سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۰
رودررویی سعدی‌ستیزی و سعدی‌گرایی در دفتر هفدهم

تحلیل روند سعدی‌ستیزی و سعدی‌گرایی از محورهای اصلی کتاب دفتر هفدهم کتاب«سعدی‌شناسی» است که با مطالبی از مهدی برهانی، امیرعلی نحومیان، حسن ذوالفقاری و چند ادیب و پژوهشگر دیگر به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این کتاب که به کوشش کوروش کمالی‌سروستانی از سوی مرکز سعدی‌شناسی منتشر شده، به تحلیل روند سعدی‌ستیزی در نسل اول تجددخواه و سعدی‌گرایی در دوران معاصر می‌پردازد.

کمالی سروستانی در مقاله خود که به عنوان مقدمه در کتاب آمده، نوشته است:

«آثار خردورزانه سعدی نمونه‌ای از فرهنگ معاصر ما از زوایای گوناگون است که همچنان مقبول و قابل تأمل است. گنجینه آثار سترگ شیخ نامی، سعدی شیرازی را از سه منظر کلی می‌توان بررسی کرد: 1- زبان شناختی 2- محتوایی و اندیشگی 3- هنری و نبوغ شاعرانگی.

سعدی «گلستان» خویش را با نگاهی واقع‌بینانه، نوآورانه و انسان‌گرایانه تدوین کرد. این کتاب به زودی در میان فارسی زبانان و نیز پس از ترجمه در اروپای قرن هفدهم، جایگاه ویژه‌ای یافت و ترجمه‌های فراوانی از آن به زبان‌های مختلف منتشر شد.»

امیرعلی نجومیان نیز در بخشی از مقاله خود در این کتاب نوشته است: «در این مقاله به سعدی نه به عنوان خالق اثر، بلکه به عنوان مؤلفی که در هر دوره تاریخی کارکردهای گفتمان ویژه خود را دارد، نگاه خواهد شد. ادعای مقاله این است که باید از بحث معنای نهفته در متن گذر کرد و به نقش فرهنگی متون در اجتماع پرداخت. از این رو، پنج نقش گفتمانی و اجتماعی سعدی در ایران امروز مطرح می‌شود و هر یک در بوته سنجش قرار خواهد گرفت.»

دفتر هفدهم کتاب «سعدی شناسی» با شمارگان هزار نسخه از سوی مرکز سعدی‌شناسی شیراز منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها