دکتر سیروس علیدوستی، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره انتشار نسخه الکترونیکی کتاب «شیوهنامه ایران» اظهار کرد: نسخه الکترونیکی سومین ویرایش کتاب «شیوهنامه ایران» برای استفاده محققان بر روی پایگاه ایرانداک، بارگذاری شده است.
وی افزود: کتاب «شیوهنامه ایران» راهنمای استناد به منابع فارسی و انگلیسی و روش استناد به انواع منابع چاپی و الکترونیکی را تشریح کرده است.
استادیار گروه پژوهشی مدیریت فناوری اطلاعات گفت: اخلاق علمی حکم میکند که محقق به نتایج تحقیقاتی که پیشتر انجام شده، استناد کند. بنابراین سازمانها در رشتههای مختلف الگوهای استناددهی را ارایه کردهاند. ایران مانند سایر کشورها در این زمینه به انتشار الگوهایی اقدام کرده که برخی ویرایشهای ملی و برخی برگرفته از الگوهای خارجی است.
علیدوستی ادامه داد: استنادها به دو دسته «پدیدآور سال» و «استناددهی در حوزه علوم انسانی» تقسیم میشوند. «شیوهنامه شیکاگو» نیز با عمر 100 سال از معتبرترین شیوهنامههای بینالمللی است. شیوهنامه شیکاگو شامل هر دو روش پدیدآور سال و استناددهی در حوزه علوم انسانی است.
این پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات اظهار کرد: در «شیوهنامه ایران» بخش مربوط به استناد نویسنده تاریخ «شیوهنامه شیکاگو» ترجمه و همراه با مثالهای فارسی منعکس شده است. ارجاع به قرآن، نهجالبلاغه و موارد مشابه نیز همراه با رسمالخط فارسی به این بخش افزوده شده است.
وی گفت: مقایسه بین دو «شیوهنامه شیکاگو» و «APA» که طرفداران زیادی در ایران دارند، در انتهای «شیوهنامه ایران» گنجانده شده است.
«شیوهنامه ایران» به قلم مشترک سیروس علیدوستی، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، فخرالسادات محمدی، حمید کشاورز و دکتر محمد ابویی اردکان، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تالیف شده است.
چاپ نخست «شیوهنامه ایران» سال 1385 بهصورت مشترک از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و انتشارات چاپار منتشر شد. این اثر تاکنون سه بار تجدیدچاپ شده است.
پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
نظر شما