وی در ادامه توضیح داد: قدیمیهای ادبیات میدانند در دهه 60 و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کتابها و به ویژه آثار داستانی در شمارگان بالایی منتشر میشدند و حتی شمارگان برخی کتابها بالاتر از 10 هزار نسخه بود. متاسفانه با گذشت چند دهه و به جای پیشرفت در این زمینه، کتابها با شمارگان حیرتانگیز کمتر از یکهزار نسخه منتشر میشوند. حتی کتابی که برگزیده یکی از جوایز ادبی بود امسال با شمارگان 300 نسخه منتشر شد و این زیبنده ادبیات داستانی ایران نیست.
نویسنده «قاعده بازی» با اشاره به سیاستهای فرهنگی دولت افزود: تا آنجا که اطلاع دارم، خوشبختانه دولت یازدهم اقدامات خوب و موثری مانند بازبینی آثار و صدور مجوز نشر برای کتابهایی که مدتها در وزارت ارشاد بلاتکلیف بودند انجام داده است. ناشران و گروه زیادی از اهالی قلم نیز تا حدودی از این سیاستها ابراز رضایت میکنند و این اتفاق را باید به فال نیک گرفت.
وی درباره ویژگی کتابهای فاخر توضیح داد: وقتی یک اثر به بازار کتاب میرود، باید حرمتش در جامعه حفظ شود و این در وهله اول وظیفه نویسنده است. نباید انتظار داشته باشیم اثری هتاکانه بنویسیم که ارزشها و باورهای جامعه را زیر سوال ببرد و این کتاب منتشر شود. همه جای دنیا هم این اصل رعایت میشود، همانطور که هیچکس در هیچجای دنیا با لباس خانه در اماکن عمومی حاضر نمیشود.
زنوزیجلالی اضافه کرد: معتقدم مسوولان برای برطرف کردن مشکلات فرهنگی کشور باید بین سمینارهای متعددی که برگزار میکنند، نیمنگاهی هم به برپایی همایشهایی با موضوعات فرهنگی داشته باشند. حتی نویسندگان هم میتوانند نشستهای مشترکی با مسوولان فرهنگی برگزار کنند و تا زمانی که چنین رودروییهایی انجام نشود، مشکلات فرهنگی پابرجا میمانند. به نظرم ما راهحلی جز برقراری دیالوگ نداریم.
«روزی که خورشید سوخت»، «اسکاد روی ماز 543»، «مردی با کفشهای قهوهای» و «سیاه بمبک» برخی آثار زنوزی جلالی هستند. رمان «قاعده بازی» زنوزی جلالی سال 1387 به عنوان اثر شایسته تقدیر جایزه جلالاحمد معرفی شد.
نظر شما