دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹
طیبی: مستندسازی یافته‌های علمی، هدف تأسیس انتشارات جهاد دانشگاهی است

حمیدرضا طیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در آئین گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس، هدف اوليه از تأسيس انتشارات جهاد دانشگاهی را مستندسازی يافته‌های علمی استادان و پژوهشگران در قالب كتاب معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئين گرامیداشت هفته پژوهش امروز (دوشنبه 24 آذرماه) با حضور دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این آئین از پنج استاد برتر دانشگاه تربيت مدرس در زمينه تأليف كتاب تجلیل شد.
 
مستندسازی نتایج پژوهش‌ها در قالب کتاب
طیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در این آئین اظهار کرد: فناوری‌هايی كه در جهاد دانشگاهی توليد شده و به مرحله تجاری سازی رسیده‌اند، به‌صورت مستند در قالب كتاب به بازار نشر عرضه شده است.

وی ادامه داد: هدف اوليه از تأسيس انتشارات جهاددانشگاهی نیز مستندسازی يافته‌های علمی استادان و پژوهشگران در قالب كتاب بوده است.

تامين 80 درصد بودجه جهاد دانشگاهي از تجاري سازي طرح‌هاي پژوهشي
طيبی با شمردن دلايل موفقيت جهاددانشگاهی در توسعه و توليد محصولات دانش‌بنيان افزود: نگاه كامل به توليد ايده و پافشاری بر كاربردی كردن آن در جامعه، باعث توليد كار خوب با ارجاع به پژوهش‌ها می‌شود.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گفت: حرفه‌ای شدن در انجام كار پژوهش همزمان با اجرای يک قرارداد حرفه‌ای صورت می‌گيرد كه يكی از دلايل موفقيت جهاد دانشگاهی در امر پژوهش، توجه به همين نكته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها 20 درصد از بودجه جهاد دانشگاهی از منابع مالی بودجه عمومی كشور تأمين شده و 80 درصد دیگر از تجاری‌سازی طرح‌های پژوهشی به‌دست می‌آيد.
 
انتقال تجربیات طرح‌های موفق در قاب کتاب
طيبی در ادامه با اشاره به این‌که در مجموعه جهاد دانشگاهي هميشه نگاه به موضوعات مسئله‌محور بوده، درباره پيشرفت‌های واحدهای جهاد‌دانشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر واحد جهاد‌دانشگاهی دانشگاه خواجه نصير در زمينه فرستنده راديويی صاحب مقام است و بيش از 97 درصد مخابرات راديويی كشور را پوشش می‌دهد. تمامی مراحل به انجام رسیدن این پژوهش‌ها به‌صورت مستند در قالب کتاب‌های این سازمان برای استفاده پژوهشگران جوان به بازار نشر علمی کشور ارائه شده‌اند.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: در راستای موفقيت واحدهای پژوهشي و توليد محصولات دانش‌بنيان، ابتدا بايد به ارزش اقتصادی و استراتژيک موضوع توجه كرد. علت ناموفق بودن واحدهای قديمی، بی‌توجهی در انتخاب موضوع بود. 
 
وی گفت: يكی از مسائل مورد توجه در امر توسعه و توليد محصولات دانش‌بنيان، جذب همكاری با استادان صاحبنظر، دست به قلم و علاقه‌مند به حوزه فناوری، تشكيل مراکز تخصصی برای مستندسازی نتايج فعايت‌های پژوهشی و همچنین مراکز ویژه ارائه محصول و خدمات حرفه‌ای است.
 
كتاب، اساس توليد محصولات دانش‌بنيان است
در ادامه اين برنامه دكتر فتح‌الله‌زاده، معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در تشریح پوستر طراحی شده به مناسبت هفته پژوهش عنوان کرد: پوستر طراحی شده گويای اين مسئله است كه برای بارور شدن ايده‌های دانش‌بنيان نياز به زيرساخت پژوهشی مناسب از طریق مطالعه كتاب‌های دانش‌محور است تا بتوان ايده‌های هر فرد را شكوفا و به مرحله عمل درآورد.

وی ادامه داد: کتاب، اساس تولید محصولات دانش‌بنیان در کشور است.

تجلیل از استادان نمونه در عرصه قلم

در بخش پایانی این آئین، از 6 نفر از استادان و پژوهشگران برتر دانشگاه تربيت مدرس در زمينه ارائه پژوهش در سطح كشور و در قسمت مقالات برتر از بيش از 18 نفر تجلیل به‌عمل آمد. معرفی و اهدای جایزه به مخترعان و مبتکران و انتخاب مجله نمونه دانشگاهی از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

همچنين در آئین ویژه هفته پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس با حضور طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و مسئولان این واحد دانشگاهی از دكتر علی مرسلی، مؤلف كتاب «چارچوب‌های فلز- آلی متخلخل (معرفی و روش‌های سنتز)»، دكتر محمدرضا پورجعفر، مؤلف كتاب «طراحی شهری محيطی آب‌كنار»، دكتر حوريه سليمان جاهی، برای تأليف كتاب «ويروس‌شناسی سلولی-مولكولی»، دكتر احمدرضا بهراميان و دكتر مصطفی گودرزی در طراحی و ويراست كتاب «كوچه‌باغ‌های عاشقی زندگی» و  اصغر فهیم‌پور برای نوشتن کتاب«هنر استاد فرشچيان» قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها