دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۱
معرفی 10 کتاب‌ و نویسنده قطاری معروف جهان

قطار در ادبیات نویسندگان بزرگ به خصوص انگلیسی، جایگاهی ویژه داشته و سمبل آن، داستان‌های شرلوک هلمز است که برخی از معروفترین صحنه های جنایی در آنجا رخ می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب‌های بسیاری درباره قطار و سفر با این وسیله در طول تاریخ نوشته‌شده که گاردین در مقاله‌ای به مشهورترین آن‌ها اشاره‌کرده است.

شاید از معروف‌ترین داستان‌هایی که قطار جایگاه ویژه‌ای در آن دارد داستان شرلوک هلمز است که معروف‌ترین صحنه‌های آن در ایستگاه‌های راه‌آهن ترسیم‌شده است:

1. «تقاطع ماگبی» نوشته چارلز دیکنز؛ دیکنز قطارها را دوست نداشت و ترجیح می‌داد با کالسکه سفر کند که با حادثه تاریخ 9 ژوئن 1865 از قطار بیشتر هم متنفر شد. در این حادثه حدود 10 نفر کشته شدند. البته بعدازاین تاریخ دیکنز چند باری با قطار سفر کرد. ماگبی مجموعه داستان‌های دیکنز است که برای روزنامه «هاوس‌هولد‌وردز» نوشته شد. در این داستان دیکنز قطارها را به زیبایی توصیف می‌کند.

2. «کودکان قطار» نوشته‌ «ای.‌نسبیت»؛ در روزهای اول پیدایش قطار و خطوط آهن یکی از تفریح‌های اصلی کودکان بازی کردن در حوالی خطوط راه‌آهن بود. در این رمان بیشتر حادثه‌ها در چنین مناطقی اتفاق می‌افتد.

3. «داستان‌های خط‌آهن» نوشته وی.آل ویتچارچ داستان‌های ویتچارچ هرچند به ماجراهای پلیسی و معمایی ارتباط دارد ولی راه‌آهن نقش مهمی در این داستان‌ها دارد.‌بازرس داستان‌های نویسنده «تورپه هازل» نام دارد که بیشتر کشفیاتش با راه‌آهن ارتباط دارد.

4. «بازارراه‌آهن‌بزرگ» نوشته «پاول‌تروکس» این رمان به عبارتی در راه‌آهن و درباره راه‌آهن نوشته‌شده است. نویسنده این کتاب را در طول سفرش با قطار در کشورهای مختلف آسیایی نوشته است.

5. «خطوط موازی» نوشته «ایان مرچانت» نویسنده این کتاب را در سفرهایش با قطار در کشور بریتانیا و ایرلند نوشته است. به عبارتی داستان این کتاب نوعی تاریخچه مستند از خطوط آهن در این دو کشور محسوب می‌شود.

6. «انسان وحشی» نوشته امیل زولا داستان این کتاب نوعی روان‌پریشی را روایت می‌کند که برای آن از نیروهای سمبلیک مثل قطارهای خطرناک استفاده می‌کند. شرکت‌کنندگان همگی در طول خطوط راه‌آهن بین پاریس و لوور زندگی می‌کنند. ایستگاه راه‌آهن استریت لازار پاریس به زیبایی توصیف می‌شود.

7. «راهنمای راه‌آهن» برادشاو آوریل 1910 تا دهه 60 میلادی برنامه زمانی راه‌آهن در بریتانیا بانام برادشاو شناخته می‌شد. این برنامه زمانی توسط جرج برادشاو در سال 1841 تنظیم شد. در سال 1968 انتشارات راه‌آهن دیوید‌اند‌چارلز نسخه جدیدی از این راهنما منتشر کرد که بر اساس برنامه‌های جدید راه‌آهن تنظیم‌شده بود.

8. «تأخیر 12 دقیقه: سفر با قطار به بریتانیا» نوشته متیو ایگل این کتاب نوعی تاریخچه راه‌آهن محسوب می‌شود ولی روی فرهنگ و ملی‌گرایی دوران ویکتوریا تأکید شده است. حوادث تاریخی ذکرشده در این کتاب حول محور راه‌آهن با نگاه به تغییر و تحولات آن مثل خصوصی‌سازی و مسائل مربوط به آن می‌گردد.

9. «ایستگاه راه‌آهن: تاریخچه اجتماعی» نوشته «جفری‌ریچاردز» و «جان‌مک‌کنزی» هم‌زمان با انتشار تاریخچه راه‌آهن از سوی دانشگاه آکسفورد این کتاب نیز نوعی مرجع برای جمع‌آوری اطلاعات درباره تاریخچه راه‌آهن کشور انگلیس محسوب می‌شود.

10. «آتش و بخار: تاریخچه جدید راه‌آهن در بریتانیا» نوشته «کریستین‌ولمار» این کتاب تاریخچه‌ای از ساخت راه‌آهن و تأثیر اجتماعی آن است که موفقیت قابل‌توجهی در بین کتاب‌های این نوع پیداکرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها