به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجتالاسلام شهاب مرادی در همایش «عمری با قرآن» که شامگاه روز گذشته 23 تیرماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با بیان حدیثی از امام صادق (ع) گفت: کسی که قرآن را در حالی که جوان مومنی است تلاوت میکند، قرآن با گوشت و خون او آمیخته میشود و این آمیخته شدن قرآن کار یک روز و یک جلسه نیست بلکه یک کار زمانبر و طولانی است که باید وقت زیادی صرف آن کرد.
وی ضمن تجلیل از پیشکسوتان این دوره از همایش «عمری با قرآن» ادامه داد: کسانی که امروز پیشکسوت هستند جوانیشان را صرف آموختن قرآن کردهاند تا به اینجا رسیدهاند. تربیت، یک پروژه نیست بلکه یک پروسه زمانبر است تا انسانی قرآنی ساخته شود و جامعه قرآنی بشود. بنابراین این مسیر نیاز به تامل و صبر بسیار دارد.
به گفته وی، کار فرهنگی و قرآنی باید در فضاهای مردمی و در محلهها با قرآن و اهل بیت گره بخورد و باید کمک کرد تا این گونه فعالیتها روی پای خود بایستند و تکثیر شوند.
رییس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با بیان این که یکی از نگرانیهای شهرداری تهران کم بودن مسجد در محلههای شهر تهران است عنوان کرد: باید به کلاسهای قرآن در مساجد رونق بخشید تا بتوانند روی پای خودشان بایستند و به پاتوق برای جوانان تبدیل بشوند.
مرادی با اشاره به اینکه انصافاً قاریان ما قرآن را زیبا تلاوت میکنند، افزود: اگر میخواهیم قاریانی با این کیفیت داشته باشیم باید در مقطع نوجوانی و حتی پایینتر سرمایه گذاری کنیم چرا که نوجوانی مقطع بسیار حساس و مهمی است. اگر کودکی سالمی در مقدمه نوجوانی نباشد جوانی خوب وسالمی حاصل نمیشود.
وی اضافه کرد: جامعه قرآنی باید تمرکزش را بر این سن بگذارد و به امید مدرسه نباید نشست چرا که با مدرسه کسی متدین نمیشود. باید توجهمان را به بچهها برای انس با قرآن بگذاریم. كودك نیازی به درک مفهوم قرآن ندارد بلکه همان صورت آن براي او کافی است چرا که حتی با خواندن صورت قرآن هم انسان از این منبع زلال رحمت بهره خواهد گرفت.
مرادی در پایان سخنانش بیان کرد: قرآن باید در سبک زندگیمان وارد شود. امروز با آموزش های نادرست قرآن را از سبک زندگیمان دور کردهایم. تا زمانی که همه چیز را صددرصد بخواهیم آنچه را که داریم هم از دست خواهیم داد. هرکسی به اندازه ظرفیت و نیازش میتواند از قرآن بهره ببرد و از آن کسب کند و خود را از باران رحمت آن سیراب سازد. ما همه باید این نگاه نرم و تربیتی را ترویج كنيم تا جامعهای قرآنی بپروریم.
اکبر توپچی، رییس فرهنگسرای قرآن در بخش دیگری از این مراسم ضمن ارایه گزارش کوتاهی از ادوار طی شده این همایش گفت: امروز شهرداری تهران نه تنها به عنوان یک نهاد عمرانی بلکه به عنوان یک نهاد تاثیرگذار در حوزه فرهنگ مطرح است.
وی ادامه داد: همایش «عمری با قرآن» به مدت 12 سال پیدرپی اجرا شده و هدف اصلی آن توجه جامعه به مقام فعالان قرآنی است تا جوانان آگاه باشند که برخی با چه امکانات کمی توانستند در جامعه تاثیرگذار باشند.
وی در پایان سخنانش گفت: سیزدهمین دوره از همایش «عمری با قرآن» در سال 93 با حمایت سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران برگزار شده است.
بخش پایانی این مراسم به تجلیل از 6 پیشکسوت قرآنی شهر تهران اختصاص داشت. از خانواده شهید احمد انصاری نيز به دليل فعالیتهای قرآنی وی در سطح جامعه، تاسیس انتشارات نجم و حمایت از چاپ کتب قرآنی قدردانی شد.
تجليلشدگان عبارت بودند از معصومه گودرزی عراقی (مدرس قرآن)، محمد بنیادی (خادم القرآن و مدرس)، حسین استادولی (محقق و مترجم قرآن کریم)، حسن رضائیان (موذن) و مسعود وکیل (مولف کتب دینی و قرآنی).
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۷
نظر شما