جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷
سخنرانی صریح و انتقادآمیز «اورسولا لو گویین» در مراسم جایزه کتاب ملی آمریکا

«اورسولا لو گویین» نویسنده آمریکایی داستان‌های علمی تخیلی در مراسم سالانه جایزه کتاب ملی آمریکا 2014 ضمن سخنرانی صریح و خیره‌کننده خود درباره سیاست و فن‌آوری و چالش‌های امروز جهان ادبیات، مورد تقدیر و احترام واقع شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از هافینگتن پست، این نویسنده برجسته در سخنرانی فصیح و جسورانه خود در شصت و پنجمین مراسم اعطای جوایز کتاب ملی آمریکا مؤسسات و اشخاصی را که سعی دارند هنر نویسندگی را به کالا تبدیل کنند، مورد خطاب و سرزنش قرار داد و از نویسندگانی که به داستان‌های فانتزی و تخیلی می‌پردازند، حمایت کرد.

او ضمن سهیم کردن نویسندگانی که مدت‌هاست از جهان ادبیات حذف شده‌اند در جایزه خود، به نکات جالبی اشاره کرد:

"همکاران نویسنده من در ژانر علمی تخیلی، همواره شاهد اهدای جوایز زیبا به نویسندگان به اصطلاح واقع‌گرا بوده‌اند."
لو گویین احساسات خود را درباره ژانر علمی تخیلی ابراز و آرزو کرد اعتبار نویسندگان این ژانر از سوی منتقدان به رسمیت شناخته شود و جوایز ادبی بیشتری نصیب آنها شود.

"ما در دوره سرمایه‌داری زندگی می‌کنیم. به نظر می‌رسد قدرت آن غیرقابل اجتناب است اما نباید از به چالش کشیدن آن غافل شد."
او همچنین سهل‌انگاری مردم آمریکا درمورد وضعیت اقتصادی این کشور را مورد سرزنش قرار داد و گفت صرفاً به این دلیل که یک ساختار اجتماعی فراگیر است، نمی‌توان آن را به چالش نکشید.

"فکر می‌کنم در آستانه فرارسیدن دوره‌های سختی هستیم. ما به نویسندگانی نیاز داریم که آزادی را به خاطر بیاورند، شاعران، متفکران و واقع‌گرایانی معتقد به یک واقعیت بزرگتر. "
ثابت شده است نظرات گویین درباره آینده در برخی موارد صحیح هستند، پس جا دارد به هشدار او که می‌گوید "زمان‌های سختی در آستانه فرا رسیدن هستند"، توجه کنیم.

"ما نیاز به نویسندگانی داریم که تفاوت میان تولید یک کالا و ارائه یک هنر را درک کنند. "
لو گویین ضمن تأکید بر اهمیت متمایز دانستن هنر، آمازون و دیگر شرکت‌های صنعتی مانند آن را در رواج این تفکر که کتاب یک کالا است، مقصر دانست.

"من حرفه خوبی داشته‌ام. اکنون در پایان زندگی حرفه‌ای خود، نمی‌خواهم ببینم که ادبیات آمریکا آلت دست عده‌ای قرار گرفته باشد."
لو گویین بار دیگر اشاره کرد که نگران سلامت هنر ادبیات است و ابراز امیدواری کرد که ناشران و نویسندگان برای تحقق آزادی ادبیات از سود بیشتر چشم‌پوشی کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها