شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
شرح پیروزی بر بورژوازی در «اتحادیه‌های کارگری»

«اتحادیه‌های کارگری» به قلم کارل مارکس و انگلس به تازگی با ترجمه محسن حکیمی از سوی نشر مرکز چاپ و روانه بازار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  محسن حکیمی، مترجم این کتاب، نوشته‌هاي این دو متفکر که در طی نيم قرن بين سال‌هاي ۱۸۴۴ تا ۱۸۹۴ تالیف شده است، به فارسی برگردانده است.

کتاب حاضر، سخنراني‌ها و مقاله‌هاي مندرج در نشريات‌ را نیز در خود جای داده است تا مبحث اتحادیه‌های کارگری و نظرگاه این دو متفکر درباره طبقات حاکم و محکوم در دسترس خوانندگان نیز قرار گیرد.

مصاحبه‌ها‌٬ دست‌نوشته‌هاي منتشرنشده و اسناد انجمن بين‌المللي كارگران (انترناسيونال اول) در قالب صورت جلسات شوراي عمومي آن، نیز در بخش‌های جداگانه‌ای در این کتاب گرد آمده است.

مارکس و طبقه کارگر
در این کتاب،‌ به طرح و تفکر مارکس از مفهوم کار با عنوان «کار مزدوری» اشاره شده است و کانون بررسی را به رابطه کارگر و سرمایه‌دار متمرکز کرده است و با طرح برابر نهاد کار ـ سرمایه به تاثیرات انسان بر «طبقه‌ای با زنجیرهای رادیکال‌» که پیش از این تنها از جنبه اخلاقی نگریسته می‌شدند، معنایی اقتصادی داده است.





 
طبقه کارگر و انقلاب
نقش تعیین‌کننده کارگران در مبارزه علیه سرمایه‌داری ناشی از این نیست که آنها ستم‌دید‌ه‌‌ترین قشر جامعه هستند. چرا که اقشاری چون آوارگان لمپن پرولتاریا موقعیت‌شان بسیار وخیم‌تر از طبقه کارگر است ولی آنها از دیگران انقلابی‌تر نیستند. مارکس و انگلس در ادامه این کتاب 394 صفحه‌ای اعتقاد دارند، شرایط زندگی لمپن پرولتاریا همواره آنان را آماده می‌کند تا بازیچه دسیسه‌های ارتجاعی شوند و زمینه‌های بکری هستند برای سربازگیری و سازمان‌یابی سیاسی طبقه کارگر.

به نظر مارکس و انگلس تشکیل یک حزب کارگران برای نیل به استقلال کامل پرولتاریا از بورژوازی ضروری است. این حزب باید از پیشروترین و مصمم‌ترین افراد آن طبقه که دارای درک روشن و علمی شرایط هستند تشکیل شود و در این صورت است که جنبش کارگران می‌تواند پیروز شود.


نشر مرکز کتاب«اتحادیه های کارکری» را با ترجمه محسن حکیمی در 394 صفحه به قیمت 22 هزار و 900 تومان منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها