روزنامه فرهیختگان/وزیر ارشاد: حال کتابخوانی خوب نیست
این روزنامه امروز گزارشی از بازدید وزیر ارشاد از کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی ایران منتشر کرده است. علی حنتی در این بازدید با ابراز نگرانی از روند نزولی کتابخوانی در میان افراد جامعه می گوید: در حال حاضر حتی از ظرفیت کتابخانههای کشور و منابع آنها برای مطالعه استفاده نمیشود. بحث کتاب و کتابخوانی امروز خودش یک مساله جدی است و بهرغم همه تلاشهایی که صورت گرفته و میگیرد، متاسفانه در حوزه کتابخوانی ما یک رشد نزولی داشتهایم. شمارگان کتابها هم که در برخی سالها بین چهارهزار تا پنجهزار نسخه و حتی بعضا 10 هزار نسخه بود، در طول سالهای اخیر پایین آمده و گاه به زیر هزار نسخه هم میرسد. آمار کتابخوانی در کشور ما پایین آمده است و این در حالی است که تلاشهای زیادی صورت میگیرد تا فرهنگ کتابخوانی در کشور جا بیفتد.
وی ادامه می دهد: در بعضی کشورها شما میبینید که آدمها در هر جایی یک کتاب جیبی یا پالتویی دستشان است و حتی در فاصله رسیدن یک قطار یا اتوبوس در ایستگاه، مشغول مطالعه هستند، ولی در ایران حتی از ظرفیت خود کتابخانهها هم استفاده نمیشود.
فرهیختگان همچنین امروز در صفحه «دانش و زندگی» خود خبری درباره راه اندازی کتاب خانه آنلاین از طریق سایت «آمازون» را منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، ساخت تبلتهای اختصاصی «آمازون» با نام کیندل نشانه مهمی از آغاز مسیر جدید بود. این تبلتها که در ابتدا با عنوان کتابخوانهای الکترونیکی تولید میشدند خبر از آیندهای روشن برای «آمازون» میدادند. اخیرا این گمانهزنیها به واقعیت پیوست و «آمازون» از سرویس جدید خود رونمایی کرد. کیندل نامحدود نام این سرویس جدید است که در ازای پرداخت هزینه ماهیانه به کاربر اجازه میدهد از گنجینه عظیم کتابهای الکترونیکی و صوتی استفاده کند.
روزنامه شرق/اعتراض انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به گوش بان کی مون رسید
این روزنامه امروز در صفحه آخر خود خبر از ارسال نامه اعتراض آمیز انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به کشتار کودکان غزه را به بانی کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد منتشر کرده است. به گفته شرق در این نامه آمده است: صدای صلحطلبی و نگرانی ما را از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ایران بهعنوان نهادی مستقل و مردمی میشنوید. اکنون صدای بازی و شادی کودکان بیش از هر زمان دیگری در غرش خمپارهها، گلولهها و بمبارانها گم شده است. کودکان قربانیان خاموش منازعات سیاسی، نظامی و مذهبی بزرگسالان در میدانهای نبرد هستند. اگرچه جامعه ملل در الحاقیه پیماننامه جهانی حقوق کودک بر منع بهکارگیری کودکان در منازعات مسلحانه تاکید داشته است اما اینروزها شاهد به خاک و خون کشیدن کودکان خردسال و بیگناه زیر بمباران وحشیانه در غزه هستیم. نویسندگان کودک و نوجوان در برابر فجایع غیرانسانی اخیر سکوت و بیتفاوتی را جایز ندانسته و از همه انساندوستان و مدافعان حقوقبشر میخواهد که برای جلوگیری از این فجایع اقدامی فوری و موثر نمایند.
روزنامه شهروند/انتشار کتاب مسی، نیمار، رونالدو
شهروند امروز در صفحه «ورزشی» خود خبر از انتشار کتاب «رو در رو با بزرگترین بازیکنان جهان» را منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، فوتبال محبوب ترین ورزش دنیاست و فوتبالیست ها و نحوه زندگی و کارشان همیشه باعث سرگرمی مردم بوده است. مسی، نیمار، رونالدو، «رو در رو با بزرگترین بازیکنان جهان» کتابی است که درباره تکنیکی ترین بازیکنان فوتبال نوشته شده و به زندگی، خانواده، آرزوها و نحوه بازی و میزان درآمدشان از راه فوتبال و ... می پردازد. این کتاب نوشته لوکاکایولی و ترجمه شادی حامدی از طرف انتشارات «یگانه اندیش» روانه بازار شده است.
روزنامه ایران/ رضایت مرادی کرمانی از اقتباس آثارش
ایران امروز در صفحه آخر خود خبر از اقتباس از کتابهای هوشنگ مرادی کرمانی را منتشر کرده است. هوشنگ مرادی کرمانی با ابراز رضایت از اقتباس بر اساس کتابهایش به این روزنامه می گوید: دلایلی چون مسائل مالی، پیچیدگی داستان ها و ممیزی سبب می شود کارگردان ها از فیلم های اقتباسی چندان استقبال نکنند. بسیاری از نویسندگان بزرگ مانند «همینگوی» اختلافشان با کارگردان هایی که از داستان هایشان فیلم ساخته اند در این است که معتقدند چرا در فیلم بخشی از اثرشان نیامده است اما من از فیلم های ساخته شده بر اساس آثارم ناراضی نیستم.
این روزنامه همچنین در صفحه «زندگی» خود گفت و گویی از فرهاد حسن زاده نویسنده و روزنامه نگار طنز در ایران را منتشر کرده است. وی در این گفت و گو در رابطه فعالیت هایش می گوید: عمده ترین زمینه فعالیت هایم نویسندگی در حوزه ادبیات داستانی است و برای تمام گروه های سنی می نویسم. بیشتر نوشته هایم داستان کوتاه، داستان بلند و رمان است و بخشی از کارهایم مایه های طنز دارد. نخستین کتابم که یک «داستان منظوم برای کودکان» بود در سال 70 به چاپ رسید.
وی درباره زمان شروع نویسندگی خود ادامه می دهد: از دوران کودکی زمینه نویسندگی در من بود. زمانی که به سن نوجوانی رسیدم در کتابخانه کانون پرورش فکری تئاتر کار می کردم. در واقع تئاتر سکوی پرتابم برای آشنایی با دنیای وسیع ادبیات و نوشتن بود. زمانی که ازدواج کردم و صاحب فرزند شدم شبها برای پسرم قصه هایی می گفتم که ساخته ذهنم بود. کتابهایی هم که می خریدم به نظرم ضعیف می آمدند و حس می کردم داستان های خودم بهتر از آن کتابهاست به همین دلیل تصمیم گرفتم همه قصه هایی را که تعریف می کنم بنویسم و چاپ کنم.
روزنامه همشهری/ کاهش فرآیند بررسی کتاب به یک ماه
همشهری امروز در صفحه «فرهنگ» خود مطلبی تحت عنوان خبرهای خوش حوزه کتاب منتشر کرده است. این روزنامه می گوید: روز گذشته روز پر خبری برای علاقه مندان به حوزه نشر و کتاب بود و وزیر ارشاد و مدیر کل اداره کتاب هر یک در اظهار نظرهایی جداگانه به بخشی از موضوع های مربوط به کتاب و کتابخوانی اشاره کردند. جنتی از کاهش زمان فرایند بررسی کتاب به یک ماه و رشد نزولی کتابخوانی ایرانیان گفت و علی شجاعی صائین از سه ساله شدن پروانه های نشر خبر داد.
روزنامه بانی فیلم/در گذشت یک شاعر
بانی فیلم که دیروز به علت تعطیلات آخر هفته منتشر نشده بود، امروز بسیاری از اخبار فرهنگی خود را به رویدادهای مربوط به روزهای گذشته اختصاص داده بود. این روزنامه در ستون «اخبار فرهنگی» خود خبر از درگذشت علی اکبر محمودی وثاق شاعر همدانی را از ایسنا منعکس کرده است. به گفته این روزنامه، این شاعر فرهنگ و ادب همدان به علت عارضه قلبی بامداد شنبه 28 تیر ماه از دنیا رفت.
نظر شما