جوانان، مسکن، ازدواج، اشتغال و آسیبهای اجتماعی موضوعاتی هستند که شاعران درباره آنها سرودههای طنزشان را روخوانی میکنند. همچنین اجرای نمایش طنز نیز به عنوان بخش جانبی این برنامه در نظر گرفته شده است. بوستان پرواز در سعادت آباد، بلوار پاکنژاد، بوستان پرواز واقع شده است.
ادبیات درمانی با سعدی
نخستین دوره سعدیدرمانی با تدریس و سخنرانی عبدالمهدی مستکین از مهرماه امسال در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. این دوره به صورت منظومهای و با رویکرد ادبیات درمانی انجام خواهد شد.
این دوره با سعدی آغاز خواهد شد و با اشعار و آموزههای عطار و فردوسی ادامه پیدا میکند. دوره اشعار حافظ، نظامی و مولانا هم پس از دوره عطار و فردوسی برگزار میشود.
به گفته عبدالمهدی مستکین، معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، زمان احتمالی این برنامهها اواسط مهرماه است.
رایزنان خارجی فارسیآموخته در سرای کتاب
نشستهای فرهنگی سرای کتاب با حضور رایزنان خارجی فارسیآموخته برگزار میشود.
به گفته دکتر محمدرضا وصفی، مدیر اداره مجامع و تشکلهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برنامهریزیهایی در خانه کتاب با موضوع و محوریت کتاب و نویسندگان صورت گرفته تا جلسات متناوبی با رایزنان فرهنگی خارجی در ایران با سوژه نقد و معرفی کتاب ایران در آن کشور و کتاب های آن کشور در ایران برگزار شود.
در این راستا نشستهای علمی برگزار خواهد شد که بخش نخست با محوریت رایزنی فرهنگی آن کشور و بخش دوم با حضور مترجمان برجسته کشور که از آن حوزه زبانی به زبان فارسی کتاب ترجمه میکنند تشکیل میشود.
مدرسه رمان شهرستان ادب
علی اصغر عزتی پاک، مدیر مدرسه رمان موسسه شهرستان ادب از آغاز به کار این موسسه با 14 هنرجوی منتخب از میان 121 نویسنده جوان، از 13 شهریور ماه خبر داد.
وی که در نشست خبری آغاز به کار مدرسه رمان موسسه فرهنگی شهرستان ادب صحبت میکرد اظهار کرد: در ابتدای این راه پس از مشورت با استادان داستان نویسی کشور، شناسایی نویسندگان مستعد برای حضور در مدرسه را آغاز کردیم و برای این منظور 121 نویسنده شناسایی و با آنها تماس گرفته شد و رزومه حدود 80 نفر از این افراد را گرفتیم. در مرحله بعد حدود 75 نفر از میان آنها نیز طرح داستانی برای حضور در مدرسه ارائه دادند که از میان آنها 35 طرح به مرحله نهایی رسید و 14 طرح نهایی در نشست استادان انتخاب شد. شیوه تدریس نیز به صورت حضور هر چهار هنرجو درکنار یک استاد معرفی شده است که آموزشهایی حضوری و غیر حضوری دریافت خواهند کرد.
قرار است مراسم افتتاح این مدرسه آموزشی صبح پنجشنبه 13 شهریور از ساعت 10 در این موسسه فرهنگی برگزار شود.
آغاز داوری چهارمین دوره جایزه دکتر فتحالله مجتبایی
این برنامه که دیروز، دوشنبه دهم شهریور با حضور فتحالله مجتبایی، ضیاء موحد، حسین معصومیهمدانی، شهرام پازوکی، محمد دهقانی و علیاصغر محمدخانی برگزار شد، به ارزیابی اولیه 16 پایاننامه دکترا در رشتههای زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان که برای چهارمین دوره این جایزه ارسال شده است، اختصاص داشت.
در این دوره از بیشتر دانشگاههای کشور به دبیرخانه جایزه دکتر فتحالله مجتبایی پایان نامه ارسال شده و مانند سالهای گذشته، میان پایاننامههایی که سال ۱۳۹۲ در رشته زبان و ادبیات فارسی دفاع شده است، بیشترین تعداد به بررسی آثار و آرای مولانا اختصاص دارد.
جایزه دکتر فتحالله مجتبایی، هر سال به برترین پایاننامه دکترا در رشتههای زبان و ادبیات فارسی، ادیان و عرفان اهدا میشود. نخستین دوره این جایزه آذرماه ۱۳۹۰ برگزار شد. پایاننامه برگزیده جایزه دکتر فتحالله مجتبایی از سوی انتشارات هرمس در قالب کتاب منتشر میشود.
قرار است آیین پایانی چهارمین دوره این جایزه ، هفته نخست دی در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شود.
پایان داوری آثار همایش بینالمللی «استاد شهریار»
ابوالفضل علیمحمدی، دبیر علمی همایش بینالمللی استاد شهریار درباره داوری این همایش گفت: پس از بررسی هیات علمی همایش بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار، 40 مقاله از میان بیش از 300 مقالهی ارسال شده به دبیرخانه، انتخاب شدند که از این میان 33 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات، پنج مقاله برای چاپ در فصلنامه و دو مقاله برای چاپ در ویژه نامه انتخاب شده اند.
علیمحمدی گفت: با توجه به پژوهشی که از سوی حسن علیزادهپروین از اعضای هیات علمی همایش انجام شد، 40 درصد از مقالات منتخب از سوی استادان در مقطع دکترا و شصت درصد در مقطع کارشناسی ارشد نوشته شدهاند.
وی افزود: براساس این پژوهش دامنه موضوعی مقالات پذیرفته شده شامل 23 درصد با موضوع بازتاب فولکلور آذربایجان و ترانه ها، ضرب المثل ها و متل ها در اشعار استاد شهریار، 17 درصد با موضوع مقایسه آثار فولکلوریک شهریار با نظایر بومی و خارجی، 13 درصد با موضوع شهریارشناسی در دیگر کشورها، 10 درصد با موضوع نقش موسیقی در اشعار استاد شهریار و 10 درصد با موضوع نوآوریهای ادبی در آثار استاد شهریار ارسال شده است.
علیمحمدی، در ادامه اظهار کرد: نویسندگانی هم از آلمان، ترکیه، ترکمنستان، بنگلادش، عراق و تاجیکستان آثاری را در حوزه شهریارپژوهی به دبیرخانه این همایش ارسال کردهاند.
وی افزود: در داخل کشور نیز از استانهای آذربایجانشرقی، تهران، آذربایجانغربی، مازندران، همدان، فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی، هرمزگان، لرستان و اصفهان مقالههای شرکت کنندگان به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
دبیر علمی همایش بینلمللی بزرگداشت استاد شهریار گفت: همایش بینالمللی «فرهنگ مردم در شعر استاد شهریار» همزمان با 27 شهریور ماه 1393 (روزملی شعر و ادب) که به عنوان روز بزرگداشت استاد شهریار در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده است برگزار میشود.
نظر شما