عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانهسرا با تاکید بر اینکه نباید سطح فرهنگ و شعور مردم را درباره موضوعات فرهنگی و کتاب پایین دانست، گفت: آرزویمان این است که فرهنگ ارتقا یابد و ممیزی به نوعی برداشته شود تا شاهد تعامل مستقیم میان پدیدآورنده و مخاطب باشیم ولی متاسفانه هنوز عدهای تفکر عاقلانه درباره ممیزی را در حوزه نخبگان برنمیتابند.
وی افزود: متاسفانه هنوز عدهای تفکر عاقلانه درباره ممیزی را در حوزه نخبگان برنمیتابند. آنان تلاش دارند با طرح پرسشها و ابهامات و شک این موضوع را مورد نقد قرار دهند.
دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر با اشاره به اینکه در نظر داشتن آگاهی و شعور مردم هم میتواند تعیینکننده خط مشی ممیزی باشد، عنوان کرد: نفس بیان رییس جمهوری بیانی آرمانی است. ما دست کم میتوانیم آرمانهایمان را به زبان بیاوریم تا در جامعه تلاشی برای تعالی فرهنگی انجام شود. اگر اصرار و پا فشاری کنیم که ممیزی باید وجود داشته باشد و اگر نباشد چه و چه میشود، به نوعی اعتراف داریم به پایین بودن فرهنگ جامعه و عقب نگاه داشتن مردم و نخبگان جامعه.
شاعر مجموعه شعر «سالهای تاکنون» ادامه داد: این نگاه از بالا به پایین اندک اندک در سالهای پس از انقلاب سبب شده که جامعه از نظر قدرت تمیز و تشخیص عقب نگاه داشته شود و دیرتر به این صلاحیت دست یابد.
متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید.
نظر شما