پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
بانو کاوسی: اهدای این کتابخانه هم‌سو با اندیشه و آرمان همسرم بود

هشتاد و یکمین مجموعه اختصاصی اهدا شده به مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، کتابخانۀ دکتر امیر هوشنگ کاوسی است که توسط همسرش گیتی کاوسی (میرعمادی) اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گیتی کاوسی (میرعمادی) کتابخانه همسرش دکتر امیر هوشنگ کاوسی را به مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی اهدا کرد.

متن دو نامۀ مبادله شده برای انتقال این مجموعه، به این شرح است:

جناب آقای کاظم موسوی بجنوردی
ریاست محترم مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی

همانطور که مستحضر هستید، دکتر امیر هوشنک کاوسی که نامی آشنا در عرصه فرهنگ و هنر و ادبیات ایران است، در سال 1392 دارفانی را وداع گفت.
اینجانب گیتی کاوسی(میرعمادی) همسر و وارث ایشان، پس از بازدید از مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی و مذاکره با آن جناب، اهداف سازمان را در راستای تحقق بخشیدن و پیش برد طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی و جاودان نگهداشتن نام بزرگان که سرمایه‌های ملی سرزمین ما هستند، با اندیشه و آرمان زنده یاد دکتر کاوسی هم سو دیدم، لذا بنابر مسئولیت اخلاقی و دینی که برعهده من مبنی بر انجام خواسته آن زنده یاد می‌باشد، بر آن شدم که کتابخانه شخصی ایشان را به همراه آثار به جای مانده، شامل لوازم تخصصی فیلم و سینما که حرفه و رشته تحصیلی ایشان بود، به انضمام اصل نشان افتخار شوالیه (افسر فرهنگ و هنر) که در سال 1367 از طرف کشور فرانسه به ایشان اهدا شد، به طور رایگان در اختیار آن سازمان محترم قرار دهم.
تردیدی نیست با امکاناتی که در آن فضا وجود دارد، شرایط برای حفظ و نگهداری و استقرار آنها در مکانی که شایسته شأن آن سازمان محترم و زنده یاد دکتر کاوسی باشد، فراهم خواهد شد، ضمن اینکه طبق قوانین جهت استفاده محققین و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

با تشکر و آرزوی توفیق الهی برای مسئولین محترم آن سازمان که حفظ و نگهداری از سرمایه های ملی سرزمین ما را برعهده دارند.

با احترام
گیتی کاوسی (میرعمادی)
1393/4/24

سرکار خانم گیتی کاوسی (میرعمادی)
با عرض سلام، عطف به نامۀ مورخ 1393/04/25 مبنی بر اهدای کتابخانۀ شخصی همسر گرامی‌تان روانشاد دکتر امیرهوشنگ کاوسی به این مرکز، بسیار خشنود است که امروز پذیرای مجموعه‌ای است که به یکی از چهره‌های دانشمند کشور ما تعلق دارد.
روشن است که آن روانشاد افزون بر مقام علمی، به لحاظ تسلط کامل بر زبان فرانسه آثار بسیار ارزنده‌ای را ترجمه و به جامعۀ فارسی زبان کشور ما عرضه کرد که از آن میان باید از ترجمۀ رباعیات خیام او یاد کرد. بی‌تردید مجموعۀ حاضر حاصل عمری تلاش و کوشش ایشان در زمینۀ شناخت و گردآوری منابع اصلی و معتبر حوزۀ فعالیت اوست که جای آن در این مرکز خالی بود و سرکار برای استفادۀ محققان و پژوهشگران همه را در طبق اخلاص نهاده و به این مرکز علمی اهداء کرده‌اید.
به پاس این بزرگواری، کمترین حقگزاری آن است که مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی این مجموعۀ گرانقدر را به نام آن روانشاد نامگذاری و در کنار دیگر مجموعه‌های اختصاصی اهداء شده قرار دهد تا ضمن حفظ و صیانت آن، طالبان به سهولت بتوانند از آن بهره‎مند شوند. یک بار دیگر از عنایت سرکار به این مرکز علمی سپاسگزاری می‌کند و برای روح آن استاد درگذشته آرزوی آرامش و آمرزش دارد.

کاظم موسوی بجنوردی
رئیس مرکز

نویسنده و بنیان‌گذار نقد تحلیلی سینما در ایران
امیر هوشنگ کاوسی (۷ خرداد ۱۳۰۱ در تهران − ۲ فروردین ۱۳۹۲ در تهران) کارگردان، نویسنده و منتقد سینما بود. از کاوسی به عنوان بنیان‌گذار نقد تحلیلی سینما در ایران یاد می‌شود.

آیین تجلیل از «دکتر امیر هوشنگ کاوسی» در قالب شب‌های مجله بخارا، عصر روز دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۸۶ با حضور پل تی، سفیر فرانسه، سهراب فتوحی، رئیس انجمن دوستی ایران و فرانسه، دکتر احسان نراقی، هوشنگ گلمکانی، حمیدرضا صدر، پری زنگنه، محمد گلبن و دکتر کاوسی در تالار ناصری خانه هنرمندان برگزار شد.

زنده یاد کاوسی در مراسم تجلیلش گفت: من افتخار داشته ام در طول بیش از نیم قرن دانش خود را در رشته سینما در خدمت جوانان کشورم قرار دهم و آنان را تا جای ممکن با رمز و راز این هنر جادویی آشنا سازم...» متن کامل را اینجا بخوانید.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها