پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۰
میدان امام حسین(ع) نخستین پلازای شهر تهران

مهندس سید علی اکبر موسوی به همراه مونا حاجی بنده در کتاب «به سوی خلق یک فضای شهری پایدار» شرح داده اند که چرا و چگونه میدان امام حسین(ع) را در شکلی جدید ساخته اند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ چه کسی هست که نام میدان فوزیه و سپس نام میدان شهناز که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به نام مبارک امام حسین(ع) آراسته شد، نشنیده باشد.

بیش از 50 سال، میدان امام حسین(ع) که با ورود و خروج اتوبوس‌ها از شرق و غرب و جنوب و آدم‌هایی که در بین این همه اتوبوس و تاکسی با شتاب یا به آهستگی به دنبال راه خود هستند، تصویری شلوغ را نشان هر گذرنده‌ای می‌داد‌. گذرندگان پیاده نگران سلامتی خود و رانندگان معذب از این همه ازدحام بودند. ولی کسی برای بهبود وضعیت فکر و پیشنهادی نداشت.

اما در این سال‌ها مهندس سید‌علی‌اکبر موسوی، مدیرعامل شرکت مهندسان مشاور خودآوند که دارای تجربه بود و در مناطق گوناگون سرزمین پهناور ایران گشت زده و آگاهی‌های کلاسیک دانشگاهی خود را با اوضاع موجود ‌هر پهنه همسان و هم‌تراز کرده بود، برای میدان امام حسین(ع) پیشنهادی ارایه و با پافشاری پیگیرانه خود آن را اجرایی کرد.

او پس از مدت‌ها بررسی و گفت‌وگو با مردم ساکن در پیرامون میدان امام حسین(ع) تا شعاع بیش از یک کیلومتر و نظرخواهی از مغازه‌داران و فعالان اقتصادی، پیشنهاد خود را برای بهبود وضع میدان امام حسین(ع) به شهرداران مناطق 13،12،7 و شهردار تهران و سازمان‌ها و ارگان‌های تصمیم‌گیرنده ارائه کرد.

نتیجه این طرح را می‌توانید این روزها که از این میدان عبور می‌کنید، ببینید. وسایل نقلیه در سطح زیرین میدان و آدم‌های پیاده در رویه بالایی میدان در حال تردد هستند. اکنون همه رضایت دارند. پیاده‌ها از جایگاه امنی که برایشان ایجاد شده و رانندگان وسایل نقلیه عمومی و خصوصی از پیمودن مسیر بدون مزاحمت پیاده‌ها.

سیدعلی‌اکبر موسوی به همراه مونا حاجی‌بنده در کتابی کم‌حجم و به صورت گزارش‌گونه پروژه میدان امام حسین(ع) را به زبانی بسیار ساده و با آوردن نمونه‌هایی از دیگر شهرهای دنیا در چهار فصل و چهار بخش همراه با عکس به تفصیل توضیح داده است.

فصل اول این کتاب شامل مفاهیم‌، تعاریف و ادبیات موضوع، فصل دوم به بررسی سابقه فضاهای پیاده‌رو در ایران و جهان همراه با عکس‌ در دو بخش و فصل سوم تحت‌عنوان میدان امام حسین(ع) نخستین پلازای شهر تهران در دو بخش و فصل چهارم نیز شامل منابع و مآخذ و تصاویر است.

 پلازا ها یا میدان‌های عمومی، مکان‌هایی هستند که به‌صورت چند منظوره و برای تجمع مردم  در حین انجام فعالیت‌های روزمره تعبیه می شوند.

این کتاب را انتشارات علم نو در 104 صفحه و به قیمت پنج هزار و 400 تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها