سردار محمدباقر نیکخواه بهرامی از جانبازان شیمیایی، هفتم اسفند 92 بر اثر سانحه تصادف در مشهد بستری شده بود که پس از طی مراحل مداوا، اکنون دوره نقاهت را در منزل سپری میکند.
همسر نیکخواه بهرامی در این دیدار با اشاره به مراحل مداوای این رزمنده و جانباز دوران دفاع مقدس، گفت: همسرم اکنون از حافظه خوبی برخوردار است و تنها بخش «name» مغز وی در حال بازیابی اطلاعات است که با دیدار دوستان و آشنایان ممکن میشود. مغز نیکخواه بهرامی تاکنون پیشرفت خوبی در این زمینه داشته است. وی حتی میتواند به صورت روان مطالبی را بنویسد.
وی با اشاره به عوارض سلاحهای شیمیایی استفاده شده در جنگ تحمیلی توسط عراق که در ریه نیکخواه بهرامی به جای مانده است، تاکید کرد: بهبود سردار بهرامی را تنها نتیجه دعای خیر مردم و همرزمان ایشان، معجزه الهی و نگاه ویژه حضرت علیبن موسیالرضا(ع) میدانم زیرا پزشکان جراح وی از بهبودی کامل وی ناامید بودند.
همسر نیکخواه بهرامی در حین این دیدار، با هدف یادسپاری نام حاضران به ذهن سردار بهرامی، نام افراد و شماره تماس آنها را یادداشت میکرد و میکوشید نام افراد را با یادآوری خاطراتی کوتاه از آنها به ذهن این پژوهشگر جانباز بسپارد.
محمدباقر شمسیپور، دبیر گروه دفاع مقدس خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نیز در سخنانی به برخی خاطرات خود با سردار بهرامی اشاره و مصاحبههایی را که این پژوهشگر در سالهای گذشته درباره آثارش با این خبرگزاری به انجام رسانده بود یادآور شد.
نیکخواه بهرامی نیز با به خاطر آوردن برخی از این مطالب، برای گروه دفاع مقدس ایبنا آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد تا بتوانید چراغ دفاع مقدس را روشنتر از گذشته در خبرگزاری کتاب نگاه دارید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به خاطرات دوران جنگ تحمیلی خود و خانواده همسرش که در کتاب «ماشین روحیه» او نیز آورده شده است، اشاره کرد و یادآور شد: روحیه فداکاری و ایثار بود که در دوران جنگ تحمیلی ما را به پیروزی رساند. امیدوارم این روحیه به کوشش خبرگزاری کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نسلهای جوان نیز منتقل شود. تمامی مردم در دفاع مقدس نقش داشتهاند.
سعید الفتی، مشاور وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی نیز در خلال این دیدار، با اشاره به سابقه خدمتش در مناطق عملیاتی غرب کشور و جراحاتی که متحمل شده بود، گفت: با توجه به آسیب وارد آمده، شکی در این نیست که معجزه خداوند سردار بهرامی را به ما بازگرداند.
وی در ادامه به بیان خاطراتی از دوران رزمش در کنار شهید بروجردی و شهید کاوه پرداخت و سردار بهرامی نیز تاکید کرد: نام بسیاری از این افراد که از بزرگمردان دوران جنگ تحمیلی بودهاند و مسوولیت آنها را به خاطر دارم اما هنوز چهره آنها را به یاد نمیآورم.
در پایان این مراسم، سعید الفتی با اهدای لوحی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سردار نیکخواه بهرامی و همسرش قدردانی کرد.
«جنایت جنگی: حملات شیمیایی عراق در جنگ با ایران»، «گاهشمار حملات شیمیایی عراق در هشت سال دفاع» و «ماشین روحیه» عنوان برخی آثار منتشر شده سردار بهرامیاند. وی اکنون طرح «ارزیابی مقایسهای بیانیهها و قطعنامههای صادره توسط شورای؛ امنیت پیرامون سلاحهای شیمیایی عراق علیه ایران» را در دست تدوین دارد.
نظرات