یکشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۵
آرمان: از ناشران مالیات نگیرید/مردم سالاری: جایزه 100 هزار دلاری به یاد آقای نویسنده

امروز یکشنبه 29 تیر 1393 روزنامه های ایران، فرهیختگان، اعتماد، شرق مردم سالاری، شاپرک و آرمان تنها روزنامه هایی بودند که به موضوع کتابخوانی پرداختند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- امروز یکشنبه 29 تیر 1393، ایران، فرهیختگان، اعتماد، شرق، مردم سالاری، شاپرک و آرمان تنها روزنامه هایی بودند که به موضوع کتابخوانی پرداختند. در این میان مهم ترین اخبار رسانه های کاغذی را جنگ 11 روزه رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بی دفاع غزه، حضور موفق والیبالیست های ایران در بین چهار تیم برتر جهان و قهرمانی تیم ملی بسکتبال ایران و به دست آوردن جام آسیا به خود اختصاص داده است.

روزنامه ایران/ راه های سلوک معنوی از نگاه مولانا

ایران امروز در صفحه «اندیشه» خود گزارشی از راه های سلوک معنوی از نگاه مولانا را منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، راه سلوک به خدا همواره باز است و هر کس بسته به استعداد و کوشش خود می تواند در این راه گام بگذارد. یکی از رایج ترین خطاها در زمینه ارتباط انسان و خدا، آن است که گمان کنیم این راه تنها به روی تعداد اندکی از آدمیان گشوده است و جز آنان کسی راهی به حریم حرم خدا ندارد. مطابق آموزش های پیامبران و عارفان، خداوند بی واسطه و مستقیم با دل های تک تک انسان‌ها ارتباط برقرار می کند و به قول مولانا «اتصالی بی تکلف و بی قیاس بین ناس و رب الناس» وجود دارد.

این روزنامه همچنین در ستون «جریان روز» خود خبری درباره اهدای کتابی درباره امام علی (ع) به سازمان ملل منتشر کرده است. «ایران» در این خبر می گوید: بخش پنجم دانشنامه امیرالمومنین با عنوان سیاست ورزی امام علی (ع) پس از پیامبر در کتابی جداگانه با عنوان «سیاست نامه امام علی (ع)» منتشر و به برخی شخصیت های سیاسی جهان و سازمان ملل اهدا شده است.

ایران همچنین در صفحه آخر خود خبری در زمینه فراخوان نمایشگاه کتاب فراکفورت برای ناشران کودک را منتشر کرده و می گوید: انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان اعلام کرده که قصد دارد با همکاری موسسه نمایشگاه های فرهنگی کشور، غرفه کودک و نوجوان ایران را در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت مدیرت کند.انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان در فراخوانی آمادگی خود را برای همکاری با ناشران این حوزه برای برپایی غرفه کودک ایران در این نمایشگاه اعلام کرده است.

روزنامه فرهیختگان/موانع زیاد است

این روزنامه امروز در صفحات ضمیمه خود که با نام «نیمکت» منتشر می شود، گفت و گویی با اسدالله امرایی نویسنده و مترجم داشته است. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که بزرگ ترین موانع بر سر راه بهبود اوضاع ترجمه در کشور چیست؟ می گوید: مانع که زیاد است. از اختلافات فرهنگی گرفته تا سانسور و ممیزی همه باعث می شوند کار دقیقا آن چیزی که می خواهیم و انتظار داریم از آب در نیاید. البته اوضاع ترجمه همیشه همین وضعیت را داشته و اینها مشکلات جدیدی نیستند. همیشه هم با وجود این موانع عده ای از مترجمان خوب کار می کردند و آثار فاخر و درجه اول را ارائه می دادند. عده ای هم سطح آثاری که ترجمه می کردند نازل بوده یا کاری ارزشمند را ترجمه نمی کردند.

روزنامه اعتماد/ دیگر نمی دانیم خط قرمزها کجاست

اعتماد امروز در صفحه «ادب و هنر» خود گفت و گویی با محمد محمدعلی، از داستان نویسان برجسته دهه 50 به بهانه چاپ آثار تازه و بازگشتش به ایران منتشر کرده است. وی درباره وضعیت داستان نویسی ایران می گوید: انتظار داشتم بعد از اتفاقات چند سال گذشته كه به نظرم واقعه مهمي بود، این وقایع در ادبيات هم اثر بگذارد و چه بسا به قسمت هايي كه نپرداختيم، بپردازيم. مثلا ما در ادبيات زندان، ادبيات جنايي، ادبيات پليسي و ادبيات جادو كارهاي شاخصي نكرده ايم و نويسندگان مطرحي جز چند مورد نداريم. كسي پيدا نشد بعد از سه گانه هاي من بيايد آن را به يك شكل ديگري عنوان كند، ما ادبيات اسطوره اي نداريم. در اين زمينه ها كار نشده، در طنز مثلا بعد از عمران صلاحي به آن صورت كار جدي نشده است.

روزنامه شرق/ گفت‌وگو با مجید امینی به بهانه ترجمه کتاب «معمای سرمایه»

شرق امروز در صفحه «اندیشه» خود گفت و گویی با مجید امینی به بهانه ترجمه کتاب «معمای سرمایه» نوشته «دیوید هاروی» منتشر کرده است. وی درباره این کتاب به شرق می گوید: کتاب دیوید هاروی با عنوان «معمای سرمایه» تبیینی است از بحران کنونی اقتصاد جهانی که هاروی بر مبنای نظریه گردش سرمایه آن را تشریح می‌کند؛ همان‌طور که در اولین جمله کتاب می‌نویسد: «موضوع کتاب حاضر جریان سرمایه است.» او در این کتاب به دنبال پرداختن به بحران‌های سرمایه‌داری و رسیدن به درکی دوباره از چگونگی جریان سرمایه است. هاروی در این کتاب به دنبال شناسایی علائمی است که به بحران می‌انجامد. بحران‌های سرمایه‌داری تنها در ایجاد تغییر در محیط مادی حضور ندارند بلکه تغییرات چشمگیری در ایدئولوژی مسلط، در وفاداری سیاسی و روندهای سیاسی، در فناوری و شکل‌های سازماندهی زندگی روزمره، در روابط اجتماعی، در ساحت فرهنگی و زندگی روزانه ما به وجود می‌آورند.

روزنامه مردم سالاری/100 هزار دلار به یاد آقای نویسنده

مردم سالاری امروز در ستون « اخبار» خود خبر از حراج کتابی در ساتبی به ارزش یک میلیون پوند را از «ایسنا» انعکاس داده است. به گفته این روزنامه، نخستین کتاب چاپی انگلیسی زبان به قیمت بیش از یک میلیون پوند چوب حراج خورد. این کتاب 540 ساله که عنوان نخستین کتاب چاپ سنگی انگلیسی زبان را به یدک می کشد در حراجی ساتبی لندن به حراج گذاشته شده است.

این روزنامه همچنین در این ستون خبر از برگزاری اولین دوره جایزه داستان کوتاه را منتشر کرده است. «مردم سالاری» می گوید: نویسندگان 13 کشور جهان برای شرکت در اولین دوره جایزه داستان کوتاه «مارکز» آثار خود را به دبیرخانه این جایزه نوپا ارسال کردند. این جایزه کلمبیایی شامل مجموعه داستان های کوتاه اسپانیولی زبانی می شود که طی سال 2013 به چاپ رسیدند.

روزنامه شاپرک/کتاب‌هایی که تا کنون فیلم شدند

این روزنامه امروز در ستون «ادبیات در سینما» خود به معرفی کتاب‌هایی که تا کنون از آنها اقتباس سینمایی صورت گرفته را از «ایسنا» اقدام کرده است. به گفته «شاپرک» کتاب‌هاي زيادي هستند که نه تنها خوانده شده‌اند‏ بلکه الهام‌بخش فيلم‌هايي در تاريخ سينماي ايران بوده‌اند. آثار داستاني به  ویژه در سينماي روشنفکري ايران کمک بزرگي بوده‌اند. البته گاهي اقتباس‌هاي سينمايي فيلم‌هاي موفقي از آب درنيامده‌اند و گاهي هم فيلم با اعتراضِ نويسنده روبه‌رو شده است. این کتابها عبارتند از « شب قوزي»، « گاو»، « تنگسير»، « چکمه»، «آرامش در حضور ديگران»، « درخت گلابي»، « آتش بدون دود»، « داش آکل» و «خمره».

روزنامه آرمان/ مالیات گرفتن از ناشران

آرمان امروز در ستون «ایستگاه» خود خبر از درگذشت منوچهر درفشه، تصویرگر «روباه و زاغ» را بر اثر ایست قلبی منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، منوچهر درفشه مدت‌ها به سرطان روده مبتلا و جراحی کرده بود اما دیگر در این زمینه مشکلی نداشت. این بیماری فقط باعث شده بود که دیگر نتواند از خانه بیرون برود. او چند سال بود که دچار عارضه قلبی هم شده بود و سر انجام بر اثر سکته قلبی درگذشت.

این روزنامه همچنین در ستون «خبر آخر» خود خبری را درباره با مالیات ناشران از «مهر» منعکس کرده است. آرمان در این خبر می گوید: سید علی شجاعی نویسنده و از مدیران موسسه انتشارات کتاب نیستان می گوید: واقعیت اول و انکار ناپذیر این است که حق هر سازمان رسمی و نهاد مسئولی است که از انتشارات طلب مالیات داشته باشد. تعریف رسمی و بین المللی نشر، عنوان صنعت را با خود می کشد، پس نشر یکی از جدی ترین حوزه های وصل فرهنگ کیفی با صنعت و تجارت کمی است. پیش از همه چیز باید بپذیریم که متولی دریافت مالیات حق دارد از ناشر که صنعت است و بازرگانی دارد، مالیات بخواهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها