ایزاکسون در «مبتکران» نشان میدهد چگونه یک گروه از هکرها، نوابغ و متفکران انقلاب دیجیتالی به راه انداختند. ایزاکسون برخلاف عدهای که فقط درمورد دانشمندان مرد در عرصه کامپیوتر و برنامهنویسی صحبت میکنند، به ندرت از حضور زنان در این عرصه غافل شده است. او با انتقاد از این موضوع که معمولاً مردان افتخارات را کسب میکنند و از زنان غفلت میشود، درمورد نادیده گرفتن تیم برنامهنویسی زنان که پروژه انیاک را به انجام رساندند صحبت کرده است.
او میگوید ما باید زنان را دوباره به تاریخ کامپیوتر بازگردانیم و جهان باید از خواب تعصب جنسیتی که بسیار شایع است، بیدار شود.
شرکتهایی مانند گوگل، فیسبوک و یاهو اخیراً به اجبار خبرنگاران آمارهایی منتشر کردهاند که نشان میدهد به طور متوسط تنها 15 درصد از نیروی کار حوزه فناوری و تکنولوژی را زنان تشکیل میدهند.
اما چرا این موضوع اینقدر اهمیت دارد؟ این مسئله مهم است زیرا گروههایی که از تعادل جنسیتی برخوردارند محصولات و خدمات بهتری ارائه میکنند و این از لحاظ اقتصادی ارزشمند و مفید است.
بررسی اخیر داو جونز نشان داده است شرکتهایی که زنان در سطح مدیریت ارشد آنها قرار دارند، عملکرد مالی بهتری نسبت به دیگر شرکتها دارند.
اما متأسفانه در 20 سال گذشته تعداد زنانی که وارد علوم کامپیوتری شدهاند، تا 50 درصد کاهش یافته است و کتاب ایزاکسون و بازنویسی تاریخ فناوری او با محوریت زنان مبتکر و نوآور میتواند در این زمان بسیار بجا و مغتنم باشد.
نظر شما