نویسندگان در خط مقدم روشنفکری جهان
شنبه 4 مرداد 1393؛ مهمترین رویداد خبری این روز پوشش راهپیمایی گسترده مردم کشورمان و دیگر نقاط دنیا به مناسبت روز قدس بود. روزنامه آرمان در این روز در ستون «راپورت» خود یادداشتی تحت عنوان نویسندگان در خط مقدم روشنفکری» منتشر کرد. این روزنامه در این یادداشت می گوید: انتشارات گالیمار یکی از نشرهای جادویی و جاودانه آفرین در جهان است. نویسندگانی که این انتشارات موفق می شود تا تجربه های زیسته انسانی آنان را در قالب کتاب بر پیشخوان کتابفروشی های جهان بگذارد، همگی عضوی از خانواده جهان در کلماتی برای صلح هستند. «گالیمار» به راستی نشری جهانی است. اما هرچند برخی بر این نکته تاکید دارند که جهان امروز از نویسنده های جهانی با اندیشه های سترگ خالی است اما باز، این نشر با انتشار گهگاه برخی کتابها این خط یاس را می شکند و به ما یادآور می شود که نویسندگان همچنان در خط مقدم روشنفکری جهان هستند.
حوزه نشر معاف شد؛ روحانی متشکریم!
یکشنبه 5 مرداد 1393؛ مهمترین خبر رسانه ها بعد از کشتار مردم بی دفاع غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی،دیدار اصحاب فرهنگ و هنر با حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان بود که هنرمندان در این مراسم میهمان افطار رئیس جمهوری بودند. روزنامه ایران در این روز در ستون «حوالی فرهنگ» خود یادداشتی از معاف شدن حوزه نشر در پرداخت مالیات را منتشر کرد. در این مطلب آمده است: خدا را شکر، چشم شیطان کور، گوش شیطان کر، مانند اینکه بالاخره حوزه نشر، عملاً و بدون حاشیه و حرف و حدیث و ارسال دعوتنامه برای حضور در جلسه تفهیم مشکلات مالیاتی، تکلیفش روشن شد که از مالیات، معاف است و یک بام «نشر» و دو هوای «باید مالیات داد» و «نباید مالیات داد» بدل شد به یک هوای «خلاص! مالیات به این حوزه تعلق نمیگیرد.» خداوکیلی دیگر وقتش بود و اگر در زمان این وزیر هم، تفاهمنامه بین وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضا نمیرسید، باید دستمان را روی سنگ قبر حوزه نشر میگذاشتیم و میگفتیم: «الفاتحه!».
گشایش در حوزه «مجور» نشر
دوشنبه 6 مرداد 1393؛ مهمترین خبر این روز روزنامهها آتش بس 24 ساعته بین رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت در غزه و اخبار حول و حوش مشاهده هلال ماه شوال بود. روزنامه شرق نیز در ستون «در همین حوالی» خود یادداشتی از نصرالله حدادی نویسنده و پژوهشگر تحت عنوان «گشایش در حوزه مجور نشر» را منتشر کرد. حدادی در این یادداشت برای «شرق» می نویسد: دولت آقای دکتر روحانی و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ جناب آقای دکترجنتی در یکسال گذشته در زمینه کتاب بسیار خوب عمل کردهاند و بسیاری از کتابهایی که در هشتسال گذشته به بهانههای واهی در محاق بودند، منتشر شدند. این وضعیت را من کمتر دیدهام که تا این حد در حوزه کتاب و صدور مجوز نشر، حسننیت باشد. حتی طبق قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ممیزیهای کتاب هم در نهایت حسننیت صورت گرفته و میگیرد. اما متاسفانه با وجود این اتفاق مبارک، نوعی بیاعتمادی عمومی به کتاب وجود دارد که حاصل ممیزیهای بیحدواندازه در دولت گذشته است که مردم را نسبت به هر آنچه به چاپ میرسد بیاعتماد کرده است زیرا تصور میکنند آنچه به دستشان میرسد، همانی نیست که نویسنده یا مترجم نوشته است.
نظر شما