به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چند سالی است که تعدادی اعضای صنفی با عنوان «دفاتر فنی» زیاد شده است و در هر کوی و برزن مغازهای با این عنوان دیده میشود. روی شیشه اکثر این مغازهها نوشته شده است «کلیه سفارشات چاپی پذیرفته میشود» حال این پرسش مطرح است که آیا دریافت سفارشات چاپی در حیطه کاری آنها جای میگیرد یا نه؟!
اگر گرفتن انواع سفارشات چاپی و محول کردن آن به چاپخانهها جزو وظایف دفاتر فنی است، چرا چاپخانهها این کار را دخالت در کار خود میدانند و نتیجه آن را جز ضرر چیز دیگری نمیبینند؟ اگر هم دریافت سفارشات چاپی جزو وظایف دفتر فنی نیست و کاری غیرقانونی است چرا شکایتی از آنها نمیشود یا مراجع قانونی برای جلوگیری از این کار اقدامی را انجام نمیدهند؟!
سیصد و نود و چهارمین ماهنامه فنی، مهندسی صنعت چاپ پاسخ این سوالات را در قالب گفتوگو با چندین مدیر چاپخانه همچون داود خادم اصل، مدیر چاپخانه پایدار، عل دارایی، مدیر چاپخانه پاستور، مسعود حاجی حسین ارگی، مدیر چاپخانه ارگ، اسکویی، مدیر چاپخانه اتحاد، عظیم فرخپور، مدیر چاپخانه تصویر گیلان، غلامحسین علائی، مدیر تالار چاپ، احمد عریان، عضو هیات مدیره چاپخانه تورنگ و حسین خائفی، مدیر چاپخانه تنها ارائه کرده است.
در قسمتهایی از این بخش میخوانیم: «دفاتر فنی و چاپ دیجیتال که برای تکثیر اوراق چاپی تاسیس شدند منجر به کم شدن کار چاپخانهها و بیکاری اعضای این صنف شدهاند. کار این دفاتر ربطی به حوزه چاپ ندارد، حتی تحت پوشش اتحادیه چاپخانهداران هم نیستند و از اتحادیهای دیگر مجوز میگیرند.»
«تجربههایی از نقش اتحادیههای صنایع چاپی در بریتانیا و کشورهای اروپایی» عنوان مقالهای است که در این شماره از ماهنامه صنعت چاپ عرضه شده است؛ شاید در ایران، همانقدر که به نام اعضای هیات مدیره اتحادیه صنفی اهمیت میدهند به اهداف، کارکردها و وظایف اتحادیهها اهمیت داده نشود، اما واقعیت آن است که در جهان، اتحادیههای صنفی قدرت خود را از جایگاه اجتماعی و حتی سیاسی صنف خود میگیرند و افراد نقش عمده در وجهه آنها ندارند. یک اتحادیه صنفی چه اهمیتی دارد و چه وظایف اساسی را در خود متبلور میکند؟ نقش اتحادیه در پذیرش یک عضو توسط سایر فعالان حوزه چیست؟ اینها پرسشهایی است که مقاله مذکور با کندوکاو در اساسنامهها و رویههای چند تشکل و سایت مرتبط با صنف چاپ به آنها پاسخ میگوید.
علاقهمندان به آشنایی با زندگی فردی و اجتماعی غلامعلی توتونچیان، عضو ارشد انجمن فرهنگی پیشکسوتان اتحادیه صنف چاپخانهداران، میتوانند خاطرات یک عمر زندگی و تلاش وی را در صفحه 70 سیصد و نود و چهارمین ماهنامه فنی، مهندسی صنعت چاپ مطالعه کنند؛ خاطرات او بخشی از تاریخ صنعت چاپ کشور را ثبت میکند.
ضرورت «التزام به قانون» درباره مالیات بر ارزش افزوده؛ ترجیحبند سخنان ایرج علینقی، مشاور مالیاتی شرکت تعاونی لیتوگرافان و اتحادیه چاپخانهداران تهران در گفتوگویی است که در ماهنامه صنعت چاپ، منعکس شده است. او معتقد است خود چاپخانهداران مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت نمیکنند و خریدار پرداخت میکند، اما آنها مکلف هستند مثل حق بیمهای که از کارگر کسر میکنند، مبلغ مالیات را هم از خریدار گرفته و به دولت پرداخت کنند و این یک تکلیف قانونی است. علینقی همچنین در این گفتوگو از افزایش جرایم و سختتر شدن شرایط، تا حد توقیف اموال، در صورت عدم رعایت قانون خبر داده است.
علاقهمندان به این مطلب، میتوانند مشروح سخنان علینقی، مشاور مالیاتی شرکت تعاونی لیتوگرافان و اتحادیه چاپخانهداران تهران را با عنوان «مالیات ارزش افزوده را بپردازید، همانگونه که حق بیمه میپردازید» در صفحه 112 ماهنامه صنعت چاپ مطالعه کنند.
سیصد و نود و چهارمین ماهنامه فنی، مهندسی صنعت چاپ خبرهای جدیدی از دنیای صنعت چاپ در خود جای داده است که از آن میان میتوان به «35 کتابخانه تخصصی چاپ و نشر با 165 عنوان کتاب راهاندازی میشوند»، «رقابت در صنعت چاپ تنها محدود به قیمت شده است»، «شرکت صنایع کاغذ مراغه سهام خود را واگذار میکند»، «هنوز هیچ رقمی از بودجه 3 میلیاردی دفتر چاپ واریز نشده است»، «برگزاری اولین نمایشگاه چاپ و بستهبندی در اراک»، «تعاونی لیتوگرافان به عنوان تعاونی برتر استان تهران انتخاب شد»، «نامه ارشاد در مورد استفاد از تصاویر غربی دفاتر تحریر» و «نصب دوربین مداربسته در چاپخانههای تهران الزامی شد»
این شماره از ماهنامه صنعت چاپ، گزارش مبسوطی از سفر دو روزه مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان اصفهان ارائه کرده است. در این سفر نشستی با فعالان عرصه چاپ و نشر برگزار شده است که مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد در این نشست چنین گفته است: «لازم است صنف ناشران و شرکت تعاونی ناشران استانها اتحاد و انسجام داشته باشند و مسایل و مشکلات خود را به صورت مدون تبیین نمایند. در حوزه چاپ و نشر لازم است دورههای آموزشی برگزار شود تا کیفیتهای مطلوب را در این حوزه داشته باشیم و انتظار میرود در مقاطع تحصیلات تکمیلی پژوهشهای کاربردی جهت بررسی و حل مشکلات برگزار شود.»
در این نشست، فعالان عرصه چاپ نیز برخی مسائل و مشکلات این حوزه را با مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردند.
این شماره از ماهنامه صنعت چاپ در قالب گفتوگو با محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ را به تصویر کشیده است. همچنین جلال ذکایی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره صنعت چاپ نیز در این ماهنامه، جشنواره مذکور را توصیف کرده است.
در بخشی از سیصد و نود و چهارمین ماهنامه فنی، مهندسی صنعت چاپ میخوانیم: «این یک واقعیت است که رشد بشر امروز از نظر فرهنگی، علمی و صنعتی، وامدار صنعت چاپ است. صنعت چاپ در طول تاریخ، قلم نویسنده را ورز داده و رسالت امروز صنعت چاپ ورز دادن آثار فرهنگی، علمی و ورز تمام محصولات تولیدی میهن عزیزمان است. اگر تشکل قدرتمندی برای چاپ و بستهبندی داشته باشیم بهتر از تعدد مراکز به صورت جدای از یکدیگر خواهد بود. انفصال مراکز مرتبط تاکنون ثابت کرده که علاوه بر نداشتن منافع زیاد، لطمههایی هم به صنعت وارد کرده است. تعدد در اتحادیهها ما را به جایی رسانده است که بعضی از اتحادیهها سعی در خنثی کردن دیگری دارند.»
سیصد و نود و چهارمین ماهنامه فنی، مهندسی صنعت چاپ با مدیرمسئولی مرتضی کریمیان از سوی چاپ سبزآرنگ در 176 صفحه منتشر شده است.
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۰
نظر شما