فکور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با اشاره به مشکلات موجود در حوزه نشر کتاب و به ویژه کتاب کودک ونوجوان در این استان، تاخیر درچاپ کتابها از سوی ناشران، برخورد نامناسب با نویسندگان و باند بازیهای موجود در این زمینه از سوی ناشران را از مشکلاتی دانست که اهالی قلم استان یزد با آن مواجه هستند.
اين نویسنده کودک ونوجوان وجود تعداد نویسندگان مستقل کودک ونوجوان متخصص در استان را یکی از مشکلات ديگر عنوان كرد و گفت: اکثر فعالیت هایی که در حوزه کودک ونوجوان در استان یزد صورت میپذیرد، بیشتر توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان انجام می شود اما باید گفت در زمینه فعالیتهای کانون ایراداتی نیز وجود دارد و رابطهها تا حدودی جای ضابطهها را می گیرد.
این فعال فرهنگی گفت: به عنوان مثال در مراسمی که در سال گذشته به منظور قدردانی و تشکر از نویسندگان و دست اندرکاران حوزه کودک ونوجوان ترتیب داده شده بود، هیچکدام از افرادی که مورد قدردانی قرار گرفتند، از نویسندگان فعال عرصه کودک ونوجوان نبودند. اين اقدام به دلیل برخی کج سلیقگیها و با اهداف مشخص از سوی بعضی مسوولان انجام گرفت كه نتیجهای جز بی میلی و بیرغبتی همین تعداد محدود نویسنده کودک ونوجوان در استان در پی ندارد.
وی افزود: اوضاع اقتصادی دراستان یزد نیز مشکلاتی در حوزه نشر کتاب و به ویژه کتابهای کودک ونوجوان بهوجود آورده است؛ به عنوان مثال در طرح «با من بخوان» که با همکاری موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ایران در یکی از هنرستانهای استان برگزار شد، شاهد وجود جانهای تشنه برای دسترسی به کتابهای خوب بودیم؛ کودکان محرومی که به واقع تشنه خواندن بودند اما به دلیل بضاعت کم خانوادههایشان قادر به خرید و مطالعه کتاب نیستند و گرانی کتابها نیز این مشکلات را دوچندان كرده است و تنها آنهایی میتوانند کتاب بخرند که خانواده هایشان از موقعیت مالی خوبی برخوردار باشند.
این نویسنده کودک ونوجوان در ادامه با تمجید از فعالیتها و عملکرد اداره فرهنگ و ارشاد استان یزد در این زمینه گفت: اداره ارشاد استان تا جاییکه میتواند مساعدت و همکاری خود با نویسندگان را دریغ نمی کند اما به دلیل اینکه مشکلات در این زمینه بسیار زیاد است، نمیتوان به طور کامل در بر طرف کردنشان موفق بود.
فکور بیان کرد: به دلیل نبود ناشر تخصصی کودک ونوجوان در یزد، چه به لحاظ کیفیت و چه کمیت، آثاری که در حوزه کودک ونوجوان در سطح استان به چاپ میرسد، آنچنان قابل قبول و راضی کننده نیستند.
این نویسنده کودک ونوجوان نقش والدین در بالا بردن سطح مطالعه فرزندان و تشویق آنها به مطالعه مهم دانست و گفت: بیتوجهی به محتوای کتابهایی که توسط خانوادهها برای کودک ونوجوان خریداری میشود، بسیارنگران کننده است و استقبال آنها از کتابهایی که تنها به دلیل رنگ ولعاب زیبا مورد توجه قرار می گیرد به نسبت کتابهای خوبی که توسط نویسندگان کودک ونوجوان نوشته می شود آزار دهنده است.
وی برگزاری کلاس های آموزشی در سطح استان یزد را یکی از راهکارهای افزایش توانمندی کودکان ونوجوانان استان در این زمینه عنوان کرد و افزود: در استان یزد کلاسهای آموزشی که به منظور شناخت و پرورش استعدادهای جوانان توانمند در این حوزه باشد بسیار کم و به ندرت برگزار می شود، البته کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان در این زمینه خیز خوبی طی سالهای گذشته برداشت اما این فعالیتها به صورت مقطعی برگزار شد و ادامه دار نبود.
فکور گفت: به واقع حوزه فرهنگ استان یزد و به ویژه نشر کتابهای کودک ونوجوان حمایت بیشتر دستگاهها و نهادهای مربوطه در استان را میطلبد و نیازمند سرمایه گذاری هر چه بیشتر در این حوزه است.
مستانه فکورمتولد سال1336 ،نويسندگي براي كودكان و نوجوانان را از سال 1375 شروع كرد و تاكنون آثار متعددي در اين زمينه خلق كرده كه از ميان آنها مي توان به كتاب هايي چون انگشتای کلاهدار، گلریز و گلبانو، بازی با سیارات، ننه جان و بزبزکش، تولد مولی، کارهای عجیب مولی، مولی و قلم موی جادیی، مولی و برنامه علمی، دوست جدید مولی، مامان پیشی گولم زد، مامان من هم دوست دارم خرید کنم و مامان من از دماغم بدم میاد، اشاره كرد.
یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۵:۳۰
نظر شما