به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست «تشریح رویکردهای حمایتی معاونت فرهنگی ارشاد به حوزه دفاع مقدس» که امروز(یکم مهرماه) برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
گامی اساسی در راستای تقویت شبکه توزیع کتاب
امیرزاده در پاسخ به پرسش خبرنگار «ایبنا» مبنی بر نبود سیستم مناسب توزیع کتاب و تمهیدات معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع این معضل گفت: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد درخصوص ارتقاء و ساماندهی شبکه توزیع کتاب در سراسر کشور، بستههای حمایتی در حوزه کارشناسی تعریف کرده است.
وی ادامه داد: چنانچه اعتبارات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اجازه دهد، به نظر میرسد که امسال یک گام اولیه و اساسی در راستای تقویت شبکه توزیع کتاب در سراسر کشور برداشته شود که جزئیات آن در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
نقاط ضعف و قوت نشر ایران در نمایشگاه فرانکفورت
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که از حضور ایران در شصت و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت پرسید، گفت: من سال گذشته به عنوان ناظر پروژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت، گزارشی را تهیه و آن را به معاونت فرهنگی و موسسه مجری ارائه کردم. همچنین در این زمینه گزارشی درباره چگونگی حضور ایران با اصل سیاستهای بنیادین نمایشگاه کتاب فرانکفورت تقدیم شد.
امیرزاده عنوان کرد: در این گزارش، 26 نقطه ضعف و 17 نقطه قوت نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ارائه شده است که مهمترین نقطه ضعف آن، ضعف در ترجمه بود.
وی افزود: معضلات موجود در عرصه تبادل رایت کتاب و تجارت در این عرصه و نبود قرارهای قوی برای برگزاری جلسههای مشترک با مخاطبان خارجی از دیگر نقاط ضعف نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت سال گذشته محسوب میشوند که در مجموع باعث شدند عمده کتابهایی که سال گذشته به این نمایشگاه ارسال کردیم، نتوانند ارتباط معنایی خوبی با بخش بینالملل برقرار کنند.
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امسال به برگزاری و حضور مقتدرانه نشر ایران در این رخداد بینالمللی عظیم خوشبین هستیم، اظهار کرد: اما به نظر میرسد امسال ریلگذاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است که قطعا نقاط ضعف سال گذشته را اگر هم نتواند به صورت کامل رفع کند، به نظر میرسد در زیرساختهای فکری تاثیر بسزایی خواهد داشت.
امیرزاده با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته، مسیر برای حضور رسانههای مختلف در نمایشگاه کتاب فرانکفورت فراهمتر شده است، ادامه داد: بدون تردید نگاههای رسانهها میتوانند متفاوتتر و تیزبینانهتر از نگاههای مدیریتی عمل کنند و زمینهساز تصمیمسازیهای بهتری برای مدیران باشند.
بررسی آئیننامههای مربوط به جوایز ادبی
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که درباره تاکید مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی بر بازنگری آئیننامه مربوط به جایزه ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی و پیشنهادهای وی در این بازبینیها پرسید، گفت: مکاتبات مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دغدغههای بهحق وی را به معاونت فرهنگی ارشاد منتقل کردهایم. در این راستا نقاط ضعف و قوت آئیننامه موجود نیز بررسی شدهاند.
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش اظهار کرد: کمیته تدوین و بازنگری آئیننامهها کار خودش را در ستاد معاونت دنبال میکند. همچنین بازبینی آخرین آئیننامه(آئیننامه نمایشگاههای کتاب استانی) هفته گذشته به پایان رسید. این آئیننامه ظرف یکی، دو روز آینده به معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد ارسال خواهد شد تا در صورت تایید، مبنای حرکت در برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی باشد.
امیرزاده در ادامه سخنانش گفت: عمده این جوایز ادبی دارای آئیننامههای اجرایی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. بدون تردید بعد از طی مراحل کارشناسی و اجرایی، از طریق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و پس از تایید برای اجرا، ابلاغ خواهند شد.
وی در پاسخ به خبرنگار دیگری که از رسیدگی به تخلفات ناشران در معاونت فرهنگی پرسید، گفت: در حدود یک ماه گذشته یک یا دو تخلف به هیات رسیدگی به تخلفات ناشران ارائه شده است.
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به خبرنگار دیگری که از پرونده تخلف مربوط به انتشارات «عصر داستان» پرسید، اظهار کرد: این پرونده همچنان در نوبت رسیدگی قرار دارد.
سهشنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰
نظر شما