دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
روایت سپانلو از «زمستان بلاتکلیف ما» و حکایت شخص و انسان

محمدعلی سپانلو، شاعر و مترجم درباره مجموعه شعر تازه به چاپ رسیده‌اش که «زمستان بلاتکلیف ما» نام دارد، توضیح داد: شعرهای این کتاب بازگوکننده حالات شخصی‌ام در زمان بیماری است، اما در عین حال مانند همه شعرهای دیگرم وجوه مشترکی هم برای مخاطبان و دیگران دارد. از سویی هر شعر تمثیلی است که می‌تواند حکایت شخص و انسان نیز باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سپانلو گفت: مجموعه «زمستان بلاتکلیف ما» حدود 40 قطعه شعر است و سلسله‌ای از کارهای مرا در سال 88 و 89 دربرمی‌گیرد. این مجموعه می‌تواند تجربه‌ای در شعر معاصر باشد.

شاعر «فیروزه در غبار» افزود: شعر گفت‌وگو هم در این کتاب هست و برخی آثار حالت نمایشنامه‌ای دارد. هر شعر تمثیلی است که در عین حال می‌تواند حکایت شخص و انسان نیز باشد.

شاعر «ترانه بلوار میرداماد» گفت: مجموعه «هزار و یک شعر» نیز به تازگی از سوی نشر چشمه منتشر شده است. این کتاب را که برای نخستین بار در ده سال پیش نشر قطره منتشر کرد، با اضافات در هزار و 600 صفحه با شمارگان هزار نسخه به چاپ رسیده است. قیمت این کتاب 70 هزار تومان است و قبلاً نیز نشر کاروان آن را در دو نوبت به چاپ رساند.

وی افزود: جلد چهارم «هزار و یک شعر» شکیل و زیبا با جعبه منتشر شده و هر اهل ادب و علاقه‌مندی به شعر معاصر لازم است که این کتاب را داشته باشد. آثار 612 شاعر و چیزی حدود 700 قطعه شعر در این کتاب آماده است و شعر معاصر را از زمان مشروطه تا سال 85 دربرمی‌گیرد. البته هر دوره چاپ این کتاب لازم است که الحاقات و اضافاتی داشته باشد که البته دیگر از توان من خارج است.

سپانلو گفت: مجموعه «هزار و یک شعر» خواننده را از خواندن 600، 700 جلد کتاب بی‌نیاز می‌کند. این کتاب هزار نسخه تیراژ خورده است. مجموعه شعر «زمستان بلاتکلیف ما» نیز با شمارگان دوهزار نسخه به قیمت پنج هزار و 500 تومان از سوی نشر چشمه منتشر شده است. مجموعه «هزار و یک شعر» نیز از سوی همین ناشر به چاپ چهارم رسیده است.

محمدعلی سپانلو متولد تهران است. از وی تا کنون بیش از 60 عنوان کتاب شعر، ترجمه، و پژوهش به چاپ رسیده است.

از میان آثار او می‌توان به کتاب‌های «ساعت امید»، «خانم زمان»، «پیاده‌روها»، «نبض وطنم را می‌گیرم»، «قایق سواری در تهران»، «خیابان‌ها، بیابان‌ها»، «منظومه شاعر گمنام»، «تعلق و تماشا»، «بازآفرینی واقعیت»، «در جست‌وجوی واقعیت» و «هزار و یک شعر» اشاره کرد.

سپانلو به شاعر تهران معروف است. او در شعرهایش تهران را همچون مادری مهربان توصیف می‌کند که به همه شهروندانش امکان زندگی کردن داده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها