حدادعادل در بخشی از سخنرانی خود در این مراسم گفت: یکی از مسئولیتهای مهم همه رسانهها در کشور، مسئولیت نسبت حفظ زبان فارسی است. ما وارث ادبیاتی هستیم که در معرفی ما به مردم جهان بیشتر تاثیر گذار است تا مساله نفت. در واقع فخر ایرانیان در جهان، ادبیات کلاسیک ماست.
وی افزود: فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی آمادگی لازم را دارد تا برای روزنامهنگاران و خبرنگاران انواع کارگاههای آموزشی در زمینه زبان فارسی را برپا کند. اگر شما خبرنگاران به کمک ما نیایید، ما هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: کار تولید واژگان فارسی در برابر سیل واژهها و مفاهیم زبانهای بیگانه بر عهده ماست و ترویج این واژگان با شما خبرنگاران.
حدادعادل همچنین ضمن ابراز خوشحالی از شعار این نمایشگاه گفت: من انتخاب شعار آزادی مسئولانه برای نمایشگاه امسال را بسیار تحسین میکنم. این شعار آنقدر کامل است که دیگر در ادامه آن چیزی نمیتوان گفت. تمام آنچه ما قصد داشتیم در این سالها درباره رسانهها بگوییم، این شعار به موجزترین وجه ممکن بیان کرده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا در آینده ضمن برپایی همایشی به تجزیه و تحلیل شعار «آزادی مسئولانه» بپردازند.
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخشی از سخنرانی خود در آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، گفت: من امیدوارم با فراهم شدن تمام موقعیتها، در سال آینده برگزاری نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها را اصناف رسانه بر عهده بگیرند و در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها نقش پشتیبان داشته باشد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: زبان فارسی عنصری هویت بخش و امنیت آفرین برای تمام ایرانیان است. اگر ما نسبت به زبان فارسی بیتفاوت و بیتوجه باشیم، ممکن است به سرنوشت برخی کشورهای همجوار دچار شویم که امروزه زبان و ادبیاتی متعلق به خود ندارند.
وی افزود: رسانهها در ساخت زبان مردمان همه جوامع تاثیر بسیار دارند. در دوره قبل برپایی نمایشگاه مطبوعات، با حمایت فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، به بهترین رسانه از منظر توجه به زبان فارسی و بهترین روزنامهنگار هدایایی تعلق گرفت. در این دوره نیز فرهنگستان این جوایز را در نظر گرفته است.
حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رییس جمهوری، نیز یکی دیگر از سخنرانان اختتامیه نمایشگاه بود. وی در بخشی از سخنرانی خود با اشاره به شعار جشنواره امسال گفت: من امیدوارم در آینده بستری برای تجزیه و تحلیل شعار کامل و جذاب این نمایشگاه فراهم شود. شعار آزادی مسئولانه بخشی از رویکرد دولت تدبیر و امید به سیاست رسانهای در کشور است.
وی افزود: بدون اعطای آزادی مسئولانه، مسئولیت خواستن از مطبوعات کاری بس اشتباه است و این روند ممکن است باعث خودکنترلی و خوسانسوری شود.
آشنا در پایان سخنرانی خود با اشاره به موضوع پرسشگری در رسانهها گفت: رسانه پرسشگر و رسانه به بلوغ رسیده میتواند کمک حال تمام نهادها باشد. بدون رسانههای پرسشگر نمیتوان کشور را اداره کرد.
در این مراسم همچنین محمد سرافزار، رئیس جدید سازمان صدا و سیما درباره خاطرات مطبوعاتی خود برای حاضران سخنانی بیان کرد. همچنین حجتالاسلام دعایی نیز خاطراتی از دوران کودکی محمد سرافراز را بازگو کرد.
در پایان این مراسم نیز جوایز ویژه فرهنگستان زبان و ادب فارسی به دلیل پاسداشت، زبان و ادبیان فارسی به روزنامههای اطلاعات، شهروند و روزنامه استانی خبر جنوب، اهدا شد.
نظر شما