یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۰
دستاورد 70 سال زندگی باستانی‌پاریزی نوشتن سالی یک کتاب بود

محمدحسین امید در مراسم چهلمین روز درگذشت باستانی‌پاریزی گفت: این استاد فرزانه هیچ وقت از تحقیق و نوشتن غافل نبود و همواره بر آثار و تولیدات علمی خود می‌افزود. حتی تا لحظه آخر وقت خود را صرف نوشتن کرد و در 70 سال دوران علمی خود سالی یک‌ کتاب نوشت که این برای دوستداران باستانی الگو و اسوه است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به مناسبت فرا رسيدن چهلمين روز درگذشت استاد فقيد دكتر محمدابراهيم باستاني‌پاريزي، بزرگداشتی با حضور استادان، دانشجويان، شاگردان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور و علاقه‌مندان او، يكشنبه 21 ارديبهشت‌ماه از سوی گروه تاريخ دانشكده ادبيات در تالار فردوسي دانشكده ادبيات برگزار ‌شد. 

دکتر محمدحسین امید، سرپرست دانشگاه تهران ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جلسه گفت: بنده شخصا از سال‌ها پیش به واسطه همکاری بنیاد آثار جمال‌زاده با باستانی‌پاریزی آشنا شدم. 

وی در ادامه سخنان خود درباره ویژگی‌های استاد باستانی‌پاریزی گفت: علاقه وافر وی به دانشگاه تهران یکی از ویژگی‌های شاخص او بود که بارها شاهد آن بودم و در مقطعی که طرح توسعه دانشگاه تهران پیش آمد، او با قلم خود چنان از این موضوع و طرح دفاع کرد که کسانی که با این طرح مخالف بودند با وی همراه شدند. 

امید ادامه داد: این عشق و علاقه او به دانشگاه تهران وصف‌ناپذیر و ستودنی است و بنده به واسطه همین موضوع اراداتم به وی افزایش پیدا کرد. 

وی در پایان سخنان خود ضمن تسلیت به خانواده استاد باستانی پاریزی گفت: یاد و نام و راه باستانی در بین دانشجویان، استادان و علاقه‌مندان وی باقی خواهد ماند و خاطره او هیچ‌گاه در ذهن ما پاک نخواهد شد. 

باستانی‌پاریزی قله رفیع فرزانگی بود

سپس دکتر حسن زندیه، مدیر گروه تاریخ دانشگاه تهران ضمن تسلیت به جامعه علمی و فرهنگی کشور برای درگذشت استاد باستانی پاریزی گفت: استاد پاریزی تبلور و تجلی عینی واژه معلم و قله رفیع فرزانگی بود. 

وی ادامه داد: پاریزی در خانواده‌ای دیندار و حق‌شناس دیده به جهان گشود و در محضر پدر خود نخستین گام را در وادی علم و دانش برداشت. طریقه ادب‌گرایی استاد باستانی‌پاریزی، لطافت ادبی و غایت پژوهشی چنان به هم آمیخته بود که در تمام آثارش هویدا بود و مشام جام خواننده را می‌نواخت. 

زندیه در ادامه گفت: پاریزی جوهر ذات خود را چنان آشکار کرد که ادیبان و تاریخ‌پژوهان در حضرت دانشش می‌نشستند و عارف و عامی به جایگاه رفیعش سر تعظیم فرود می‌آوردند و یاد و خاطره عزیزش هیچ‌گاه در حافظه فرهنگی جامعه ایران پاک نخواهد شد.

مدیر گروه تاریخ دانشگاه تهران در ادامه سخنانش درباره شخصیت باستانی پاریزی عنوان کرد: به راستی استاد باستانی پاریزی تجسم غیرت و حمیت یک دانشمند ایرانی اصیل بود که عمر گرانمایه و به تعبیر زیاد خودش فاصله دو عدم را بر سر تاریخ درنوردید و بر هر ایرانی غیور بایسته است که یاد این بزرگان را گرامی داشته و نگذارد که غبار فراموشی بر این دانشمندان نشیند. 

وی ادامه داد: تکریم باستانی‌پاریزی تکریم ایران، تاریخ، فرهنگ و ادب ایران است و اینک به لطف دوستان و پاس تلاش نیم‌قرن فعالیت‌های این معلم فرهیخته یاد او را گرامی می‌داریم. 

این گزارش ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها