شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰
صدها كتابخانه تجهيز شده‌اند/ آماده تجهيز بيشتر كتابخانه‌هاي مساجد هستيم

حجت‌الاسلام جواد گلی، سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران از تجهیز کتابخانه‌های مساجد خبر داد و گفت: تاکنون 394 کتابخانه مخزن‌دار در مساجد فعال هستند که در کنار آن 300 کتابخانه باز نیز در شبستان‌ها فعالیت می‌کنند. به گفته وی، در تفاهم‌نامه‌ای که قرار است به زودی با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منعقد شود این نهاد بخشی از منابع کتابخانه‌های مساجد استان تهران را تامین خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت‌الاسلام جواد گلی سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان تهران امروز 18 مردادماه در مراسم تجلیل از خبرنگاران طی سخنانی با بیان این‌ که توجه به مسائل جامعه، نیازمند درک موضوعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اطلاع‌رسانی آسیب‌ها، مشکلات، معضلات و فرصت‌ها است گفت: باید بتوانیم پیام‌رسان شایسته‌ای برای کشورمان باشیم چرا که خبرنگاری و رسانه‌ای بودن در کشور ما بسیار سخت است. 

وی در ادامه به تشریح برنامه‌های کانون‌های فرهنگي ـ هنري مساجد استان تهران پرداخت و ادامه داد: در سال جاری رویکرد خود را روی برنامه‌محوری گذاشته‌ایم و معتقدیم فعالیت‌های فرهنگی باید مبتنی بر یک برنامه جامع و دقیق باشد.

وی افزود: اساساً در کشور ما خسران  و زیان بزرگی است که ساختن یک جاده یا یک خودرو قابلیت اندازه‌گیری کیفی و کمی دارد اما متأسفانه تربیت انسان و فرهنگ این گونه نیست و هرکسی به صورت سلیقه‌ای اقدام به کارهای فرهنگی می‌کند و هیچ شاخصی در این باره وجود ندارد.

سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان تهران یکی از اصول مد نظر کانون‌های فرهنگي ـ هنري مساجد را مخاطب‌شناسی عنوان کرد و گفت: مخاطبان امروز ما جوانانی هستند که نقطه‌نظرات، دیدگاه‌ها و امیال متفاوتی نسبت به دوره‌های قبل و بعد از خود دارند، در حالی كه ما در برنامه‌ريزي، بيشتر به نيازهاي خود توجه داريم تا نيازهاي جوانان.

تشکیل 99 کانون‌ تخصصی تعالی خانواده در کمتر از 6 ماه
حجت‌الاسلام گلی در بخش دیگری از سخنانش به طرح تشکیل کانون تعالی خانواده اشاره کرد و افزود: این کانون یک نهاد و تشکل مردمی جدید برای استحکام‌بخشی به نظام خانواده است و در این طرح سعی شده فعالیتي دامنه‌دار، آموزشی، پیگیرانه و علمی در حوزه خانواده طراحی شود و خوشبختانه در کمتر از 6 ماه 99 کانون تخصصی تعالی خانواده در استان تهران تأسیس شده است. 

به گفته این مقام مسئول، در کانون تخصصی تعالی خانواده موضوع‌هايی چون آموزش‌های لازم به جوانان حول محور انتخاب صحیح و بهنگام، برگزاری دوره‌های آموزشی برای زوج‌های جوان که به تازگی زندگی مشترک خود را آغاز کرده‌اند و موضوع تربیت فرزند و مباحث مرتبط با فرزندداری مطرح می‌شود. پیش‌بینی می‌شود 25 هزار نفر در استان تهران در کانون تعالی خانواده حضور یابند. 

تاسیس خانه هنرمندان مسجد
سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگي ـ هنري مساجد استان تهران با اشاره به تأسیس خانه هنرمندان مسجد توسط این نهاد گفت: ماموریت خانه هنرمندان مساجد، کشف، پرورش و نگهداری استعدادهای هنری جوانان در کانون‌های فرهنگي ـ هنري مساجد است.

وی ادامه داد: سال گذشته در جلسه‌ای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار تهران از این ایده رونمایی و بر راه‌اندازی آن تاکید شد. خانه هنرمندان مسجد به هیچ عنوان با خانه هنرمندان سینما موازی کاری نخواهند داشت چرا که ما با مخاطبان خودمان سر و کار داریم و خانه هنرمندان مسجد شامل حوزه‌هایی مانند تئاتر، سینما، موسیقی، ادبیات و شعر، سرود و هم‌آوایی است. 

به گفته این مقام مسئول، هیأت امنای خانه هنرمندان مسجد از شاخص‌ترین نخبگان کشور هستند که در طراحی خانه هنرمندان نیز به ما کمک می‌کنند.

تجهيز كتابخانه‌هاي مساجد؛ از مخاطب‌شناسي تا تخصصي شدن
این مقام مسئول با اشاره به تلاش این نهاد برای توسعه کمی و کیفی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در سال جاری تلاشمان این بود که امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را برای این کانون‌ها فراهم کنیم تا بتوانیم مخاطبان بیشتری را جذب کانون کنیم. چرا که بدون امکانات نمی‌توان کار فرهنگی کرد. در همین راستا باید با توجه به نیازهای امروزی جوانان، مخاطب‌شناسی کنیم چرا که مخاطب‌شناسی حلقه مفقوده کارهای فرهنگی است.

حجت‌الاسلام گلی بیان کرد: تجهیز کتابخانه‌های مساجد، تجهیز خانه‌های دیجیتال و تجهیز کتابخانه‌های تخصصی در کانون‌های تخصصی تعالی خانواده در راستای اجرای این طرح در دستور کار قرار دارد. همچنین برای توسعه کمی و کیفی کانون‌ها نیز دوره‌های آموزشی برگزار شده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر چگونگی تجهیز کتابخانه‌های مساجد استان تهران گفت: کتابخانه‌های مساجد استان تهران متاسفانه نه می‌توانند از منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره‌مند شوند و نه می‌توانند از سطح نیم درصد درآمدهای شهرداری استفاده کنند. با این وجود تاکنون 394 کتابخانه مخزن‌دار در مساجد فعالند که در کنار آن 300 کتابخانه باز نیز در شبستان‌ها فعالیت دارند. این کتابخانه‌ها به طور مستمر به‌روزرسانی و تجهیز می‌شوند و نرم‌افزارهای جدید کتابداری به آنها ارائه شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، کتابدارانی برای فعالیت در این مرکز به طور تخصصی آموزش می‌بینند. به هر حال ما در نظر داریم تا در یک دوره یکساله، کتابخانه‌های خود را استاندارد کنیم. البته در زمینه اهدای کتاب، قفسه و کتابخانه مشکلی نداریم اما معتقدیم کتابخانه‌ها باید تخصصی اداره شوند. از اين رو با مساعدت سایر دستگاه‌ها در تلاش هستیم تا کتابخانه‌های تخصصی در حوزه کودک، نوجوان، خانواده، هنرمندان و ... راه‌اندازی کنیم.

به گفته حجت‌الاسلام گلی، در تفاهم‌نامه‌ای که قرار است به‌زودی با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منعقد شود، این نهاد بخشی از منابع کتابخانه‌های مساجد استان تهران را تامین خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایبنا مبنی بر چگونگی انتخاب کتاب‌ها در خریدهای این نهاد گفت: سعی ما این است که حتی کتاب‌هایی را که از وزارت ارشاد یا نهاد کتابخانه‌ها دریافت می‌کنیم بازبینی کنیم و کتاب‌های مورد نیاز و جذاب برای مخاطبان ارائه شود. در غیر این صورت کتاب‌هایی که این شاخصه را نداشته باشند از مسیر توزیع حذف می‌شوند.
 
وی در پایان سخنانش گفت: با مساعدت‌های زیادی که در 6 ماه گذشته صورت گرفته بیش از 100 کتابخانه به‌روز و تجهیز شده است و اکنون آمادگی داریم به هر میزانی که کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد نیازمند کتاب هستند، آنها را تجهیز کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها