شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۳
مدیر انتشارات تیمورزاده: مانع‌ تراشی دستگاه‌های دولتی چالش اصلی کتاب است

مدیر مسئول انتشارات تیمورز‌اده درباره چالش‌های پیش‌روی کتاب گفت: مانع‌ تراشی دستگاه‌های دولتی برای ناشران و کتابفروشان از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی کتاب است؛ همچنین شعارز‌دگی در این عرصه به حد اعلا رسیده است.

فرهاد تیمور‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت:‌ چالش‌های پیش‌روی کتاب هموراه وجود داشته‌اند و البته مسائل ساده‌ای بوده و هستند که با کمی همت می‌توان آنها را از بین برد.

وی با اشاره به این‌که چالش امروز کتاب دیگر مسائلی مانند گرانی کاغذ نیست، اظهار کرد: نبود آرامش در فضای کسب و کار نشر از چالش‌های بزرگ آن به‌شمار می‌آید، چرا که شعارز‌دگی در این عرصه به حد اعلا رسیده و کسی نیست که به آن جامه عمل بپوشاند.

شعارزدگی در فضای حاکم بر صنعت نشر
تیمور‌زاده ادامه داد: شعار‌های دوستی با کتاب، و مطالعه متاسفانه خود آفتی است در فضای نشر کشور، چرا که فضای کسب و کار در نشر، باید با عمل به این شعارها همراه باشد، در صورتی‌که برای این شعارها راهکارهای عملی ارائه نشده و وجود ندارد.


ضرورت تعامل نهادها در ساماندهی به صنعت نشر
این ناشر کتاب‌های پزشکی افزود: نخستین عامل بر هم خوردن فضای آرامش و امنیت در عرصه نشر کشور دریافت مالیات از ناشران و کتابفروشان است، هرچند در این‌باره هم شعارهای زیادی داده شده است، اما اختیار به وزارت اقتصاد و امور دارایی سپرده شده است و بازهم شعارها و وعده‌ها عملی نشده و ممیزان نیز با رفتار سلیقه‌ای و بسته به میل شخصی خود به نوعی دیگر از ناشران و کتابفروشان مالیات دریافت می‌کنند.

وی دیگر چالش پیش‌روی کتاب را اقدامات مربوط به سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: مشکل اصلی در این سازمان تفسیر از قوانین است؛ سازمان تامین اجتماعی باید مبالغی را از بیمه‌گر گرفته و آنها را بیمه کند، که دولت این ملبغ را در ازای بیمه ناشران تقبل کرده است، البته ناگفته نماند که کتابفروشان نیز باید مشمول این حمایت شوند. چراکه کتابفروشی و انتشار کتاب رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.

آرامش و امنیت؛ نیاز امروز صنعت نشر
وی، دخالت سازمان تعزیرات حکومتی در اقدامات نشر را از دیگر چالش‌های عرصه کتاب دانست و افزود: این سازمان نیز با دخالت بی‌جا در حوزه نشر به چالش‌ها و مشکلات فضای کاری ناشران می‌افزاید و جریمه‌های صورت گرفته از این سازمان بدون ارائه دلیل مستند انجام می‌گیرد.

تیمورزاده برخوردهای انجام شده از سوی نهادهای دولتی را در فضای نشر، برخوردهایی سلبی عنوان کرد و گفت: به‌عنوان مثال بحث حامل‌های انرژی از جمله این برخوردها است که یا در حد حرف باقی مانده یا بعد از مدتی اقدام به حذف آن می‌‌کنند.

این ناشر تخصصی در ادامه گفت‌وگو با ایبنا اظهارکرد:  شهرداری، برای استفاده ناشران از طبقات هم‌کف ساختمان‌های مسکونی به دنبال رضایت همسایگان ساختمان است، در حالی‌که دیده می‌شود بسیاری از مشاغل دیگر مانند داروخانه‌ها در این فضا به فعالیت می‌پردازند.


* در این‌باره بخوانید:
(1) غلامرضا امامی: شمارگان امروزی کتاب‌ها از دوران چاپ سنگی قاجار کمتر است! / تیغ تیز ممیزی در گذشته و چالش پیش روی کتاب (اینجا)
(2) کزازی: ناگزیریم چندی در برهنگی باشیم!/ آگاهی‌رسانی و دسترسی آسان نیاز اساسی حوزه کتاب است (اینجا)

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها