفش را زده است.
وی گفت: مسوفی در این کتاب با اشاراتی دقیق به دربار و مردم از سیاستها و وقایع کودتای 1288 قزاقها در تهران و همچنین رسم و رسوم و فرهنگ عامه در تهران قدیم و چگونگی شکلگیری و رشد کلانشهر تهران سخن میگوید. به مخاطبانتان پیشنهاد میکنم حتماً این کتاب را که سرشار از اصطلاحات و ضربالمثلها و نکات فرهنگی است؛ بخوانند.
شاعر مجموعه شعر «حبس سکوت» یادآور شد: این کتاب زبانی شیرین دارد و نثرش نثر دورههای جمالزاده و هدایت است، یعنی سالهای حدود 1310 و 1320. این نثر در عین حال شبه قاجاری است و گاه از کلمات قلمبه سلمبه هم در آن استفاده شده. کسی که وقایع مشروطه را دنبال میکند به طور اجمال میتواند از این کتاب بهرهمند شود.
کاکایی گفت: جزئیات قرارداد وثوقالدوله و روی کار آمدن رضاخان و کنارکشیدن احمد شاه در این کتاب به زیبایی آمده و قضاوتهایی درباره میرزا کوچکخان، مدرس و رضاخان در این کتاب نوشته شده که به درستی نقاط ضعف آنها را گفته و در عین حال نقاط قوتشان را نیز بازگو کرده است. به موضوع آذربایجان و وقایع تصرف آذربایجان در زمان پهلوی دوم همراه با جزییات پرداخته است. باز در این کتاب جزئیاتی وجود دارد که بخشی از تاریخ 60 سال اخیرمان را روشن میکند.
عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانه سرای ایرانی متولد سال 1342 در ایلام است. کاکایی فارغالتحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی تهران است و علاوه بر سرودن شعر و ترانه در زمینه نقد ادبی نیز فعالیت میکند. از کتابهای کاکایی میتوان به گزیده ادبیات معاصر، بررسی تطبیقی ادبیات پایداری جهان، با سکوت حرف میزنم و حتی اگر آیینه باشی اشاره کرد.
نظر شما