علي باقرزاده، معاون وزير آموزش و پرورش و ریيس سازمان نهضت سوادآموزی كشور، در حاشيه بازديد از غرفه اين سازمان در بیست و هفتمین نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران گفت: در سال 92، 32 عنوان كتاب با تيراژ بالغ برهشت ميليون نسخه توسط اين سازمان براي جامعه هدف (بيسوادان و كمسوادان) توليد و در اختيار آنان قرار گرفته است.
معاون وزير آموزش و پرورش تعامل با ناشران، مولفان، دانشگاهيان و فرهنگيان براي توليد محتواي آموزش به بزرگسالان را از ديگر اهداف برپايي اين غرفه برشمرد و عنوان كرد: از هر طرحي كه آموزش جامعه هدف موثر باشد استقبال ميكنيم.
رييس سازمان نهضت سوادآموزي افزود: تاكنون در سال جاري 14 عنوان كتاب در دست تاليف است كه پيشبيني ميشود تا پايان سال به 20 عنوان برسد.
کم سوادان تحت پوشش سازمان
وي در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سایر ناشران برای تولید کتاب برای قشر کم سواد گفت: با وجود 20 ميليون كم سواد در كشور، هيچ ناشري غير از سازمان نهضت سوادآموزي كه متولي اصلي آموزش بزرگسالان است، در اين زمينه كتاب و محتواي آموزشي ساده و قابل استفاده براي جمعيت كم سواد كشور توليد نميكند.
باقرزاده عنوان كرد از مجموع 20 ميليون كم سواد، 11 ميليون نفر در حد ابتدايي و 9 ميليون نفر در حد راهنمايي از نعمت سواد برخوردار هستند.
معاون وزير آموزش و پرورش به نياز به همكاري و مشاركت بيشتر دستگاههاي فرهنگي بخصوص رسانه ملي در ايجاد تقاضا براي جامعه هدف اشاره كرد و گفت: برخلاف خيلي از كشورها كه دولت نميتواند جوابگوی تقاضاي مردم باشد، در كشور ما با وجود همهي امكانات و زمينههاي آموزشي، بيسوادان متقاضي آموزش و يادگيري سواد نيستند.
وي عدم دسترسي به آدرس و مشخصات واقعي بيسوادان به دليل عدم همكاري و تمايل آنان را یکی از مشکلات بزرگ این سازمان عنوان کرد و ضمن اشاره به محدوديت تنوع آموزشي گفت: براي رفع مشكل تنوع در محتوا، جشنواره توليد محتواي آموزشي را برگزار کردیم كه علاقمندان تا پايان ارديبهشت ماه ميتواند آثار خود را مطابق با فرصت جشنواره به سازمان نهضت سوادآموزي ارسال کنند.
علي باقرزاده، بیتوجهی به قوانين الزامآور و نبود عزم ملي براي ريشهكني بيسوادي را از ديگر مشكلات اجراي برنامه ريشهكني دانست و افزود: زماني كه حضرت امام(ره) فرمان ريشه كني بيسوادي را در اوايل انقلاب صادر کردند همه آحاد ملت را مخاطب قرار دادند و فرمودند كه تمامي بیسوادان براي يادگيري و تمامي خواهران و برادران باسواد براي ياددادن به پا خيزند، اما اكنون هم بيسوادان در مقابل آموزش مقاومت ميكنند و هم باسوادان براي یاددادن بيتفاوت شدهاند.
نظر شما