به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «از ذرهبین تا میکروسکوپهای امروزی» پنجاه و هفتمین جلد از مجموعه کتابهای چرا و چگونه است که راینر کوته آنرا با تصویرگری آرنو کُلب و فرانک کلیمت برای نوجوانان پدیدآورده است.
هنگامی که با چشم غیرمسلح نگاه میکنیم طبیعت شگفتیهای بسیاری در برابر دیدگان ما میگشاید اما اگر قدرت بینایی خود را با ذره بین یا میکروسکوپ تقویت کنیم رازها و زیباییهای بیشتری در طبیعت کشف میکنیم. در این صورت با دنیای شگفتانگیز میکرو و سرزمین جذاب اجسام بسیار کوچک آشنا میشویم. میکروسکوپ نه فقط وسیله پژوهش است بلکه میتواند ناشناختههای دنیای مهیج میکرو را قابل دیدن کند.
این کتاب شیوه کار با یک میکروسکوپ نوری را شرح میدهد و توصیههای لازم را برای خرید دستگاه و کار با آن بیان میکند، روشهای مشاهده دقیق جانوران و گیاهان بسیار کوچک میکروسکوپی در قطرههای آب را توضیح میدهد و سرانجام پیشرفتهای جدید در فناوری میکروسکوپی و نیز میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ تونلی روبشی را معرفی میکند.
در بخشی از پیشگفتار این کتاب میخوانیم: «میکروسکوپ بیش از هر ابزار پژوهشی دیگری در پزشکی و سایر علوم تاثیر داشته است. امروزه کاربرد میکروسکوپ در مراکز پژوهشی و پزشکی، صنعت یا آزمایشگاههای جرمشناسی غیرقابل چشمپوشی است. با مشاهده سلولها در زیر میکروسکوپ، ساختمان ظریف آنها و شیوه کار اندامها آشکار میشود، عاملهای بیماریزا مانند باکتریهای و ویروسها تشخیص داده میشوند و داروسازی پیشرفت میکند.»
کتاب «از ذرهبین تا میکروسکوپهای امروزی» میخواهد کار با میکروسکوپ را نشان بدهد؛ کاری که فعالیتی بسیار جالب است، خواه برای سرگرمی و احساس آرامش، خواه به منظور مشاهده دقیق طبیعت و آگاهی از طرز کار اجسام بسیار کوچک و خواه به منظور فعالیت در یک قلمرو کوچک میکروسکوپی به عنوان یک پژوهش سرگرمکننده.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «اشیای زیادی برای پژوهش وجود دارند، نوک یک خودکار که به شکل گویچهای است که رنگ را روی کاغذ منتقل میکند، یا تکهای پارچه که شبیه یک منظره است و نخهای آن مانند علفزار به نظر میرسند. پژوهش در طبیعت با ذرهبین بسیار هیجانانگیز است. هر گوشهای از طبیعت اسرار خود را دارد. برای دیدن طبیعت و پژوهش در آن، ذرهبینهای کوچک مفیدی مناسب برای این کار ساخته شدهاند...»
واحد کودک و نوجوان موسسه انتشارات قدیانی(کتابهای بنفشه) کتاب «از ذرهبین تا میکروسکوپهای امروزی» را در قالب 48 صفحه مصور رنگی با شمارگان یکهزار و 650 نسخه و بهای 80 هزار ریال روانه بازار کتاب کرده است.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۵:۰۰
نظر شما