چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱
فارسی‌زبانان هویت و زبان خود را مدیون فردوسی هستند

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم بزرگداشت روز ملی فردوسی گفت: در میان همه شاعران، فردوسی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که همه ما فارسی زبانان هویت و زبان خود را مدیون این شاعر بلند آوازه هستیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مسعود سلطانی‌فردر مراسم بزرگداشت روز ملی فردوسی از دست‌اندرکاران و برگزار کنندگان این مراسم قدردانی کرد و با تأکید بر اهمیت و جایگاه این شاعر حماسه‌سرا و کتاب ارزشمند شاهنامه گفت: حقیقتا فردوسی نزد همه ایرانیان دارای جایگاه و مقام بالایی است و همه ایرانیان و فارسی زبانان به این شاعر بزرگ احترام می‌گذارند. 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود بارگاه حضرت امام رضا (ع) در استان خراسان رضوی را نماد مذهبی و آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی را نماد ملی برای ایرانیان دانست و گفت: ایرانیان همواره در طول تاریخ مدیون تلاش‌های فردوسی در پاسداری از زبان پارسی بوده و هستند. 

وی با بیان این‌که فردوسی موهبت الهی است، گفت: تلاش دولت و سازمان میراث فرهنگی این است که با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و بر اساس طرح‌های تهیه شده و با حفظ حقوق اهالی و ساکنان اطراف آرامگاه فردوسی، منطقه تاریخی توس را احیاء و با عنوان یک نگهبان و پاسدار میراث فرهنگی این منطقه تاریخی، ساماندهی، حفظ و احیاء کند. 

سلطانی‌فر یادآور شد: وجود بارگاه شریف حضرت امام رضا (ع) و نیز آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی دو مشخصه مهم در خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد است که می‌توان از این دو مشخصه به عنوان دو ویژگی بزرگ برای استان نام برد که آن را از دیگر استان‌های کشور برجسته کرده است. 

آرامگاه فردوسی نماد ملی ایرانیان است 

وی ادامه داد: وجود بارگاه حضرت امام رضا (ع) نماد مذهبی، و آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی نماد ملی برای ایرانیان است و ایرانیان همواره در طول تاریخ مدیون تلاش‌های فردوسی در پاسداری از زبان پارسی بوده و هستند. 

معاون رییس جمهوری به اثر ارزشمند فردوسی شاهنامه اشاره کرد و افزود: در شاهنامه مجموعه بزرگی از رشادت‌ها و خوی و اخلاق پسندیده زنان و مردان آزاده ایران زمین گردآوری شده که این رشادت‌ها و اخلاق پسندیده در کنار موضوع مهمی به نام خرد در ابیات شاهنامه فردوسی ستایش شده است؛ به گونه‌ای که فردوسی حکیم در شاهنامه از خرد به‌عنوان راهنما نام برده است. 

سلطانی‌فر در ادامه گفت: مردم آزاده ایران زمین از دین مبین اسلام استقبال کرده و پس از مشاهده ظلم و ستم بنی امیه با استعانت از خداوند متعال، بانی و مروج مبانی دین مقدس اسلام شده‌اند و با نگاهی به اشعار فردوسی می‌توان به علاقه‌مندی ایرانیان به دین مقدس اسلام پی برد. 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: در میان همه شاعران، فردوسی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. چرا که همه ما فارسی زبانان هویت و زبان خود را مدیون این شاعر بلند آوازه هستیم.

سلطانی‌فر با اشاره به ابیات مختلف شاهنامه یادآور شد: فردوسی در اشعارش حب وطن و دوست داشتن میهن را نیز می‌ستاید به گونه‌ای که در یکی از معروف‌ترین اشعار خود می‌فرماید:
«چو ایران نباشد تن من مباد» 

وی با تأکید بر ساماندهی، حفظ و احیاء منطقه ی تاریخی توس گفت: این اقدام باید با رعایت و حفظ حقوق ساکنان توس انجام شود. 

فردوسی پدر معنوی شعر فارسی است 

سپس رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که فردوسی حکیم دارای جایگاه ارزشمندی در حوزه شعر، ادب و فرهنگ ایران زمین است گفت: فردوسی حکیم پدر معنوی شعر فارسی است و همه باید قدردان این شاعر بزرگ باشیم. 

احمد مسجدجامعی با اشاره با ارزشمند بودن برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی گفت: اگر چه فردوسی حکیم در زمان حیات خود از سوی حاکم وقت مورد ظلم و بی مهری قرار گرفت اما اکنون جای خوشحالی دارد که برای این شاعر بزرگ و بلند آوازه مراسم نکوداشت برگزار می‌شود. 

وی با بیان این‌که فردوسی توانست نظمی بلند به وجود آورد، گفت: در شاهنامه فردوسی اخلاق پسنده ایرانیان و آداب و سنت‌های اسلامی به زیبایی به تصویر کشيده شده است. 

مسجدجامعی یاد آور شد: فردوسی چهره‌ای نامدار در جهان است و اشعار این شاعر بلند آوازه و بزرگ دارای مقام و ویژگی بزرگی است. 

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: فردوسی پدر معنوی شعر فارسی است و در حقیقت می توان گفت که او اولین ایران شناس است که توانسته است آداب، سنن و فرهنگ ایرانیان را به خوبی معرفی کند.
مسجدجامعی در پایان با تبریک سالروز ولادت حضرت امام علی (ع) یادآور شد: در بسیاری از اشعار فردوسی و ابیات مختلف شاهنامه روح جوانمردی و بزرگ منشی ایشان به چشم می‌خورد. 

رونمایی از سنگ نوشته دستخط مقام معظم رهبری درباره توس 

سنگ نوشته دستخط مقام معظم رهبری درباره توس و حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور مسعود سلطانی‌فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در محل آرامگاه این شاعر بزرگ و بلند آوازه رونمایی شد. 

در این مراسم که علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، رجبعلی لباف خانیکی، مدیر کل میراث استان، تعدادی از مدیران و مسوولان شهر مقدس مشهد و استان خراسان رضوی و نیز تعداد زیادی از علاقه‌مندان و دوستداران حکیم فردوسی حضور داشتند سنگ نوشته دستخط مقام معظم رهبری که در سفر معظم له به مشهد و بازدید ایشان از آرامگاه فردوسی در سال 75 نوشته شده است، رونمایی شد. 

در این سنگ نوشته که در محل سرسرای آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی نصب شده است دستخط زیبای رهبر معظم انقلاب که در تاریخ 19 تیرماه 75 در بازدید معظم له از مجموعه آرامگاه فردوسی نوشته شده است به نمایش درآمده است. 

کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد فردوسی رونمایی شد 

کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد فردوسی در آستانه روز ملی حکیم ابوالقاسم فردوسی در محل آرامگاه این شاعر حماسه‌سرا رونمایی شد. در این مراسم همچنین از پورتال پژوهشی، اطلاع‌رسانی فردوسی و سایت تخصصی توس و نیز نسخه انگلیسی این سایت رونمایی شد. 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در مراسم رونمایی این سایت با بیان این‌که این اقدام می‌تواند کمک بزرگی به معرفی فردوسی و آثار و شخصیت این شاعر بزرگ ایران زمین باشد، گفت: نبود یک سایت تخصصی با موضوع فردوسی به عنوان یک ضرورت مهم همواره احساس می‌شد. 

کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد فردوسی دارای بیش از 20 هزار جلد کتاب است که 10 هزار جلد آن از سوی دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن و همسر وی شیرین بیانی به این کتابخانه اهدا شده است. 

رییس سازمان میراث فرهنگی در ادامه این مراسم از کتاب‌های «فرهنگ خرد در شاهنامه»، «شناخت تابران توس» و «نام آوران توس» از دیگر برنامه‌های رییس رونمایی کرد. 

نمایشگاه هشتاد سال تلاش در نکوداشت مقام فردوسی 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از نمایشگاه هشتاد سال تلاش در نکوداشت مقام فردوسی که در محل آرامگاه این شاعر بلند آوازه ی ایران زمین برگزار شده است بازدید کرد. 

مسعود سلطانی‌فر با حضور در آرمگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی پس از گلباران آرامگاه این شاعر پر آوازه از نمایشگاه هشتاد سال تلاش برای برگزاری نکوداشت مقام فردوسی بازدید کرد. 

در این نمایشگاه اسناد مرتبط با گرامی داشت مقام فردوسی و نیز اقدامات ارزشمند برای بازسازی آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی از هشتاد سال پیش تا کنون به نمایش درآمده است. 

مراسم افتتاحیه بزرگداشت روز ملی فردوسی سه‌شنبه (23 اردیبهشت) با حضور مسعود سلطانی‌فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی، علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، سفرای خارجی، جمعی از مدیران استان، پژوهشگران، فردوسی‌پژوهان، شاعران و دوستداران حکیم فردوسی در محل آرامگاه این شاعر بلند آوازه برگزار شد. در این مراسم نقالی و شاهنامه‌خوانی توسط استاد امیرصادقي، ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، اجرای نمایش سوگ سهراب و... اجرا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها