پژمان گلچین کارگردان رسالهخوانی «لاخس»، با اشاره به ضرورت رجوع به آثار کلاسیک گفت: رساله خوانی فرم جدید پیشنهادی است که ظرفیت بازخوانی آثار کلاسیک را دارد و رساله خوانی «لاخس» یک پیشنهاد جدید برای نگاه به آثار کلاسیک است.
گلچین درباره بازخوانی آثار فلسفی به شکل رسالهخوانی اظهار کرد: آثار فلسفی کلاسیک، زبانی روان و همهفهم دارند و رجوع به آنها در قالب اجرایی جدید، باعث خارج شدن این آثار از محدوده بسته کتابخانهها میشود.
مدیر مسئول سابق دوماهنامه «دال» با تاکید بر این که جامعه حق دارد محتوای فکری خود را از متون دست اول دریافت کند یادآور شد: اجرای آثار کلاسیک میتواند نیاز به پرسش و تفکر را جایگزین نگاههای سطحی و گذرا کند؛ چرا که فکر میکنم پرسشهای فلسفی به مرور زمان، جدی بودنشان را بیشتر آشکار میکنند.
گلچین درباره اجرای رسالهخوانی گفت: این کار با همکاری گروه کر «ری را» به رهبری علی بلبلی اجرا میشود که موسیقی در بخش نخستین و پایانی متنخوانی اجرا خواهد شد. شعر حماسی این کارهم کاری از جولان فرهادی است.
نویسنده کتاب «جدال عقل و اسطوره در یونان باستان» با اشاره به روحیه مشارکتجویانه هنرمندان کشور گفت: این کار هم با هماهنگی و مشارکت مدنی هنرمندان زیادی به وقوع میپیوندد و خود این روحیه در موقعیت فعلی کشور حاکی از جوانه زدن مجدد امید در میان اهالی فرهنگ و هنر است.
رسالهخوانی لاخس از روز 19 مهرماه، راس ساعت 19 در محل سالن فرخی یزدی در تهران، خيابان دكتر علي شريعتي، چهارراه قصر، خيابان پليس، باغموزه قصر به مدت پنج روز اجرا میشود.
موضوع این رساله فلسفی، گفتوگوی میان لاخس به عنوان یکی از سرداران آتنی با سقراط و چند تن دیگر درباره مفهوم «شجاعت» است. در این گفتوگو، شجاعت، آن چیزی تعریف میشود که آدمی در آن، خطرناک را از بیخطر تشخیص میدهد، موارد و مواضع ترس را درمییابد و به یاری اندیشه به دفع آن برمیخیزد.
نظر شما