دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵
کارکرد موتیف‌ها در آثار داستانی جلال آل‌احمد تحلیل شد

کتاب «موتیف در آثار داستانی جلال آل‌احمد» تالیف پروانه شاهرودیان از سوی نشر فرهنگ‌شناسی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «موتیف» با نام فارسی «درونمایه» موضوع کتاب «موتیف در آثار داستانی جلال آل‌احمد» است. نویسنده به بررسی این عنصر روایی در آثار داستانی جلال آل احمد پرداخته و آن را  در کتابی شامل پنج بخش تنظیم کرده است.

 در بخش نخست این کتاب از زندگی جلال آل‌احمد و ویژگی‌های سبک نگارشی داستان‌های این نویسنده سخن به میان آمده و بخش دوم نیز به تکرار آوایی ریشه‌شناسی «موتیف» و سایر مواردی که نزدیک به معنای این عنصر داستانی‌اند اختصاص دارد. 

در بخش سوم از ارتباط موتیف با دیگر عناصر داستانی صحبت شده و در بخش چهارم هم کلیّت کارکردهای موتیف بازگو شده است. تحلیل داستان بلند «مدیر مدرسه» نوشته جلال آل‌احمد و بررسی کارکرد موتیف در این داستان هم قسمت دیگری از بخش چهارم را تشکیل می‌دهد.
 
بخش پنجم هم به کاربرد موتیف در آثار آل‌احمد، دلایل تکرار آن و نتیجه‌گیری کلی اختصاص دارد.
 
در قسمتی از چکیده این کتاب می‌خوانیم:  «آل احمد از نویسندگانی است که از موتیف به عنوان یک عنصر کارآمد در نقد و تجزیه و تحلیل و بیان جهان‌بینی و ارائه صورتی هنرمندانه در آثارش، استفاده کرده است. موتیف‌ها در شخصیت‌پردازی و فضاسازی‌های داستان‌های او نیز نقشی بسزا ایفا می‌کنند. او از هر عنصر تکرارشونده‌ای که در مخاطب حساسیت‌ برمی‌انگیزد،‌ جهت انسجام اثر و تقویت پیرنگ و بنیان داستان‌هایش استفاده کرده است.»
 
انتشارات فرهنگ‌شناسی کتاب «موتیف در آثار داستانی جلال آل‌احمد» را در 130 صفحه، شمارگان 500 نسخه و بهای هشت‌هزار و 500 تومان منتشر کرده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها