چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
فرقانی: دیدن کارنامه فعالیتم در آینه داوری دوستان باعث افتخار است

محمد مهدی فرقانی، در مراسم تجلیلش گفت: اکنون توانسته ام خود را به گونه دیگری بشناسم و اگر چه سزاوار و شایسته آن نیستم اما از این که چنین تصویری از خود در این آینه داوری دوستانم می بینم، موجب مباهات و افتخار من است.

به گزارش خبرنگار رسانه و هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تجلیل از42 سال فعالیت علمی و عملی دکتر محمد مهدی فرقانی استاد ارتباطات و روزنامه نگاری سه شنبه شب با حضور حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران و جمعی از استادان و فرهیختگان حوزه رسانه و ارتباطات همزمان با چهارمین روز هفته روابط عمومی در هتل لاله تهران برگزار شد.

 حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به دلایل حضور خود در این مراسم، گفت: من امشب به احترام دکتر فرقانی، آثار ارزشمند و جامعه روزنامه نگاری کشور در این نشست حضور دارم.

وی افزود: به نظر من در دوره کنونی متغیر بحرانی فضای ارتباطات کشور، اخلاق حرفه ای است و با توجه به فضایی که در رسانه ها وجود دارد این موضوع یک ضرورت است.

انتظامی یادآور شد: در فضای کنونی رسانه ها که سرقت ادبی، تکذیبه های مختلف و بی توجهی به حریم خصوصی وجود دارد، توجه به اخلاق یک ضرورت است.

مردی با وجه علمی، حرفه ای، مدیریتی و آموزشی
دکتر احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران نیز در سخنانی، با اشاره به سابقه آشنایی خود با دکتر فرقانی، گفت: تمام افرادی که در اینجا حضور دارند به شخصیت علمی، حرفه ای، خانوادگی، مدیریت و آموزشی این مرد آشنا هستند، البته آشنایی من با وی به قبل از دوره تصدی ام در وزارت ارشاد و اوایل سال 1360 زمانی که در روزنامه کیهان مشغول کار بود، باز می گردد.

وی ادامه داد: در آن زمان من در وزارت کشور مشغول کار بودم و برای حضور در میزگرد بررسی مشکلات اجتماعی به نشستی در روزنامه کیهان دعوت شدم. نشستی خشک و مصنوعی که حاضران آن نیز از حضور در آن خسته شده بودند اما چند روز بعد که گزارش این نشست در کیهان منتشر شد، گزارشی خواندنی و حرفه ای را پیش روی خود دیدم که فاقد کسالت جاری در جلسه بود.

مسجدجامعی با اشاره به ویژگی این گزارش،گفت: این گزارش خیلی جذاب بود و مخاطبان زیادی پیدا کرد. ترکیب تیتر، حروف آن و پیوستگی مطالب شکل دیگری پیدا کرده بود و مشخص بود که یک ویراستار هنری، فنی و تخصصی این مطالب را چنان کنار هم قرار داده که خواننده را به مطالعه آن مشتاق می کرد و این همان ویژگی قلم دکتر فرقانی بود.

قرائت پیام دکتر روحانی به مناسبت روابط عمومی
در ادامه این مراسم نیز امیرعباس تقی پور، نایب رییس انجمن روابط عمومی ایران در سخنانی، با ذکر یادی از مرحوم دکتر کاظم معتمدنژاد، گفت: خوب است امروز نیز از ابراهیم دوانیان، یکی از فعالان و دست اندرکاران حوزه روابط عمومی کشور که اکنون در بستر بیماری است، یادی کنیم.

وی در ادامه پیام دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری کشور به مناسبت هفته روابط قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است؛ «هفته روابط عمومی و ارتباطات» نه تنها در کشور ما، به عنوان یک مناسبت نامگذاری شده است که در سطح بین الملل نیز مورد بزرگداشت سایر دولت ها و ملت ها قرار دارد. آبرو و اعتبار این روز برخاسته از جایگاه و نقش اساسی «مراکز روابط عمومی» سازمان ها و دستگاه های اجرایی است که ارتباط میان مردم را به نحو شایسته ای با حکومت و مدیران برقرار می سازند.»

در بخش دیگری از این پیام آمده است؛ «بر این باورم که روابط عمومی ها باید مظهر و بازتابنده افکار، اراده و مطالبات به‌حق همه شهروندان کشور باشند و می توانند نقش بی بدیل و تعیین کننده ای در شفاف سازی ارتباطات بین مخاطبان و مسوولان سازمانها و نهادها و خصوصاً شناسایی و انعکاس مشکلات و موانع موجود کشور و همچنین مطالبات مردم ایفا کنند.»

خود را در آیینه داوری ها دیدم
دکتر محمد مهدی فرقانی، میزبان اصلی این مراسم نیز در حالی که بغض راه گلویش را گرفته بود و به سختی سخن می گفت، با بیان این‌که در روزهای اخیر توانستم کارنامه فعالیت های خود را در آینه داوری دوستانم ببینم، گفت: اکنون توانسته ام خود را به گونه دیگری بشناسم و اگر چه سزاوار و شایسته آن نیستم اما از اینکه چنین تصویری از خود در این آینه می بینم، موجب مباهات و افتخار من است.

وی افزود: من در طول چهار دهه فعالیت، از طریق روزنامه نگاری و معلمی امرار معاش کرده ام و زندگی خود را گذرانده ام اما در این میان حتی یک لحظه معیشت دغدغه اول من نبوده است، بلکه دغدغه اصلی من احساس مسوولیت اجتماعی و پایبندی به اخلاق حرفه ای است.

فرقانی یادآور شد: در زمانی که اخلاق در جامعه ما کیمیا شده است و به اخلاق حرفه ای بی مهری شده است، ما در نهادهای مدنی و انجمن ها وظیفه داریم که از حریم اخلاق و مسوولیت اجتماعی خود دفاع کنیم.

تواضع و مهربانی ویژگی اصلی فرقانی است
همچنین غلامرضا کاظمی دینان، رییس انجمن روابط عمومی ایران در سخنانی گفت: برگزاری و بزرگداشت هفته روابط عمومی از سال گذشته در کشور پایه گذاری شد زیرا فکر می کردیم روابط عمومی گنجایش و ظرفیت بالایی دارد تا روزها و هفته ها به آن اختصاص داده شود.

وی افزود: قدردانی از دکتر فرقانی به دلیل ویژگی های ارزشمندی است که این استاد بزرگ دارد. تواضع، مهربانی و استادی او بر همه دوستان رسانه ای و روزنامه نگاران آشکار و مبرهن است.

کاظمی دینان با بیان این که همواره باید قدردان زحمات استادانی باشیم که در عرصه ارتباطات فعالیت کرده اند، اظهار کرد: استادانی که با جان و دل کار کرده اند موجب شده اند که روابط عمومی و روزنامه نگاری در جایگاه خوب و مناسبی قرار داشته باشند. 

دکتر محمد مهدی فرقانی در سال 1331 در یزد به دنیا آمد. وی فارغ التحصیل دوره کارشناسی روزنامه نگاری، کارشناسی ارشد و دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیات علمی گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی است. وی سال ها به عنوان رییس مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ها و رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی فعالیت داشته و برای رشد دانش ارتباطات قدم های ارزندهای برداشته است. 

تالیف کتاب «درآمدی بر ارتباطات سنتی در ایران و راه دراز گذار» و «گزارش نویسی برای مطبوعات» نیز از دیگر اقدامات ارزشمند این استاد پیشکسوت است. بنیانگذاری و سردبیری ماهنامه علمی- آموزشی تدبیر و راه اندازی نخستین دانشکده علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی نیز در کارنامه این استاد قرار دارد. 

دکتر مهدی محسنیان راد، یونس شکرخواه، فریدون صدیقی، مجید رضائیان، حسن نمکدوست تهرانی و دکتر باقر ساروخانی جمعی از استادان و فعالان حوزه رسانه نیز در این مراسم حضور داشتند.

مراسم تجلیل از 42 سال فعالیت علمی و عملی دکتر محمدمهدی فرقانی سه شنبه سی ام اردیبهشت ماه از ساعت 19 و 30 تا 22 در هتل لاله تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها