شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
اختصاص 250 میلیون تومان اعتبار وزارت ارشاد به اصحاب فرهنگ استان خراسان‌جنوبی/ کتاب‌های ارزشمند استان حمایت می‌شود

علی اصغر کاراندیش مروستی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست صمیمی با همکاران اداره‌کل فرهنگ و ارشاد خراسان‌جنوبی، با اشاره به اختصاص 250 میلیون تومان اعتبار به اداره ارشاد و اصحاب فرهنگ و هنر این استان، گفت: بدون شک کتاب‌های ارزشمند استان را حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علی اصغر کاراندیش مروستی در حاشیه نشست صمیمی با همکاران اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان‌جنوبی که عصر جمعه (6 آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: یکی از سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سفر به استان‌ها برای دیدار با مسئولان استانی، اصحاب فرهنگ و هنر، همکاران ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد و بازدید از پروژه‌ها است.

 وی با اشاره به این‌که خراسان‌جنوبی چهاردهمین مقصد سفر‌های استانی این وزارتخانه است، افزود: در این سفر، نهمین نمایشگاه استانی کتاب بیرجند افتتاح شد.  

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که این وزارتخانه دارای 6 معاونت و 70 نمایندگی در خارج از کشور است، گفت: تنها 29 درصد از اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر سهم وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان‌های تابعه آن است و 71 درصد دیگر این اعتبار به سازمان‌ها و نهادهای دیگر پرداخت می‌شود.

کاراندیش ادامه داد: با سیاست‌های جدید دولت تدبیر و امید سعی شده است بودجه کم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سَمت استان‌ها و شهرستان‌ها سوق داده شود تا برای آموزش و ارتقای سطح علمی نخبگان فرهنگی و هنری و استعدادیابی و شکوفایی آنها تلاش کنیم.

وی از کمک  100 میلیون تومانی به انجمن‌های فرهنگ و هنر خراسان جنوبی و 110 میلیون تومانی به ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستانی خبر داد و بیان کرد: همچنین اگر در بخش‌های مختلف (کتاب، تئاتر، موسیقی، قرآن و ...) اثر ارزشمند هنری در استان وجود داشته باشد بدون شک از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد حمایت می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کمک 250 میلیون تومانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و 200 میلیون تومانی استانداری خراسان جنوبی به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد این استان و اصحاب فرهنگ و هنر از دیگر دستاوردهای سفر به خراسان‌جنوبی است.

 وی با اشاره به ساخت تالار مرکزی بیرجند با 13 هزار مترمربع زیربنا و پیشرفت 13 درصدی، افزود: در این تالار یک سالن تخصصی تئاتر با ظرفیت 400 نفر و سالن تخصصی موسیقی با ظرفیت 650 نفر، کتابخانه تخصصی تئاتر و موسیقی و یک فضا برای گالری و مکان اداری پیش‌بینی شده است.

کاراندیش مروستی با بیان این‌که در سال جاری چهار میلیارد تومان اعتبار برای ادامه ساخت این تالار اختصاص یافته است، یادآور شد: در سال آینده نیز پنج میلیارد تومان برای ساخت تالار بزرگ شهر بیرجند اختصاص خواهد یافت.
 
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان قاین در این سفر اشاره کرد و گفت: برای ساخت این مجتمع در سال جاری 400 میلیون تومان اعتبار استانی پیش‌بینی شده است. همچنین 200 میلیون تومان اعتبار از مرکز به آن اضافه خواهد شد.

کاراندیش با اشاره به نشست و دیدار خود با اصحاب فرهنگ و هنر قاین، عنوان کرد: در سال جاری 50 میلیون تومان به کتابخانه‌های این شهرستان برای خرید کتاب اختصاص می‌یابد و از فعالیت انجمن‌های قاین نیز حمایت می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای افزایش اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر از طریق بودجه 94، تبصره‌ عوارض دریافتی برای واردات کالا و محصولاتی که به نوعی آثار یا استفاده فرهنگی دارند از قبیل لوازم صوتی و تصویری پیشنهاد شده است.

کاراندیش اظهارامیدواری کرد: درآمد وصولی از این طریق 100 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود که اگر مصوب شود از سال آینده برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری استان‌ها هزینه خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه مطبوعات خراسان جنوبی حمایت مالی می‌کند، گفت: دولت وظیفه دارد زیرساخت‌هایی برای هنرمندان آماده کند تا هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر به دنبال اجرای برنامه‌ها و توسعه برنامه‌ها بروند و به دولت متکی نباشند.

وی ترویج فرهنگ دینی، دیپلماسی فرهنگی در سطح بین‌المللی، مسائل فناوری اطلاعات، پیوست‌های فرهنگی و توجه به اقتصاد و صنایع فرهنگی را از جمله محورهای حوزه فرهنگ و هنر برای گنجاندن در برنامه ششم توسعه برشمرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت 19 هزار باب کانون فرهنگی و هنری زیر نظر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور وابسته به این وزارتخانه خبر داد و افزود: این کانون‌ها سالانه 45 میلیارد تومان اعتبار دارند که البته به همه آن تخصیص نمی‌یابد.

وی یادآور شد: در صورت افزایش اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال آینده، بدون تردید اعتبارات ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز افزایش می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط