دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
اهالی فرهنگ نشریات خانه کتاب را مطالعه نمی‌کردند

رضا عبداللهي معتقد است نشريات مختص کتاب که در خانه کتاب منتشر می‌شد، اغلب به دست نویسندگان و اهالی قلم نمی‌رسید و بسیاری آن‌ها را مطالعه نمی‌کردند. وی گفت: در سال‌های اخیر به نوعي با اين نشريات كاري نداشتم و به دلايلي خاص از عملکرد آن‌ها چندان راضی نیستم.

عبداللهي، شاعر و ترانه‌سرا به خبرنگار خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: سال‌هاست كه نشريات خانه كتاب به دستم نمي‌رسد مگر اين‌كه جايي به شكل اتفاقي نسخه‌اي از آن‌ها را در دست دوستان ببينم كه اين مورد هم كمتر پيش مي‌آيد. طي سال‌هاي گذشته معمولاً در خبرگزاري‌ها نوشته‌هاي دوستان را مي‌خوانم.

شاعر ترانه «ياد تو در دل من توفان به پا مي كنه» افزود: براي اهل قلم بايد معياري را در نظر گرفت و بايد از آنان پرسيد كه آيا اصلاً اين نشريات را مي‌خوانند يا خیر. 

وي ادامه داد: به طور مثال نشريه «اقليم نقد» به دستم مي‌رسيد و در نهاد كتابخانه‌ها توزيع مي‌شد. اين نشريه نسبتا خوب بود اما من نمي‌توانم ملاكم را براي سنجش و ارزيابي ارزش هنري و ادبي صرفاً در يك نشريه جست‌وجو كنم. طي سال‌هاي گذشته هيچ یک از نشريات خانه كتاب به دستم نرسيده‌اند. البته شايد اين نشريات به دست مديران فرهنگي مي‌رسیده است. نه تنها من، بلكه به دست ديگر دوستان اهل قلم هم اين مجلات را نمي‌خوانند و به گمانم اگر در اين زمينه نظر مي‌دهند، بدون ديدن نشريات و مطالب چاپ شده‌است.

عبداللهي اضافه كرد: طي يك سال كه دولت جديد روي كار آمده، بازار فرهنگ و ادب هنوز هم كساد است. به رغم اين‌كه رهبر معظم انقلاب اسلامي اشارتي به فرهنگ كردند اما توجه به فرهنگ هنوز در مراكز فرهنگي جا نيفتاده و آن گونه كه بايد در مراكز فرهنگي بحث كتاب وجود داشته باشد، اين بحث فرهنگي ديده نمي‌شود.

اين شاعر و ترانه‌سرا توضيح داد: به گمانم متوليان فرهنگي بايد به موضوعات فرهنگی توجه جدی داشته باشند. البته فعاليت آنان با انتظاري كه اهل قلم از فضاي فرهنگي دارند فاصله‌ دارد. متاسفانه  بحث‌هاي ادبي هنوز هم كمرنگ است و آن طور كه بايد و شايد مراكز فرهنگي و كانون‌هاي ادبي جان نگرفته‌اند. 

رضا عبداللهی، شاعر و ترانه‌سرا، کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی است. از وی تا کنون کتاب‌های متعددی به چاپ رسیده که از آن میان می‌توان به مجموعه ترانه «یاد تو در دل من توفان به پا می‌کنه» اشاره کرد.

دیوان‌های «واله اصفهانی»، «میرزا ابوالحسن فراهانی»، «شفیعای شیرازی»، «صبوری تبریزی» و «حسرت همدانی» با تصحیح او منتشر شده‌اند. مجموعه‌های شعر «در حاشیه سکوت» (غزل)، «گزیده ادبیات معاصر» (غزل)، «با تمام خستگی لبخند داشت» (مثنوی)، «دلم هرکجا هست یادش بخیر» (غزل)، «کدامین جمعه می‌آیی» (دوبیتی) و «بگو با چه لحنی بخوانم تو را» (مثنوی) از دیگر آثار منتشر شده او هستند.

علاوه بر این،‌ کتاب‌های «گلچین شعرا، بیا تا گل برافشانیم» (گردآوری)، «هجوگویان پارسی‌زبان» (پژوهش)، «خودستایی در بیان شاعران» (پژوهش)، «بحثی پیرامون زحاف رایج در شعر فارسی» (پژوهش) و «اندیشه‌های به یادماندنی» از عبداللهی به چاپ رسیده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط