روزنامه آرمان/انتشار اشعار نیما زیر نظر شراگیم یوشیج
آرمان امروز در ستون «آخر» خود خبر از انتشار اشعار نیما زیر نظر شراگیم یوشیج منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، شراگیم یوشیج، فرزند نیما یوشیج از انتشار نسخه صحیح و کامل اشعار نیما در نشر «بافر» خبر داده است. این مجموعه کتابها به زودی در قالب «پروژه بازخوانی نیما» شامل تمام آثار نیما (نامه ها، اشعار، سفرنامه ها، تئوری شعر، داستان و ...) در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
روزنامه مردم سالاری/ 6مرداد بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
مردم سالاری امروز در ستون «تاریخ سازان» خود مطلبی به مناسبت سالروز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی تاریخنگار بزرگ دوره غزنوی منتشر کرده است. ابوالفضل محمدبن حسين بيهقي متولد سال 370 شمسي در روستاي حارث آباد بيهق در نزديکي سبزوار و متوفي در سال 456شمسي 1077م در غزنين، مورخ و نويسنده معروف دربار غزنوي است که کتاب بزرگ او، تاريخ بيهقي يکي از بزرگترين کتابهايي است که در ادبيات و تاريخ ايران نوشته شده است. شهرت بيهقي بيشتر به دلیل نگارش اين کتاب معروف است که مهمترين منبع تاريخي در مورد دوران غزنوي است.
روزنامه شرق/ گشایش در حوزه «مجور» نشر
شرق امروز در ستون «در همین حوالی» خود یادداشتی از نصرالله حدادی نویسنده و پژوهشگر تحت عنوان «گشایش در حوزه مجور نشر» را منتشر کرده است. حدادی در این یادداشت برای «شرق» می نویسد: دولت آقای دکتر روحانی و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ جناب آقای دکترجنتی در یکسال گذشته در زمینه کتاب بسیار خوب عمل کردهاند و بسیاری از کتابهایی که در هشتسال گذشته به بهانههای واهی در محاق بودند، منتشر شدند. این وضعیت را من کمتر دیدهام که تا این حد در حوزه کتاب و صدور مجوز نشر، حسننیت باشد. حتی طبق قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ممیزیهای کتاب هم در نهایت حسننیت صورت گرفته و میگیرد. اما متاسفانه با وجود این اتفاق مبارک، نوعی بیاعتمادی عمومی به کتاب وجود دارد که حاصل ممیزیهای بیحدواندازه در دولت گذشته است که مردم را نسبت به هر آنچه به چاپ میرسد بیاعتماد کرده است زیرا تصور میکنند آنچه به دستشان میرسد، همانی نیست که نویسنده یا مترجم نوشته است.
روزنامه شهروند/ گفت و گوی «گالیمار» با اینگرید بتانکورت سیاستمدار فرانسوی-کلمبیایی
شهروند امروز در صفحه «کتاب» گفت و گوی وب سایت روزنامه «گالیمار» با اینگرید بتانکورت سیاستمدار فرانسوی-کلمبیایی را در رابطه با کتاب آرژانتین «خط آبی» منعکس کرده است. به گفته این روزنامه وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در فضای داستانی رمان خود را به زمان دیکتاتوری نظامی 1970 تا 1980 آرژانتین برده اید چرا این کتاب را انتخاب کردید؟ می گوید: این رویداد، یک رویداد تاریخی شگفت انگیز و بزرگترین دیکتاتوری پس از جنگ جهانی دوم است.جوانانی که از دهشت نازیسم قادر به جوانه زدن دوباره بودند، از نگاهم یک اتفاق بزرگ را ایجاد کردند. تاریخ جوانان آرژانتین ابزار تمام امید و آرمان های ماه می 1968 است که در مواجه با سرکوب کورکورانه دیکتاتوری نظامی در آمریکای لاتین، ریشه دوانده اند. فکر کردم باید داستان آنها را بنویسم، آرژانتین «خط آبی» یک تصویر از آن چیزی است که در آن سالها در کل قاره آمریکای لاتین دیده می شد. به خصوص کلمبیا.
روزنامه شاپرک/شعر گفتن امری ذاتی است
شاپرک امروز در ستون «خبر ادبی» خود گفت و گوی «ایسنا» با محمدعلی بهمنی شاعر ایرانی را انعکاس داده است. بهمنی در این گفت و گو در خصوص نقش کارگاه ها در پرورش شاعر می گوید: طبیعی است که شعر ذاتی است اما این دلیل نمی شود که کارگاه یا جمع های شاعرانه احیانا تاثیر نداشته باشد. این کارگاه ها بر آگاهی بیشتر و شناخت بهتر شاعر از شعر روزگارش تاثیر دارد.
روزنامه ایران/کتابفروشان در آستانه معافیت مالیاتی
ایران امروز در صفحه آخر خود گزارشی از نشست «بررسی معافیت مالیاتی کتابفروشان» را منتشر کرده است. به گفته این روزنامه در این نشست مشاور علمی فرهنگی معاون فرهنگی وزیر ارشاد می گوید: اولویت در معافیت مالیاتی تنظیم فهرست مصادیق بود که این اتفاق افتاده و در حال باز شدن مسیر است و کتابفروشان نیز در این فهرست قرار گرفتند و از این پس میتوانند از معافیتهای مالیاتی حوزه نشر استفاده کنند.
این روزنامه همچنین خبری درباره راهیابی آثار دفاع مقدس در کتابخانه های اروپا را از «فارس» انعکاس داده است. در این خبر می خوانیم: امیرشهریار امینیان مدیر بینالملل مجمع ناشران دفاع مقدس از معرفی شناسه ۱۲۰ اثر به زبان انگلیسی و عربی در نمایشگاه فرانکفورت خبر می دهد و می گوید: این مجمع مجموعهای از آثار ادبیات دفاع مقدس را در قالب طرح تجهیز 30 مرکز و کتابخانه فارسی زبان در اروپا تدارک دیده است.
وی ادامه می دهد: این اقدام در جهت ترویج و در دسترس قرارگرفتن آثار شاخص دفاع مقدس برای علاقهمندان زبان فارسی صورت میگیرد و به عنوان یکی از برنامههای توسعه بازار نشر این حوزه قلمداد میشود.
ایران همچنین در صفحه آخر خود مطلبی تحت عنوان «نویسندگان جهان علیه آمازون» منتشر کرده است. این روزنامه می گوید: چهرههای مشهوری چون «استفن کینگ»، «پل آستر»، «جان گریشام» و... به همراه بیش از 850 نویسنده دیگر با امضای نامهای، اعتراض خود را به سیاستهای منفعتطلبانه «آمازون» نشان دادند. «آمازون» بزرگترین بازار کتاب آنلاین در جهان است که اخیراً با سوءاستفاده از نفوذ خود مشکلاتی را برای نویسندگان و ناشران کشورهای مختلف به وجود آورده است. «هچت» چهارمین انتشارات بزرگ امریکایی است که «آمازون» طی هفتههای اخیر از پیشخرید و تحویل بموقع کتابهایش جلوگیری کرده است.
روزنامه بانی فیلم/ادای دین تئاتر به احمد شاملو
بانی فیلم امروز در صفحه «فرهنگی» خود خبر از اجرای نمایش «یرما» در تراس خانه شاملو می دهد. این روزنامه می گوید: با دعوت بانو آیدا سرکیسیان همسر احمد شاملو، نمایش «یرما» نوشته فدریکو گارسیا لورکا (شاعر و نویسنده معروف و فقید اسپانیایی که توسط احمد شاملو ترجمه شده)، در سالروز در گذشت شاملو در تراس خانه او با حضور مهمانان هنرمند و مشتاقان هنر روی صحنه رفت.
نظر شما