به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران با هدف حمایت از کتابهای برتر و تشویق مولفان و مصححان متعهد و شایسته کشور و نیز برای ارتقای فرهنگ و دانش جامعه اسلامی و پیشبُرد فرهنگ کتابخوانی در کشور، در بهار 1386 راهاندازی شد.
در این جایزه در پایان هر فصل، همه کتابهایی که طی آن فصل، برای نخستین بار در ایران منتشر شدهاند، مورد ارزیابی و داوری قرار می گیرند و از پدیدآورندگان بهترین کتابها تجلیل میشود.
در کتاب «گزارش بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل» شیوهنامه داوری جایزه کتاب فصل و آیین نامه انتخاب کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران ارایه شده است.
در ابتدای این اثر، یادداشتی از «نجفقلی حبیبی» دبیر علمی بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل ارایه شده است. وی در این یادداشت، عنوان کرده است که «مراسمی از نوع مراسم جایزه کتاب فصل فرصت مغتنمی است تا اهل قلم و اصحاب فکر این یاران معنوی با استفاده از این فرصت لحظاتی را بی دغدغه چون و چند زندگی گردهم آیند و با یکدیگر دیدار تازه کنند و پیش از آنکه فرصت از دست رود، قدر یکدیگر بدانند و هم در این جمع مبارک کاروان فرهنگ و دانش را تشویق کنند و ...»
در این کتاب، گزارش اجمالی درباره بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل منعکس شده است. همچنین نمایه اجمالی و تفصیلی از آثار برگزیده و شایسته تقدیر بیست و هفتمین دوره این جایزه ارایه شده است.
علاقهمندان، میتوانند با مطالعه این اثر به تشریح با دبیر علمی و اعضای هیات علمی جایزه کتاب فصل آشنا میشوند. دکتر نجفقلی حبیبی، دبیر علمی بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل بود. همچنین دکتر محمد علی آذرشب، دکتر صادق آیینه وند، دکتر منوچهر اکبری، دکتر محمدباقر قهرمانی، دکتر محمود کمرهای، دکتر ولیالله محرابی، جواد محقق، دکتر عبدالله نصری و دکتر عباسعلی وفایی، اعضای هیات علمی این جایزه را تشکیل میدهند.
این کتاب، اسامی داوران بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل را به ترتیب حوزههای 11 گانه کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا و کودک و نوجوان دربردارد.
معرفی دستاندرکاران دبیرخانه جایزه کتاب فصل، بخش دیگر کتاب «گزارش بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل» را به خود اختصاص داده است.
از دیگر اطلاعات مندرج در این اثر میتوان به نمودارهای کتابهای منتشر شده در پاییز 1391 و پاییز 1392، جدول آماری مجموعه کتاب های بررسی شده دوره بیستم، جدول مقایسهای کتابهای بررسی شده دورههای بیست و ششم و بیست و هفتم، فراخوان جایزه کتاب فصل، فرمهای داوری، دعوتنامه، تقدیرنامه و برنامه مراسم بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل اشاره کرد.
نخستین چاپ کتاب «گزارش بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل (ویژه پاییز 1392)» به همت دبیرخانه جایزه کتاب فصل با شمارگان 700 نسخه در 108 صفحه از سوی موسسه خانه کتاب در اختیار علاقه مندان و پژوهشگران قرار گرفته است.
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
نظر شما