به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیدعباس صالحی در این نشست با اشاره به فعالیتهای جهاد کشاورزی در دهههای اخیر، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دهههای اخیر با تولید علم چه در حوزه کتاب و چه در حوزه مقاله، تلاشهای قابل توجهی انجام داده است و بهعنوان یکی از پایگاههای مهم تولید علم در کشور محسوب میشود. بحث تولید علم در حوزه جهاد کشاورزی یکی از مقولاتی است که میان این وزارتخانه با کتاب، ارتباط برقرار میکند.
ترویج فرهنگ مصرف از طریق کتاب
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی با تأکید بر تولید کتابهای ترویجی در وزارت جهاد کشاورزی، عنوان کرد: تولید کتابهای ترویجی با توجه به بخشهای درگیر در این وزارتخانه یکی از موضوعاتی است که بسیار قابل توجه است. موضوعاتی اعم از مصرف انرژی، بحران آب، بحران انرژی و... در کشور ما جدی است و تلاشهای وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه میتواند مردم را بیشتر با این موضوعات آشنا کند.
وی افزود: صدها موضوع دیگر وجود دارند که به این نگاه ترویجی متصل هستند. در کنار بحث تولید علم، ترویج فرهنگ مصرف نیز وجود دارد که به فعالیتهای ترویجی مرتبط است.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش گفت: وزارت جهاد کشاورزی که سابقه طولانی در فعالیتهای فرهنگی و اجرایی دارد، میتواند در حوزه فرهنگسازی تاثیرات قابل توجهی داشته باشد. بنابراین، کتابهایی که معطوف به حوزه فرهنگ تولید، مصرف و توزیع انرژی هستند، میتوانند در این وزاتخانه مورد توجه ویژه قرار گیرند. در حوزه تولید کتاب نیز جهاد کشاورزی در حوزه علم و پژوهش فعالیتهای خوبی انجام داده است.
عدم هماهنگی تولید و مصرف در حوزه کتاب
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور، گفت: ترویج کتابخوانی در کشور یکی از مقولاتی است که نیاز به توجه ویژه نهادها دارد. بارها و بارها از سوی مسئولان کشور اعلام شده است که «با وجود تولید بسیار کتاب در ایران، سرانه مطالعه در کشور ما پایین است و این سطح تولیدات با سرانه مطالعه کشور هماهنگی ندارد.» باید توجه داشت که همه مؤسسات و نهادها برای ترویج کتابخوانی در کشور وظیفه دینی دارند.
وی روستاییان و عشایر کشور را مخاطبان اصلی در حوزه جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: دو گروه مخاطب «روستاییان و عشایر» در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارند. در آمارگیری جدید مشخص شد که هنوز هم بخش قابل توجهی از مردم کشورمان را جمعیت روستاییان تشکیل میدهد. این جامعه مخاطب به واسطه انقلاب، باسواد شدند. جهاد کشاورزی در حوزه کتابخوانی این قشر نیز اقداماتی را انجام داده است و باید اقدامات دیگری نیز انجام دهد.
صالحی افزود: جهاد کشاورزی با پایهگذاری مدیریت جهادی همانگونه که مقام معظم رهبری امسال را بهعنوان سال «اقتصاد و فرهنگ در سایه تولید مدیریت جهادی» نامگذاری کردهاند، باید فرهنگ جهادی را نیز در حوزه ترویج کتابخوانی دنبال کند. مدیریت جهادی با مردممحوری و تلاش بدون وقفه همراه بوده است. امیدواریم که وزارت کشاورزی با مدیریت جهادی، در حوزه تولید کتاب و ترویج کتابخوانی الگویی برای دیگر نهادها باشد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در بخش پایانی سخنانش، به برگزاری «جشنوراه روستاهای دوستدار کتاب» اشاره کرد و گفت: امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری نهادهای دیگر، «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» را با هدف مبناسازی برای مطالعه در روستاهای کشور برگزار میکند. وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جشنوراه حضور دارد و امیدواریم که اتفاقات خوبی در این جشنواره رُخ دهد.
صالحی در پایان این مراسم، از نمایشگاه کتابی که در حاشیه این اجلاس برپا شده بود، دیدن کرد.
مراسم تجلیل از پدیدآورندگان، کتابداران و اطلاعرسانان کتاب حوزه کشاورزی صبح امروز (26 آبانماه) در ساختمان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی واقع در ولنجک برگزار شد.
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
نظر شما