جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۱
مسجد جامعی در گفت‌و‌گو با ایبنا: تهران،‌ پایتخت جهانی کتاب می‌شود

ریس شورای شهر تهران در بازدید از غرفه خبرگزاری کتاب ایران در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه کتاب را یکی از افتخارات تهران دانست و گفت: همزمان با برگزاری سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب، ‌تهران را به‌عنوان پایتخت جهانی کتاب به دنیا معرفی می‌کنیم.

احمد مسجد جامعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: سی‌امین سال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با پایان دولت اول دکتر روحانی مقارن می‌شود و می‌توان برنامه‌ریزی این رویداد فرهنگی و معرفی تهران به‌عنوان پایتخت جهانی کتاب را با مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری نویسندگان،‌ ویراستاران و موسسه خانه کتاب، یونسکو،‌ آی‌سسکو، وزارت علوم و سازمان تبلیغات و شهرداری به انجام رساند.

وی، در ادامه اظهار کرد: شهرداری تهران با حمایت شورای شهر تهران نیز تا سه‌سال آینده می‌تواند ظرفیت این اقدام فرهنگی را فراهم سازد تا تهران به‌عنوان شهر دیپلماسی فرهنگی شهری با محوریت کتاب معرفی شود.

وی با اشاره به این‌که،‌ در تمدن ایران هیچ منبعی به اندازه کتاب مهم نبوده است، افزود: هم‌اکنون نیز تعداد عناوین کتاب در ایران بیش از کشورهای همسایه و منطقه است که این امر مهم در طول این سال‌ها به‌ویژه در سه دهه اخیر محقق شده است.

مسجد‌جامعی،‌ با اشاره به‌این‌که این رویداد فرهنگی،‌ فرصتی مناسب برای معرفی کتاب و پیام معنوی و معنایی آن در عرصه جهانی را فراهم آورده است گفت: امیدواریم با این اقدام ایران و همچنین نگرش آیینی مردم را به جهانیان معرفی کنیم.

رییس شورای شهر تهران، ادامه داد: رشد کمی کتاب در ایران از وضعیت مناسبی برخوردار است، هرچند فضاهای مجازی و کتاب‌های الکترونیکی به حوزه نشر کشور اضافه شده است اما کتاب و چاپ آن هنوز جایگاه خود را حفظ کرده است.

مسجد‌جامعی، تعداد ناشران تخصصی در کشور را رو به افزایش دانست و اظهار کرد: تخصصی شدن نشر در کشور، بر محدودیت شمارگان کتاب نیز تاثیر داشته است.

بازدید مسجد‌‌جامعی از غرفه ناشران افغانستان
مسجد جامعی در ادامه بازدید از نمایشگاه بیست و هفتم، از غرفه ناشران افغانستان نیز بازدید و با ناشران و دست‌اندرکاران امر نشر در کشور افغانستان دیدار و گفت‌و‌گو کرد و کشته شدن هزاران هم‌وطن آن‌ها در حادثه بدخشان را تسلیت گفت.

وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران فرصتی مناسب برای رشد نشر افغانستان و آثار آن‌ها در کنار ایران فراهم آورده است،‌ چرا که آن‌ها معتقدند زبان فارسی تنها زبان شعر و عرفان نیست بلکه،‌ زبان فارسی می‌تواند زبان علم نیز باشد.

رییس شورای شهر تهران،‌ از مجموعه عکس‌های تاریخی کشور افغانستان در یکی از غرفه‌های این ناشران در نمایشگاه نیز دیدن کرد و در دفتر یابود نیز حادثه بدخشان را با نگارش یادداشتی تسلیت گفت.

وی، به ظرفیت‌های فراوان در زبان فارسی نیز اشاره کرد و گفت: کتاب‌های عربی کشورهایی مانند لبنان و سوریه قابلیت مطالعه در تمامی کشورهای عربی‌ زبان را دارد،‌ اما تالیفات مولفان ایرانی تنها در کشورهایی مانند افغانستان و تا حدی در تاجیکستان مخاطب دارد،‌ در حالی‌که باید از ظرفیت‌های این زبان بهترین استفاده را کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها